YouTube Music bereikt 50 miljoen abonnees

YouTube Music bereikt 50 miljoen abonnees
YouTube Music bereikt 50 miljoen abonnees
Anonim

YouTube Music heeft officieel de kaap van 50 miljoen abonnees bereikt, waarmee het de op twee na grootste muziekstreamingservice is op basis van abonnees.

In een blogpost die donderdag de mijlpaal aankondigde, wees YouTube erop dat het in zes jaar tijd 50 miljoen abonnees kan bereiken, waardoor het de snelstgroeiende muziekabonnementsservice is, zoals gerapporteerd door een MIDIA-onderzoek. Volgens het onderzoek groeide YouTube Music van Google met 60% in 2020.

Image
Image

YouTube Music's succes zou het unieke aanbod kunnen zijn, zoals een slimme zoekfunctie, waarmee gebruikers naar nummers kunnen zoeken op basis van de songteksten, zinnen en identifiers.

Het platform biedt ook fanervaringen zoals afterparty's georganiseerd door artiesten en toegang tot premières van muziekvideo's en artiesteninhoud, zoals het uitleggen van de betekenis achter een nummer.

"Er zijn bijna oneindig veel 'kies-je-eigen-fan-avonturen' mogelijk gemaakt door de artiesten en fans die elke dag samenkomen op YouTube en YouTube Music om te kijken, creëren, delen, reageren, coveren en remixen muziekcontent op het platform", schreef Lyor Cohen, YouTube's global head of music, in de blogpost.

"Het unieke aanbod van YouTube Music en Premium vindt weerklank in zowel gevestigde als opkomende muziekmarkten."

De groei van YouTube Music in het afgelopen jaar kan worden toegeschreven aan het feit dat Google vorig jaar zijn Google Play Music-service heeft stopgezet ten gunste van de eerste.

Image
Image

YouTube Music heeft een aantal upgrades gekregen waar gebruikers van Google Play Muziek om vroegen, waaronder een grotere lengte van de afspeellijst met een maximum van 5.000 nummers per afspeellijst, de mogelijkheid om tot 100.000 nummers aan je bibliotheek toe te voegen, achtergrond luisteren (met het scherm vergrendeld) en een nieuw tabblad Verkennen.

Spotify domineert echter nog steeds opperste in abonneeaantallen en heeft vanaf het begin van dit jaar 158 miljoen premium abonnees en 356 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Apple Music staat op de tweede plaats met 72 miljoen abonnees vanaf 2020.

Aanbevolen: