Maisto RC Rock Crawler Review: een gezinsvriendelijke RC-auto

Inhoudsopgave:

Maisto RC Rock Crawler Review: een gezinsvriendelijke RC-auto
Maisto RC Rock Crawler Review: een gezinsvriendelijke RC-auto
Anonim

Bottom Line

De Maisto RC Rock Crawler is een redelijk betaalbare RC-auto met een krachtige motor die verschillende terreinen kan doorkruisen, een batterij die lang meegaat en een goed bereik heeft.

Maisto RC Rock Crawler Extreme

Image
Image

We hebben de Maisto RC Rock Crawler gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Radiogestuurde (RC) auto's hoeven geen dure hobby te zijn. Hoewel sommige RC-auto's meer dan $ 100 kunnen kosten, zijn er eigenlijk redelijk betaalbare opties voor kopers op instapniveau, zoals de Maisto RC Rock Crawler. Het is een langdurige RC-auto met een groot bereik en de mogelijkheid om een breed scala aan terreinen te doorkruisen. Tijdens het testen reden we over asf alt, gazons, over stoepranden en door het bos. Lees verder om te zien hoe het ging.

Image
Image

Ontwerp: Klein en strak

Met een afmeting van 12,5 bij 7,0 bij 8,5 inch (LWH) en een gewicht van 2,8 pond, is de Maisto groot, maar niet zo zwaar dat kinderen hem niet kunnen dragen. Het wordt geleverd in verschillende felle kleuren, hoewel je niet kunt selecteren welke je op Amazon krijgt. Degene die we ontvingen had een zwarte plastic carrosserie met kleine groene stickers en felgele wielen. We hielden van het felle geel, omdat het de auto een leuke flair gaf. Het zwarte lichaam liet echter veel te wensen over, want het was dun en zag er goedkoop uit. Gelukkig krijg je wel een anti-collision bumper aan de voorkant om je te beschermen tegen schade.

Een ding om op te merken over het ontwerp is dat de schaal van de Maisto in de basis en de motor wordt vergrendeld met behulp van plastic vergrendelingsclips. Als je een reserveschaal hebt, kun je de buitenkant van de auto vervangen, maar omdat er geen extra bij komt, moet je kijken of je er een apart kunt kopen. Omdat de clips zo klein zijn, gooit Maisto een paar extra clips in de doos voor het geval je ze kwijtraakt. Het batterijcompartiment is gemakkelijk toegankelijk en bevindt zich op het onderstel van de auto.

Een van de leuke voordelen is dat van het lage tempo en de banden met veel profiel, dat de auto bijna nooit de controle verliest.

De auto wordt ook geleverd met draadantennes, wat verrassend was en verouderd leek in vergelijking met andere RC-auto's die we hebben getest. De aanwezigheid van de antennes leek helaas geen significante verbetering te brengen in het bereik.

Configuratieproces: moeilijk uit de doos te verwijderen, eenvoudig in te stellen

De Maisto wordt geleverd in een gewone kartonnen doos. Op hun plaats vergrendeld met kabelbinders en schroeven, moesten we de banden met een schaar doorknippen en een kleine vierpuntige schroevendraaier gebruiken om de auto te verwijderen. Om de drie AAA-batterijen in de afstandsbediening te plaatsen, moesten we een enkele schroef losdraaien en het deksel van de afstandsbediening aan de onderkant van het apparaat verwijderen. Het was gemakkelijk omdat we de schroevendraaier bij de hand hadden, maar het kostte behoorlijk veel tijd.

Het plaatsen van de zes AA-batterijen in de auto is een stuk eenvoudiger. Het onderstel wordt geleverd met een gesp die openspringt wanneer u naar beneden duwt en draait. Eenmaal geopend, steekt u gewoon de batterijen erin, sluit u deze en is hij in wezen klaar voor gebruik. De auto wordt geleverd met optionele plastic "rietjes" die dienen als antennestabilisatoren. Je kunt ze over de draadantennes op de auto en de afstandsbediening schuiven, zodat je ze allebei uit de weg houdt tijdens het rijden.

Image
Image

Controls: strakke bochten en soepele bediening

De bedieningselementen worden geleverd met drie verschillende "stations" met het label A, B en C. Deze stations zijn bedoeld om onderscheid te maken tussen voertuigen als er andere Maisto-auto's aanwezig zijn. Op deze manier raken de bedieningselementen niet in de war.

We hebben de verschillende kanalen getest om te zien welke werkten met onze Maisto RC-auto. De A- en C-kanalen reageerden niet op onze bedieningselementen. We kwamen terecht op het B-kanaal. Zelfs toen de afstand tussen de afstandsbediening en de auto groter werd, merkten we enige vertraging op. Soms drukten we op de vooruitknop en bleef de auto daar staan. Toen we hem achteruit draaiden en weer naar voren duwden, kwam hij eindelijk in actie. Hoewel het kanalensysteem slim is, raden we af om meerdere auto's van hetzelfde type te kopen omwille van de eenvoud.

Dat gezegd hebbende, deed de Maisto het goed in onze tests, zowel binnen als buiten. Een van de leuke extra's is dat van het lage tempo en de zwaar geprofileerde banden is dat de auto bijna nooit de controle verliest. Het kan scherpe bochten maken en in alle richtingen bewegen, iets wat je niet altijd krijgt op eenvoudigere voertuigen. Dat maakt een groot verschil bij het rijden over barrières en objecten.

Prestaties: plezier binnen en buiten

We hebben de Maisto getest op een reeks terreinen: binnenshuis, over asf alt, trottoirs, gras en modder. Belangrijk om op te merken, de instructies vermelden geen waterdichtheid, dus we raden aan om plassen te vermijden. De drie motoren onder de motorkap gaven de RC-auto genoeg enthousiasme om over steile heuvels te duwen, zowel modderig als met gras begroeid. We namen het ook door bladeren, stokken en over stoepranden. Bij elk obstakel reed de auto als een zonnetje.

Omdat de auto drie motoren heeft, zal de accu van de auto na een paar dagen intensief gebruik het onvermijdelijk begeven.

Hij blonk vooral uit op ruw terrein. Toen we het over hobbelige oppervlakken testten, verwachtten we half dat de auto zou omslaan. Niet zo, de gelede ophanging van de auto voor en achter gleed probleemloos over hobbelige oppervlakken. Qua stabiliteit is de auto een juweeltje.

Zoals eerder vermeld, is het bereik een plaats waar de Maisto tekortschiet. Hoewel het minstens een half blok kan rijden, zorgden de lag-problemen ervoor dat we het niet verder pushten. We maakten ons zorgen over het testen op straat vanwege de kans dat er een echte, levensgrote auto zou komen en we zouden de Maisto niet op tijd uit de weg kunnen ruimen.

Image
Image

Bottom Line

Omdat de auto drie motoren heeft, zal de accu van de auto na een paar dagen intensief gebruik het onvermijdelijk begeven. Uiteindelijk moesten we de batterijen enigszins vaak verwisselen. Als je oplaadbare batterijen hebt, is dat geen probleem, want je kunt ze gewoon een paar uur opladen en de Maisto blijven rondrijden. Als u dat niet doet, kunnen deze kosten in de loop van de tijd oplopen. Zorg ervoor dat u de aan/uit-schakelaar uitzet wanneer u de auto niet gebruikt, aangezien het lijkt alsof de batterij leeg raakt, zelfs als de auto niet rijdt.

Prijs: Perfect voor speelgoed

Voor $ 39,99 is de Maisto een geweldige prijs voor een kinderauto. Volwassen enthousiastelingen zien misschien niet het voordeel van het investeren in een RC-auto voor deze prijs, vooral niet als er snellere modellen op de markt zijn. De eenvoudige bediening en goede terreinafhandeling maken de Maisto echter een goede RC-auto voor oudere adolescenten.

Maisto RC Rock Crawler vs. Top Race RC Rock Crawler

We hebben de Maisto getest tegen de Top Race RC Rock Crawler-auto om te zien hoe de twee zich verhouden, vooral omdat ze rond dezelfde prijs schommelen. Over het algemeen heeft de Maisto zeker strakkere bedieningselementen. Bij het draaien van de auto reageerde hij beter, ondanks dat hij groter was dan de Top Race. Omdat het zwaartepunt in de Top Race hoger ligt, was hij meer vatbaar voor kantelen en had hij moeite om over stoepranden te komen.

De Maisto heeft echter één groot probleem dat de Rock Crawler geen vertraging heeft. De Maisto blijft achter naarmate de afstand tussen de afstandsbediening en de auto groter wordt. De Top Race had dit probleem echter niet. Als je afstanden wilt afleggen, raden we de Top Race aan. Als u echter liever soepel rijdt, is de Maisto een betere keuze voor u.

Een degelijke RC-auto voor oudere kinderen

Met strakke bediening en een krachtige motor is de Maisto RC Rock Crawler een goede keuze voor oudere kinderen. Hoewel jongere kinderen ervan kunnen genieten, kunnen ze ook moeite hebben om de strakke controles aan te kunnen. Volwassenen hebben krachtigere opties, hoewel de Maisto de moeite waard is om in gedachten te houden vanwege zijn drie motoren en het vermogen om over ruw terrein te gaan.

Specs

  • Productnaam RC Rock Crawler Extreme
  • Product Merk Maisto
  • SKU 83156
  • Prijs $39,99
  • Productafmetingen 12,5 x 7 x 8,5 inch.
  • Verbindingsopties Geen
  • Garantie één jaar

Aanbevolen: