Acer R240HY Review: Eye Candy met 16,7 miljoen weergavekleuren

Inhoudsopgave:

Acer R240HY Review: Eye Candy met 16,7 miljoen weergavekleuren
Acer R240HY Review: Eye Candy met 16,7 miljoen weergavekleuren
Anonim

Bottom Line

De Acer R240HY bidx 23,8-inch monitor heeft een zeer goede beeldkwaliteit en kijkhoeken voor een budgetvriendelijke LCD-monitor, maar de niet-verstelbare standaard kan letterlijk tekortschieten voor de behoeften van uw werkstation.

Acer R240HY bidx 23,8-inch IPS-breedbeeldmonitor

Image
Image

We hebben de Acer R240HY-monitor gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De 23,8-inch Acer R240HY bidx-monitor is een betaalbare LCD-monitor van Acer die een waar genot is om naar te kijken. De responstijd van 4 ms en de standaard verversingssnelheid van 60 Hz zorgen ervoor dat de R240HY soepel presteert bij videobewerking, streaming en films kijken. De Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels zorgt voor een geweldige beeldkwaliteit in de 16:9 breedbeeldverhouding. Dit, in combinatie met Acer's 'zero-frame'-ontwerp en minimale standaard, maakt de R240HY een speciale overweging voor mensen die op zoek zijn naar een ruimtebesparende 24-inch monitor.

De R240HY bidx is een 2015-release van Acer's R0-serie en zal in deze review vaak gewoon de "R240HY" worden genoemd. Houd er rekening mee dat er een 2016-versie van de R240HY is met bijna identieke specificaties die anders geprijsd is vanwege de verbeterde specificaties en de opname van een USB-C-poort. In deze recensie verwijst "R240HY" naar de bidx-versie van 2015 die we hebben getest, tenzij anders vermeld.

De kleurproductie van de R240HY is wat we beschouwen als meer mid-tier voor LCD-monitoren. Deze Acer heeft levendige kleuren met een redelijk goede contrastverhouding en relatief diepe zwarttinten voor een IPS-monitor. Voor zijn prijsklasse heeft deze monitor een scherpe, scherpe beeldkwaliteit en is hij geweldig voor het weergeven van al uw favoriete media.

De brede kijkhoeken van 178 graden van het IPS-paneel zorgen er ook voor dat het er bijna overal goed uitziet, dus als je een film kijkt met vrienden, is elke stoel in huis een goede.

Ontwerp: Slank paneel met geweldige beelden

De R240HY is ontworpen als een strak en minimaal paneel. Aan de achterkant van de monitorbehuizing bevinden zich de voeding, enkele HDMI-, VGA- en DVI-D-poorten.

Image
Image

De R240HY heeft wat Acer zijn 'zero-frame'-ontwerp noemt. De terminologie kan een beetje misleidend zijn. Dit betekent niet dat meerdere panelen kunnen worden gerangschikt met een 'nul'-rand of lege ruimte ertussen wanneer ze naast elkaar worden geplaatst. De term 'zero-frame' verwijst in plaats daarvan naar een zeer dun bezelontwerp in combinatie met een zwevend standaardontwerp. Deze elementen zorgen ervoor dat het paneel eruitziet alsof het bovenop zijn slanke ringvormige standaard staat zonder noemenswaardige componenten die fysieke en visuele ruimte innemen.

Image
Image

De zij- en bovenranden meten elk ongeveer 1/16 inch en liggen gelijk met het scherm, zodat ze praktisch verdwijnen bij het bekijken van de foto. De onderste rand is de enige prominente rand van het scherm en meet ongeveer 3/4 inch. Het visuele gewicht van deze onderrand helpt het scherm erboven te ondersteunen en zorgt voor een algeheel aantrekkelijke kijkervaring. Deze elementen zorgen ervoor dat de R240HY echt het gevoel heeft dat het bijna allemaal een scherm is en wekt de illusie dat hij boven zijn basis zweeft.

Maar het ontwerp is op deze manier echt een zegen en een vloek. De Acer 240HY kan eigenlijk niet anders worden gebruikt dan hoe hij op zijn basis is georiënteerd. Het heeft geen VESA-montagegaten, wat betekent dat u deze monitor niet op een andere standaard kunt gebruiken of aan een muur kunt bevestigen met algemeen verkrijgbare VESA-montage-eenheden zonder extra adapters.

Het scherm kan verticaal kantelen van -5 graden tot 15 graden, maar dat is het dan ook wel. De standaard heeft ook geen hoogteverstelling of rotatiemogelijkheden.

Afgezien van de aanpasbaarheidsproblemen (die we later zullen bespreken), is de R240HY een aantrekkelijke en elegante monitor. De aantrekkelijke elementen van de minimalistische glanzende zwarte plastic behuizing van het paneel en het onopvallende ontwerp maken het de perfecte monitor voor een slaapzaal, slaapkamer of klein kantoor.

Configuratieproces: het lijkt eenvoudig genoeg, maar …

Tijdens het montageproces van de R240HY was het een beetje verwarrend om te proberen het monitorpaneel aan de basis te bevestigen.

De onderkant van het LCD-paneel wordt bevestigd aan een kleine rechtopstaande beugel op de ronde standaard, en hoewel deze beugel kantelbaar is - waardoor je de verticale kijkhoek kunt aanpassen - was de standaard een beetje kieskeurig om te bevestigen. We moesten het paneel een paar keer voorzichtig vasthouden en ondersteboven keren om het bevestigingsmechanisme goed te kunnen bekijken. Het leek alsof het eenvoudig genoeg moest zijn, maar het klikte gewoon niet op zijn plaats zoals we hadden verwacht.

Het meest frustrerende hiervan was het gebrek aan aanwijzingen. Er zijn geen montage-instructies opgenomen in het gedrukte materiaal in de doos, dus we moesten een online handleiding voor de R240HY opzoeken die we op de Amazon-pagina van het product vonden. Die instructies beschreven "vergrendelen van de monitor aan de standaardarm van de basis". Maar door dit eenvoudige proces vroegen we ons af: "Is dit alleen wij, of …?"

Hoewel we het apparaat uiteindelijk op de standaardarm hebben gezet, was er nooit een klik om ons te laten weten dat de beugel stevig vastzat. Het kantelen van het apparaat voelde kwetsbaar aan en we waren bang om te hard op het paneel te duwen om het aan de basis te bevestigen.

Image
Image

Ondanks deze twijfel voelde het paneel behoorlijk stabiel aan en stond het waterpas toen het alleen werd gelaten. Dit weerhield ons er echter niet van om een beetje voorzichtig te zijn en het heel voorzichtig vast te houden als we het verplaatsen.

Wat betreft het installeren van de R240HY in uw werkstation, maakt het gebrek aan verstelbaarheid van de standaard dit een beetje lastiger. De monitor is slechts 16 inch lang, dus als je hem als extern beeldscherm voor je laptop wilt gebruiken, moet je hem misschien ergens op steunen - de standaard is zo kort dat een open laptop de onderkant van het beeldscherm blokkeert.

De hoogte van de standaard kan een belangrijk nadeel zijn voor lange werkuren, vooral als je om ergonomische redenen je kijkhoek wilt aanpassen. Dit gezegd hebbende, is het niet per se oncomfortabel om het scherm van de R240HY te zien wanneer het op een bureau zit. We gebruikten deze monitor tijdens het bewerken van video en het streamen van inhoud en hadden geen grote moeite met de lichte neerwaartse kijkhoek. Het komt allemaal neer op uw werkstation en de voorkeuren voor de weergavehoogte.

De R240HY bidx geeft u de specificaties van een middenklasse LCD-paneel voor een lage prijs.

Beeldkwaliteit: Scherp en levendig

De kleur, helderheid en het contrast van de R240HY zijn echt goed voor een IPS-paneel in deze prijsklasse. Het kleurenscherm is helder en zeer gedetailleerd vanuit elke hoek, met weinig tot geen vervormingen dankzij de in-plane switching (IPS)-technologie.

IPS-panelen hebben bredere kijkhoeken dan andere LCD-schermen - in dit geval 178 graden - zodat u de weergave van de monitor nauwkeuriger kunt bekijken en ervaren zonder zichtbare vervormingen. Er waren geen vervaagde kleuren of ernstige vervaging bij het bekijken van de R240HY vanuit scherpe hoeken.

De R240HY heeft een 72% NTSC-kleurengamma, wat zich verta alt naar ongeveer 99% sRGB. Kleurbereik of kleurbereikdekking verwijst naar het vermogen van een monitor om nauwkeurig alle kleurgegevens in een afbeelding of bewegend beeldbestand opnieuw te creëren. Deze kleurgegevens voldoen aan de standaarden voor kleurtoewijzing die kleurruimten worden genoemd (zoals de genoemde NTSC- en sRGB-modellen). Hoe hoger het dekkingspercentage, hoe meer kleurvariaties het paneel kan weergeven.

De sRGB-kleurruimte (gebaseerd op de combinatie van rood, groen en blauw licht) is een van de meest gebruikte kleurmodellen voor de meeste toepassingen, inclusief webbrowsers. Het 99% sRGB-kleurengamma van de R240HY is behoorlijk uitgebreid voor een monitor in deze prijsklasse. Andere IPS-panelen in dit bereik hebben doorgaans slechts ongeveer 72% sRGB-dekking.

De Acer R240HY is een LED-paneel met achtergrondverlichting, dat LED-diodes gebruikt om licht door de laag vloeibaar kristal te projecteren, waardoor het liquid crystal display (LCD) ontstaat. Een nadeel van dit soort technologie is een matige lichtuitloop, die eruitziet als een gloed van witachtig licht in de hoeken van de monitor.

Tijdens het beoordelen van de R240HY hebben we getest op doorbloeding door een verscheidenheid aan video-, film- en beeldinhoud te bekijken in een verduisterde kamer. We ontdekten dat de R240HY een verwachte lage tot matige lichtuitloop had met een relatief gelijkmatige verdeling. Vanuit geen enkele hoek was er een scherp randlicht te zien. De aanwezigheid van wat edge bleed is onvermijdelijk, en we zouden dit model beschouwen als een van de meest ideale IPS-monitoren voor het bekijken van een film in een donkere omgeving.

Image
Image

De R240HY heeft ook een filmmodus die lichtuitval helpt verminderen door de helderheid aan te passen zonder al te veel contrast te verliezen. Het is geen drastische verandering, maar het is effectief genoeg om de monitor als tv te gebruiken.

Binnen de classificatie van LED LCD-monitoren staat bekend dat IPS-panelen de beste kleur en kijkhoeken hebben, maar vaak ten koste van contrast. Zoals hierboven vermeld, heeft de R240HY een behoorlijk contrast op het scherm, zelfs in donkere kamers, maar hij beweert een dynamische contrastverhouding te hebben van 100.000: 000:1.

Er is eigenlijk geen standaard manier om de dynamische contrastverhouding te meten, die in feite alleen verwijst naar de manier waarop de monitor de algehele helderheid aanpast op basis van de kleur en het waardecontrast in een afbeelding. Dus de nuttiger specificatie is de oorspronkelijke contrastverhouding van het paneel, ook wel statische contrastverhouding genoemd. Dit is gewoon hoe fel de LED-diodes kunnen worden. De overgrote meerderheid van de IPS-panelen heeft een contrastverhouding van 1000:1 en deze Acer heeft hetzelfde typische contrast van 1000:1.

De kleur, helderheid en het contrast van de R240HY zijn echt goed voor een IPS-paneel in deze prijsklasse.

De visuele scherpte van de Acer R240HY is echt goed en het lijkt bijna alsof er meer pixels zijn in vergelijking met andere budget LCD-monitoren. De standaard kijkafstand of gezichtsscherpte - waarbij pixels niet langer waarneembaar zijn en samenvloeien om een naadloos beeldveld te creëren - is ongeveer 60 cm van het scherm.

De R240HY behoudt bij close-up een visuele helderheid die merkbaar is in vergelijking met andere 1080 IPS-monitoren die we hebben getest, en randen zien er op de R240HY iets meer gedefinieerd uit dan op andere budget-IPS-panelen. Dit model gebruikt 24-bits kleuren die in totaal 16,7 miljoen kleuren kunnen reproduceren, dus het beeld ziet er helder, helder en luxe uit.

Bottom Line

De Acer R240HY heeft geen ingebouwde luidsprekers, maar heeft wel een extra audio-doorvoeruitgang aan de achterkant. Als je de monitor bijvoorbeeld als tv wilt gebruiken, moet je een koptelefoon of een apart luidsprekersysteem overwegen, die je via een standaard AUX-kabel kunt aansluiten.

Software: basisweergave op het scherm

De R240HY heeft een aantal basissoftwarefunctionaliteit die beperkt is tot de on-screen display (OSD). U kunt bijvoorbeeld het contrast, de verzadiging en de helderheid aanpassen in het OSD-menu met behulp van de kleine knoppen rechtsonder op het displaypaneel.

Wanneer het OSD-menu wordt geopend, is er geen afbeelding beschikbaar op het scherm. Als u na het aanpassen van de instellingen het contrast of de verhouding wilt terugzetten naar de standaardinstellingen, kiest u gewoon de optie 'maximum'.

Prijs: Bidx-verkoopprijs is moeilijk te verslaan

De R240HY bidx maakt deel uit van Acer's R0-serie middengeprijsde LCD-monitoren die oorspronkelijk voor $ 229,99 werden verkocht toen ze in 2015 werden uitgebracht. (De R240HY bidx moet niet worden verward met een nieuwere generatie R240HY-monitoren uit 2016, die niet de 'bidx' in hun naam hebben).

De bidx-versie van 2015 wordt momenteel tegen een gereduceerde prijs aangeboden bij de meeste grote retailers, waardoor de R240HY bidx echt een geweldige deal is. De R240HY bidx, die op het moment van schrijven voor ongeveer $ 100 wordt verkocht, biedt u de specificaties van een middenklasse LCD-paneel voor een lage prijs.

Acer R240HY bidx vs. Dell SE2419Hx

De Acer R240HY bidx is misschien een uitstekende deal voor zijn klasse van LCD-monitoren, maar er zijn andere vergelijkbare geprijsde monitoren die een zeer dichtbij, zo niet dezelfde kwaliteit paneel hebben. De Dell 24-serie, met zijn LCD-monitoren met achtergrondverlichting, is een directe concurrent van de R0-serie van Acer.

De Dell SE2419Hx 23,8-inch IPS-monitor ($ 199,99 MSRP) lijkt sterk op de Acer R240HY bidx, maar is een nieuwere release uit 2018 en wordt meestal verkocht voor ongeveer $ 20 tot $ 30 meer. Beide monitoren hebben IPS-panelen en hebben dezelfde kijkhoeken van 178 graden. Ze hebben ook allebei geen VESA-gaten voor montage.

De overeenkomsten gaan verder met het compacte basisontwerp van de SE2419Hx, dat ook niet verstelbaar is. Zowel Acer als Dell hebben ook functies voor het filteren van blauw licht die vermoeidheid van de ogen helpen verminderen - Dell noemt dit ComfortView, terwijl Acer dezelfde functie heeft als onderdeel van hun Acer Flicker-less technologie.

De SE2419Hx heeft dezelfde native 1920x1080 bij 60Hz resolutie, evenals dezelfde 16:9 breedbeeld-beeldverhouding en 16,7 miljoen kleurenscherm als de R240HY. En hoewel we de twijfels over de dynamische contrastverhouding hebben aangepakt, heeft Dell hun monitor beoordeeld op 8, 000, 000: 1, hoewel het visuele verschil tussen deze en Acer's overdreven 100, 000, 000, 000: 1 dynamische verhouding niet zal zijn hoe drastisch het ook mag klinken (als je al een merkbaar verschil kunt zien).

Subtiele verschillen terzijde, het belangrijkste verschil tussen deze twee modellen is een speciale gamingmodus op de Dell SE2419Hx en software genaamd Dell Easy Arrange waarmee je meerdere applicaties op het scherm kunt weergeven. De Acer R240HY bidx heeft geen van beide.

Ten slotte wordt de Dell geleverd met een meegeleverde HDMI-kabel, terwijl de Acer die we hebben getest werd geleverd met een VGA-kabel. Beide modellen hebben enkele HDMI- en VGA-poorten.

Behalve subtiele verschillen in de adaptieve maar niet-zo-fancy-zoals-het-klinkt-circuitkenmerken van dynamisch contrast, zijn deze monitoren super vergelijkbaar en komen ze neer op een klein prijsverschil. De beste keuze voor u hangt af van of u wat extra geld wilt besparen op de Acer, of wilt betalen voor een paar nieuwere functies zoals schermsplitsing en gamemodusmogelijkheden op het Dell-model.

Uitstekende beelden voor het bekijken van uw favoriete media, en voor een fantastische prijs

De visuals van de Acer R240HY bidx zullen voor deze prijs moeilijk te verslaan zijn. We hadden wat problemen met de korte hoogte en het gebrek aan verstelbaarheid van de standaard, waardoor deze misschien minder dan ideaal is voor productiviteitswerk. Maar als u van plan bent de monitor voornamelijk voor media te gebruiken, overschaduwt de scherpe en levendige beeldkwaliteit de beperkingen van de standaard.

Specs

  • Productnaam R240HY bidx 23,8-inch IPS-breedbeeldmonitor
  • Product Merk Acer
  • MPN UM. QR0AA.001
  • Prijs $129,99
  • Releasedatum september 2015
  • Gewicht 6,4 lbs.
  • Productafmetingen 21,26 x 7,28 x 16,02 inch.
  • Schermgrootte 23,8 inch
  • Resolutie Full HD (1920 x 1080)
  • Beeldverhouding 16:9
  • Responstijd 4ms GTG
  • Vernieuwingsfrequentie 60Hz
  • Kleur Ondersteund 16,7 miljoen
  • Contrastverhouding 100, 000, 000:1
  • Helderheid 250 nits
  • Achtergrondverlichting LED
  • Paneeltype IPS
  • Sta kantelbaar (-5 graden tot 15 graden)
  • Poorten en connectoren 1 x HDMI, 1 x DVI met HDCP, 1 x VGA, ondersteunt HDCP 1.4
  • Meegeleverde kabels Netsnoer, VGA-kabel
  • Garantie 3 jaar beperkt

Aanbevolen: