Yongnuo YN560 IV Wireless Flash Speedlite Master Review: volledig uitgeruste handmatige bediening met een fikse korting

Inhoudsopgave:

Yongnuo YN560 IV Wireless Flash Speedlite Master Review: volledig uitgeruste handmatige bediening met een fikse korting
Yongnuo YN560 IV Wireless Flash Speedlite Master Review: volledig uitgeruste handmatige bediening met een fikse korting
Anonim

Bottom Line

De Yongnuo YN560 IV Wireless Flash Speedlite Master is een geweldige handmatige flitser voor beheersbare omgevingen, maar evenementfotografen willen misschien ergens anders kijken.

YONGNUO YN560 IV draadloze flitser Speedlite Master

Image
Image

We hebben de Yongnuo YN560 IV Wireless Flash Speedlite Master gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Yongnuo YN560 IV Wireless Flash Speedlite Master vindt een interessante balans tussen barebones handmatige flitsers die voor ongeveer de helft van de prijs worden verkocht, en veel duurdere opties van grote merken zoals Canon en Nikon. De grote upgrade is volledige radiobesturing, waardoor je een groep van deze lampen in overleg kunt aanpassen. Samen met 24-105 mm zoomondersteuning en een snelle recycletijd van 3 seconden, is dit een zeer aantrekkelijke flitser voor gebruik buiten de camera voor portret- en vastgoedfotografen.

Image
Image

Ontwerp: Ponsen boven de prijs

De Yongnuo YN560 IV Wireless Flash Speedlite Master heeft een robuust ontwerp dat niet het gevoel heeft dat de fabrikant beknibbeld heeft op bouwkwaliteit - een van onze grootste zorgen met budgetgerichte flitsers zoals deze. Bij het aanpassen van de positie van de flitskop via zijn 90 graden verticaal en 270 graden horizontaal bereik, voelde hij erg solide aan.

Kopers die veel handmatige bediening nodig hebben voor complexe flitsopstellingen, zullen erg blij zijn met wat de YN560 IV kost voor de ongeveer $ 60.

Vanaf de voorkant van het apparaat vind je de lichtgevoelige triggersensoren en de 2.4G draadloze ontvangermodule. Aan de linkerkant opent het klepje van het veerbelaste batterijcompartiment om ruimte te bieden voor vier AA-batterijen, waaronder een gidsdiagram om te helpen bij het oriënteren van de batterijen. Aan de andere kant zien gebruikers een micro-USB-poort (voor firmware-upgrades) en een klep die een externe voedingspoort en een pc-synchronisatiepoort eronder onthult. Aan de onderkant van het apparaat vind je een flitsschoenbevestiging met een schroefvergrendelingsmechanisme.

Ten slotte zien gebruikers aan de achterkant van het apparaat het LCD-scherm en een reeks knoppen en indicatoren, die we in de volgende sectie zullen behandelen.

Image
Image

Kenmerken en functionaliteit: volledige handmatige bediening van de suite

De Yongnuo YN560 IV Wireless Flash Speedlite Master heeft veel verschillende opties die het een aantrekkelijke optie maken voor handmatige schutters. Maar voordat we ingaan op alle dingen die het goed doet, laten we het hebben over wat je in deze flits niet zult vinden. De meest opvallende omissie is TTL. Voor niet-ingewijden is Through The Lens (TTL) een meetmodus waarmee een flitser een reeks infraroodflitsen kan afvuren en het daadwerkelijke licht dat door de lens komt evalueert om te bepalen hoeveel stroom er moet worden geleverd bij het maken van een foto. Het is erg handig voor beginners en evenementfotografen, maar zeker niet essentieel voor veel andere soorten gebruikers.

De andere ontbrekende functie hier is snelle synchronisatie, waarmee fotografen opnamen kunnen maken met sluitertijden van meer dan 1/250ste van een seconde. Snelle synchronisatie is een nieuwere functie en handig in scenario's waarin u wilt fotograferen met een hoge sluitertijd en een klein diafragma, zoals portretten buitenshuis.

De YN560 IV heeft veel functionaliteit, maar heeft niet de meest intuïtieve interface.

Geen van deze functies wordt in een oogwenk verwacht voor deze prijs, maar het is het vermelden waard voor het geval u op zoek bent naar iets dat die functionaliteit kan dekken.

Laten we het nu hebben over waar de Yongnuo YN560 IV Wireless Flash Speedlite Master goed in is: handmatig, off-camera licht. Als je voornamelijk binnenshuis wilt fotograferen, meestal in gecontroleerde omgevingen, is de YN560 IV een goede keuze.

Yongnuo heeft deze flitser voorzien van 2,4 GHz draadloze triggering, evenals S1 en S2 optische triggeropties. Degenen die deze Speedlite alleen met S1 of S2 optische trigger willen gebruiken, kunnen beter worden bediend door een eenvoudigere, goedkopere optie. Maar als u van plan bent meerdere eenheden aan te schaffen en ze samen te gebruiken, is de Yongnuo YN560 IV Wireless Flash Speedlite Master een geweldige optie. U kunt de instellingen van alle slave-units op afstand bedienen, wat een enorm pluspunt is bij meer dan twee flitsen. Om nog maar te zwijgen over het geld dat u bespaart door meerdere YN560 IV's te gebruiken in plaats van concurrerende producten van grote merken die vaak meer dan $ 200 kosten.

De Yongnuo YN560 IV Wireless Flash Speedlite Master presteerde zeer goed in onze twee- en drielichts off-camera testopstelling, waarbij een paraplu werd gebruikt om portretten te maken.

Image
Image

Setup: Veel lezen voor gebruik

Zodra je je flitser hebt uitgepakt en de vier AA-batterijen hebt geplaatst, wil je jezelf een beetje vertrouwd maken met de knoppen en het menusysteem. De YN560 IV heeft veel functionaliteit, maar heeft niet de meest intuïtieve interface. De voorkant van het apparaat bevat een bovenste rij van vier knoppen (een licht/muziekpictogram, modus, een wifi-pictogram en zoom). Daaronder bevindt zich een oplaadindicatorknop met de aanduiding "PILOT", een richtingspad en een aan/uit-knop.

Het is niet meteen duidelijk wat de vier knoppen op de bovenste rij doen. Bijvoorbeeld, de Mode-knop, in plaats van de triggermodus te veranderen zoals men zou kunnen aannemen, wisselt in plaats daarvan tussen M en Multi - modi die zelf verder moeten worden gelezen. M werkt zoals een typische handmatige flits, terwijl Multi een programmeerbare stroboscoopmodus is waarmee je het vermogen, het aantal herhalingen en de frequentie van flitsen kunt kiezen.

Als je van plan bent meerdere eenheden aan te schaffen en ze samen te gebruiken, is de Yongnuo YN560 IV Wireless Flash Speedlite Master een geweldige optie.

De knop met het Wi-Fi-pictogram erop rechts van de modusknop wordt gebruikt om tussen triggermodi te schakelen. Hier kunt u de radiotriggermodi TX en RX selecteren (respectievelijk voor zender en ontvanger), en de standaard S1 en S2 optische triggermodi. Yongnuo had zeker beter werk kunnen leveren door al deze dingen duidelijker uit te leggen.

De laatste eigenaardigheid waarmee gebruikers vertrouwd moeten raken, is dat veel menufuncties alleen toegankelijk zijn door tegelijkertijd op twee van de bovenste rijknoppen te drukken. Als u op de eerste twee drukt, worden de geavanceerde opties geopend, als u op de middelste twee drukt, wordt een activeringscommando gegeven aan de slave-eenheden in de TX-modus en door op de laatste twee knoppen te drukken, kunt u het kanaal instellen.

Over het algemeen geeft de YN560 IV je veel functionaliteit en controle, maar vereist zeker wat lezen en oplossen van problemen voordat je het apparaat onder de knie kunt krijgen.

Prijs: aanzienlijke besparingen voor handmatige gebruikers

Kopers die veel handmatige bediening nodig hebben voor complexe flitsopstellingen, zullen erg blij zijn met wat de YN560 IV kost voor de ongeveer $ 60. Het heeft een prijs die een fractie is van zijn TTL-compatibele Canon- en Nikon-tegenhangers, maar twee keer zo hoog als die van nog eenvoudigere opties. Heb je alle functionaliteit nodig die de YN560 IV biedt? Ben je bereid om wat problemen met retourzendingen op te lossen om ervoor te zorgen dat je goede, niet-defecte eenheden krijgt? Als het antwoord op die vragen ja is, dan is dit zeker de flitser voor jou.

Image
Image

Yongnuo YN560 IV Wireless Flash Speedlite Master vs Neewer TT560 Flash Speedlite

Fotografen die net beginnen (of met aanzienlijk minder gecompliceerde verlichtingsambities) zijn misschien beter gediend met een doodeenvoudige optie zoals de Neewer TT560 Flash Speedlite. Het is een eenvoudige optie met heel weinig externe bedieningselementen die voor de meeste gebruikers een goed startpunt zullen zijn, en solide voor professionals die niet meer willen dan optische triggerfunctionaliteit op een flitser.

Als je echter het gevoel hebt dat je de mogelijkheden van eenvoudigere flitsers bent ontgroeid, of gewoon meer ruimte wilt voor groei, biedt de Yongnuo YN560 IV Wireless Flash Speedlite Master veel meer voor nog eens $30.

Handmatige flitser met volledige functionaliteit

De Yongnuo YN560 IV draadloze flitser Speedlite Master is misschien geen erg eenvoudige flitser, maar hij biedt genoeg functionaliteit om een zeer veelzijdig platform te maken voor ambitieuze fotografen. Kopers die volledige handmatige bediening en radiotransmissie willen zonder een arm en een been te betalen, zullen meer dan tevreden zijn met wat ze krijgen.

Specs

  • Productnaam YN560 IV Wireless Flash Speedlite Master
  • Product Merk YONGNUO
  • SKU 733180300973
  • Prijs $69,99
  • Releasedatum december 2013
  • Productafmetingen 2,4 x 7,5 x 3,1 inch.
  • Stroombron 4 x AA Alkaline, oplaadbare NiMH-batterijen
  • Mountschoen
  • Zwentel 270°
  • Kantelen -7 tot +90°
  • Handmatige belichtingsregeling
  • Recycletijd Ongeveer 3 seconden
  • Draadloze bedieningsradio, optisch
  • Garantie 1 jaar beperkte garantie

Aanbevolen: