Canon Speedlite 430EX III-RT Flash Review: oerdegelijke bouwkwaliteit en uitstekende prestaties

Inhoudsopgave:

Canon Speedlite 430EX III-RT Flash Review: oerdegelijke bouwkwaliteit en uitstekende prestaties
Canon Speedlite 430EX III-RT Flash Review: oerdegelijke bouwkwaliteit en uitstekende prestaties
Anonim

Bottom Line

De Canon Speedlite 430EX III-RT-flitser is een bijna perfecte middelgrote flitser, maar alleen voor diegenen die op zoek zijn naar de volledige reeks aangeboden functies.

Canon Speedlite 430EX III-RT flitser

Image
Image

We hebben de Canon Speedlite 430EX III-RT Flash gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Canon Speedlite 430EX III-RT-flitser is een volledig uitgeruste flitser die zowat alle basis zal dekken die de meeste gebruikers nodig hebben in een op een camera gemonteerde flitser. We hebben vooral genoten van het bescheiden, draagbare ontwerp en de ijzersterke bouwkwaliteit. Over het algemeen v alt er veel te vieren in deze middelgrote oplossing van Canon, maar u zult een passende prijs moeten betalen voor het voorrecht.

Image
Image

Ontwerp: oerdegelijke bouwkwaliteit

Het eerste wat ons opviel aan de Canon Speedlite 430EX III-RT Flash was de uitstekende bouwkwaliteit. Het heeft nog steeds een plastic constructie rond het lichaam, maar iets voelt gewoon extreem solide in je hand. De flitskop biedt gebruikers 90 graden verticale kanteling en 330 graden horizontale rotatie, zodat u de flitser bijna overal kunt richten. Dit alles wordt gedaan door op de ontgrendelingsknop van de bouncevergrendeling te drukken (geschreven als "PUSH" op de zijkant van de flitskop). Standaard is de beweging van de flitskop beperkt totdat deze knop wordt ingedrukt.

De Canon Speedlite 430EX III-RT flitser is een complete Speedlite die zowat alle basissen dekt die de meeste gebruikers nodig hebben in een op een camera gemonteerde oplossing.

Aan de zijkant van het apparaat vind je het deksel van het batterijcompartiment, dat opengaat om ruimte te geven voor vier AA-batterijen, waarvan de positie duidelijk is aangegeven op een foto eronder. Op de voorkant van het apparaat zien gebruikers de optische transmissie draadloze sensor en AF-hulplichtzender, en onder de flitskop zelf, een bounce-adapterdetector en kleurenfilterdetector.

Onderaan bij de flitsschoen heeft Canon een unieke vergrendelingshendel en ontgrendelingsknop, waaraan we de voorkeur gaven boven bijna alle andere vergrendelingssystemen die vergelijkbare producten meestal hebben.

Ten slotte vindt u aan de achterkant van het apparaat het LCD-scherm en de knoppen en schakelaars die nodig zijn voor de bediening, die we in het volgende gedeelte uitgebreider zullen bespreken.

Image
Image

Kenmerken en functionaliteit: vinkt alle juiste vakjes aan

De Canon Speedlite 430EX III-RT-flitser bevat een schat aan functies en bedieningselementen. Dit is geweldig voor degenen die het nodig hebben, maar het vergde ook een aanzienlijke hoeveelheid handmatig lezen voordat we bekend waren met het openen en beheren van al deze functies.

De Canon Speedlite 430EX III-RT-flitser heeft twee "aan"-standen, die worden bediend door de aan/uit-schakelaar aan de achterkant van het apparaat. Zowel de "LOCK"- als de "ON"-modus zetten de stroom aan, maar de "LOCK"-modus schakelt elke bediening uit, in plaats daarvan wordt er een bericht op het scherm weergegeven wanneer u op een van de knoppen probeert te drukken.

Het vergde ook een aanzienlijke hoeveelheid handmatig lezen voordat we bekend waren met hoe we al deze functies konden openen en beheren.

Bij het opstarten, en tussen gebruik, geeft de flitser een voortgangsbalk voor opladen weer in de rechterbovenhoek van het scherm. Wanneer de flitser weer klaar is voor gebruik, licht de fysieke indicator aan de linkerkant van de achterkant rood op.

Een van de interessantere functies is het Speedlite-pictogram op het display. Het ziet er op het eerste gezicht vrij eenvoudig uit, maar het bevat in feite een schat aan informatie, met subtiele verschillen om onderscheid te maken tussen richtgetalprioriteit, bounce-oriëntatie, of de bounce-adapter of kleurfilter is bevestigd, en zelfs als de flitser oververhit raakt en beperkt is vanwege tot temperatuur.

De Canon Speedlite 430EX III-RT-flitser bevat twee overkoepelende modi: handmatig en ETTL, waardoor volledig automatische flitsfotografie mogelijk is. TTL, of Through The Lens, is een meetmodus waarmee een flitser een reeks infraroodflitsen kan afvuren en het daadwerkelijke licht dat door de lens komt evalueert om te bepalen hoeveel stroom er moet worden geleverd bij het maken van een foto. Dit kan handig zijn in situaties waarin fotografen goed belichte foto's willen kunnen maken zonder al te veel met de bedieningselementen te spelen, vooral wanneer het onderwerp niet iets is dat u kunt regelen. De specifieke TTL-variant van Canon heeft tijdens onze tests bewonderenswaardig werk verricht door onderwerpen in verschillende scenario's goed te belichten.

In de handmatige modus heeft de Canon Speedlite 430EX III-RT-flitser nog een paar trucjes in petto dan zijn meer barebones-tegenhangers

Als je deze flitser op een Canon camerabody gebruikt, kan de flitser ook automatisch de brandpuntsafstand detecteren van de lens die je gebruikt en de flitsdekking aanpassen om te compenseren. Als je geen Canon-camera gebruikt, heb je nog steeds de mogelijkheid om de brandpuntsafstand handmatig in te stellen (van 24 tot 105 mm).

In de handmatige modus heeft de Canon Speedlite 430EX III-RT Flash wel een paar trucjes meer in petto dan zijn meer barebones-tegenhangers. In de radiotransmissiemodus kan de flitser bijvoorbeeld fungeren als trigger voor andere bestuurde apparaten. Bovendien kunt u nog steeds gebruik maken van de ETTL-functionaliteit, zolang u de 430EX III-RT koppelt met aanvullende identieke eenheden. De instellingen die door de master-unit op de camera zijn bepaald, worden automatisch verzonden en toegepast op slave-apparaten.

Image
Image

Setup: enige lichte lezing vereist

Uit de doos is de Canon Speedlite 430EX III-RT flitser klaar voor gebruik zodra je de benodigde vier AA-batterijen plaatst. In het geval van automatisch flitsen zijn er weinig extra stappen nodig om de flitser in gebruik te nemen. Vanwege de uiterst ingewikkelde opties, modi en functies die op het apparaat aanwezig zijn, wilt u waarschijnlijk de handleiding raadplegen voordat ze het apparaat proberen te gebruiken.

Dit is een van de weinige gebieden waar we echt punten van Canon kunnen docken. Hoewel veel gebruikers deze flitser misschien speciaal kopen vanwege de rijkdom aan functionaliteit, hadden we graag wat meer intuïtieve bedieningselementen en menu's gezien.

Image
Image

Prijs: geschikt voor de functies

Canon gaat je geen hoop geld besparen bij de adviesprijs van $ 299,99 van de 430EX III-RT, maar het is nog steeds een aanzienlijke korting van zijn volwaardige neef de 600EX, die kopers bijna twee keer zoveel kost. Uiteindelijk is de prijs in lijn met wat we hebben gezien van vergelijkbare gerenommeerde naammerken in de branche, zij het duurder dan sommige Chinese tegenhangers.

Image
Image

Canon Speedlite 430EX III-RT flitser vs Canon Speedlite 600EX II-RT

De Canon Speedlite 600EX II-RT Flash vraagt veel meer geld dan de 430EX III-RT, maar geeft ook veel meer. De 600EX II-RT is aanzienlijk helderder, heeft een grotere dekkingshoek en zorgt voor een betere bediening vanaf de camera. De 430EX III-RT verliest echter niet overal. Het heeft een kleinere behuizing, kortere recycletijd (tijd tussen flitsen), meer draadloze communicatiekanalen en een lichtere behuizing. Uiteindelijk zijn dit verschillende flitsers die verschillende gebruikers zullen aanspreken, maar ze zijn allebei zeer capabel.

Specs

  • Productnaam Speedlite 430EX III-RT Flash
  • Product Merk Canon
  • SKU 733180300973
  • Prijs $299,99
  • Releasedatum juli 2015
  • Productafmetingen 2,8 x 4,5 x 3,9 inch.
  • Stroombron 4 x AA Alkaline, oplaadbare NiMH-batterijen
  • Richtgetal 141’ bij ISO 100
  • Kantelen 0 tot +90°
  • Swivel 330°
  • Belichtingsregeling, E-TTL / E-TTL II
  • Recycletijd Ongeveer 0,1 tot 3,5 seconden
  • Mountschoen
  • Draadloze bedieningsradio, optisch
  • Garantie 1 jaar beperkte garantie

Aanbevolen: