ZTE Z432 Review: een basistelefoon met een echt toetsenbord

Inhoudsopgave:

ZTE Z432 Review: een basistelefoon met een echt toetsenbord
ZTE Z432 Review: een basistelefoon met een echt toetsenbord
Anonim

Bottom Line

Hoewel gehinderd door kapotte en gedateerde software, is de ZTE Z432 een van de beste basistelefoons voor sms'en.

ZTE Altair 2 Z432

Image
Image

We hebben de ZTE Z432 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Smartphones hebben telefoons met fysieke toetsenborden grotendeels geëlimineerd, maar als je die functie nog steeds wilt, zit je niet zonder opties. De AT&T Z432 is een kleine en ongelooflijk lichtgewicht telefoon met een volledig QWERTY-toetsenbord. Het is klaar voor oproepen en sms'en, en als je een hekel hebt aan het idee om berichten op een scherm te typen, dan kan de Z432 een uitkomst zijn. Het beste van alles is dat het verrassend betaalbaar is. Deze oudere telefoon heeft echter een aantal belangrijke haperingen in de functionaliteit, schijnbaar vanwege zijn leeftijd, is beperkt tot 3G en kan niet veel meer dan bellen en sms'en.

Image
Image

Ontwerp: alles over het toetsenbord

De ZTE Z432 ha alt duidelijk zijn inspiratie uit klassieke BlackBerry-handsets, met een 4:3 rechthoekig scherm boven navigatieknoppen en een volledig QWERTY-toetsenbord.

Het heeft geen van de eersteklas details van sommige BlackBerry-modellen, maar het is allemaal glanzend zwart plastic met zilveren accenten, zonder pretenties dat het aanvoelt als een high-end apparaat. Het is gewoon een goedkope, functionele kijk op hetzelfde soort ontwerp. De constructie voelt solide stevig aan, maar met een gewicht van slechts 3,24 gram is het ook een schokkend lichtgewicht telefoon.

De toetsen zelf zijn heel erg klein, maar ze werken redelijk goed. We hadden soms wat moeite om de verkeerde letters te pletten, gezien hun grootte, en wilden dat de spatiebalk wat groter en prominenter was. Over het algemeen is het echter een betere ervaring dan sms'en met cijfertoetsen, en dat kan voor sommige gebruikers een wereld van verschil maken.

De constructie voelt solide stevig aan, ook al ziet het er een beetje speelgoedachtig uit in kwaliteit.

Er is niet veel ingebouwde opslag met 256 MB interne opslag, maar daarvan is slechts 149 MB beschikbaar voor foto's, video's en muziek. Gelukkig kun je een sleuf in een microSD-kaart tot 32GB gebruiken om meer media binnen te halen en extra camerakiekjes en video's op te slaan.

Bottom Line

Er is niet veel aan het installatieproces voor de ZTE Z432. De verwijderbare batterij is niet in de verpakking geplaatst, dus u moet de achtercover openwrikken en erin steken. Plaats de cover terug en houd de aan/uit-knop aan de rechterkant van de telefoon ingedrukt om de telefoon in te schakelen. U moet de prepaid-website of het telefoonnummer van AT&T gebruiken om de telefoon te activeren.

Prestaties: mager, maar acceptabel

De ZTE Z432 bevat nauwelijks geavanceerde technologie. Voorbeeld: de Qualcomm QSC6270-processor werd uitgebracht in 2007 - en dat is geen typfout. Het is een tiental jaar oud. Het is geen erg snelle telefoon. Er is een kleine pauze bij het openen van bijvoorbeeld het hoofdmenu, evenals bij het overschakelen naar een andere applicatie of tool binnen dat menu. Toegegeven, het is een eenvoudige telefoon en de taken die hij aankan zijn niet erg intensief, dus daar past hij goed bij. Verwacht alleen niet veel op het gebied van snelheid of mogelijkheden.

Bottom Line

De Z432 is gebouwd voor 3G-netwerken en werkt niet op moderne 4G LTE-netwerken en kan ook geen verbinding maken met een wifi-netwerk. Het is geen erg snelle standaard en gezien de verschuiving naar 4G LTE en 5G, voegen providers geen verdere capaciteit toe aan hun 3G-netwerken. Het is prima voor sms'en en bellen, maar als je websites probeert te laden, zul je zeker de trage snelheden opmerken.

Weergavekwaliteit: wazig scherm

Met 320 x 240 is het 2,4-inch TFT LCD-scherm vrij typische kwaliteit voor een standaardtelefoon en vergelijkbaar met wat je op de meeste flip-telefoons zult vinden, ondanks de verschillende schermverhouding. Kortom, het is niet geweldig, maar het zal de klus klaren.

Als je een hekel hebt aan het idee om berichten op een scherm te typen, dan kan de Z432 een uitkomst zijn.

Alles ziet er een beetje wazig uit en tekst kan een beetje wazig zijn. Het zou een stap helderder kunnen worden, en de kijkhoeken zijn niet geweldig als je van beide kanten of van onderaf kijkt. Maar uiteindelijk, gezien hoe ongelooflijk goedkoop deze telefoon is, is het prima voor wat je nodig hebt.

Geluidskwaliteit: Variabele audio

Met een kleine opening op de achterkant voor de luidspreker, is de ZTE Z432 niet in staat om groots, dreunend geluid te produceren. De output is een beetje blikkerig en zeker beperkt. het kan echter behoorlijk luid worden bij het luisteren naar muziek, wat vreemd is omdat het afspelen van de luidspreker erg stil is. De gesprekskwaliteit was in ieder geval stabiel, duidelijk en gemakkelijk te horen bij gebruik van de oortelefoon.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: behoorlijk ruw

De camera is absoluut een zwakke plek op de ZTE Z432. De 2-megapixel camera is simpelweg niet uitgerust om veel details vast te leggen, en de lage resolutie opnamen die eruit komen zijn altijd wazig. Foto's bij weinig licht zijn extreem ruw en zonder autofocusfunctie weet de Z432 niet waar je op probeert te richten.

Ondertussen komt de videokwaliteit uit op 320 x 240 met slechts 15 frames per seconde, dus het resulterende beeldmateriaal is niet alleen wazig, maar schokkerig. Dit is niet de telefoon die je nodig hebt als je onderweg foto's of video's wilt maken.

Batterij: hij gaat mee

Het verwijderbare 900mAh-batterijpakket is vrij klein voor een standaardtelefoon, en de schatting van de gesprekstijd van 4,5 uur maakt dat duidelijk. Gezien het lage vermogen van het apparaat, kan het echter behoorlijk lang meegaan in de standby-modus. ZTE suggereert dat het tot 10 dagen meegaat, en toen we de telefoon een paar dagen niet gebruikten, waren we verrast om te zien dat de batterijbalk geen centimeter was bewogen.

Aangezien dit echter een oudere telefoon is, kan de batterij die bij uw telefoon wordt geleverd, al slechter worden. Een paar keer, toen we de telefoon volledig oplaadden, was de batterijbalk al gedeeltelijk leeg. Het vermogen om een lading in de standby-modus vast te houden, maakte nog steeds indruk op ons, maar het pakket heeft misschien niet zo lang meegegaan als oorspronkelijk de bedoeling was.

Software: grote problemen

Dit is waar de ZTE Z432-ervaring voor ons grotendeels uit elkaar viel: sommige van de belangrijkste functies werken gewoon niet meer. We kwamen voor het eerst op dat probleem toen we probeerden een e-mailadres in te stellen met het ingebouwde programma en ontdekten dat we geen Gmail-adres konden instellen. De functie is er, maar het werkt gewoon niet.

De leeftijd van de handset is echt te zien aan functionaliteit die gewoon niet meer werkt.

Ergens anders hebben we geprobeerd de ingebouwde AT&T Navigator-app te gebruiken voor GPS-ondersteunde afslag-voor-afslag aanwijzingen. Nogmaals, die functie mislukte herhaaldelijk tijdens het inloggen, ondanks talloze pogingen. En toen we de webbrowser gebruikten, laadden veel van de sites die we probeerden te openen gewoon niet. We typten het adres in, de browser leek een poging te doen om verbinding te maken en toen gebeurde er niets. Misschien is de browser niet toegerust om de complexe websites van tegenwoordig aan te kunnen, maar dat is een reëel probleem.

Alles bij elkaar hapert het de ervaring buiten de kernactiviteiten van bellen en sms'en. Mogelijk kunt u uw niet-Gmail-e-mailadres gebruiken, en misschien werken de soorten webpagina's die u vaak bezoekt goed. Maar dat is een groot vraagteken, om nog maar te zwijgen van een groot risico voor iedereen die eraan denkt om deze telefoon op te nemen.

Over het algemeen is de interface vrij eenvoudig. Als u op de middelste navigatieknop drukt, verschijnt het hoofdmenuscherm, dat een raster van pictogrammen heeft die u naar apps zoals muziek, camera, berichten, browser en instellingen wijzen. Zoals eerder vermeld, kan het een beetje traag zijn bij het openen van een nieuwe app, maar het is niet moeilijk om je weg te vinden.

Bottom Line

Het is onduidelijk voor hoeveel de ZTE Z432 oorspronkelijk werd verkocht toen hij voor het eerst werd uitgebracht in 2014 - we konden geen nauwkeurige lijst vinden. Maar tegenwoordig kun je het voor $ 30 of minder vinden op Amazon. Op het eerste gezicht is dat een behoorlijk uitstekende deal voor een functionele telefoon, vooral een die wordt geleverd met een bonusfunctie zoals een volledig QWERTY-toetsenbord. De bovengenoemde softwareproblemen verzwakken echter zeker de waardepropositie als u meer wilt doen dan bellen en sms'en.

ZTE Z432 vs. Alcatel Go Flip

De Alcatel Go Flip is ook beschikbaar voor $ 30 of minder via sommige providers, en het is een veel nieuwere handset met 4G LTE-mogelijkheden. Voor bellen en sms'en zit je goed met beide telefoons - het hangt er echt van af of je de vormfactor van een flip-telefoon leuk vindt, of dat je hunkert naar de volledige QWERTY-toetsenbordconfiguratie van de ZTE Z432.

De Go Flip is vrij licht op tools en apps, dus het heeft geen navigatie of zelfs een notitie-app, maar de webbrowser werkt in ieder geval beter dan die van de Z432. Geen van deze telefoons is bijzonder goed als een allround apparaat, maar beide voeren de kerntaken solide genoeg uit gezien hun zeer lage prijzen. En de Go Flip is beter uitgerust voor de toekomst met zijn LTE-ondersteuning.

Beperkt beroep

Tussen het fysieke toetsenbord en de prijs zien sommige potentiële kopers de ZTE Z432 misschien als een perfecte keuze. De leeftijd van de handset is echter echt te zien aan functionaliteit die gewoon niet meer werkt. Als je tevreden bent met de essentie van communicatie, komt het wel goed, alle anderen zullen ergens anders willen kijken.

Specs

  • Productnaam Altair 2 Z432
  • Product Merk ZTE
  • SKU 793573235466
  • Prijs $28.90
  • Productafmetingen 0,44 x 2,38 x 4,48 inch.
  • Opslag 256MB
  • Processor Qualcomm QSC6270
  • Batterijcapaciteit 900mAh
  • Camera 2MP
  • Poorten microUSB
  • Platform ZTE
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: