Foto's, websites en bestanden delen op de iPad

Inhoudsopgave:

Foto's, websites en bestanden delen op de iPad
Foto's, websites en bestanden delen op de iPad
Anonim

Wat te weten

  • Tik op het Share-pictogram om een menu te openen met opties zoals delen via sms, delen via e-mail en meer.
  • Deel met mensen die fysiek in de buurt zijn met AirDrop. Selecteer Share > AirDrop en selecteer vervolgens een contact.
  • Als je wilt delen via apps van derden, zoals Twitter en Facebook, ga je naar Share > More en zet je de schakelaars aan.

De Share-knop op de iPad-interface kan worden gebruikt om foto's, websites, notities, muziek, films, restaurants en zelfs uw huidige locatie te delen. En u kunt deze dingen delen via e-mail, sms en sociale-mediaplatforms zoals Facebook en Twitter. Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 7 of hoger.

De Share-knop

De locatie van de Share-knop zal veranderen op basis van de app, maar deze bevindt zich meestal bovenaan het scherm of onderaan het scherm. De standaard Share-knop is een vak met een pijl die naar boven wijst. Het is meestal blauw, maar sommige apps gebruiken verschillende kleuren. Het pictogram ziet er bijvoorbeeld bijna hetzelfde uit in de Open Table-app, behalve dat het rood is.

Image
Image

Als je op de Share-knop tikt, verschijnt er een menu met alle opties die je hebt om te delen. Dit venster bevat twee rijen knoppen. De eerste rij knoppen is bedoeld voor manieren om te delen, zoals sms of Facebook. De tweede rij is voor acties zoals kopiëren naar het klembord, afdrukken of opslaan in cloudopslag.

Image
Image

Het menu Delen is contextgevoelig, wat betekent dat de beschikbare functies afhangen van wat je doet wanneer je het opent. U heeft bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om een foto aan een contactpersoon toe te wijzen of deze als achtergrond te gebruiken als u op dat moment geen foto bekijkt.

Hier zijn enkele van de items die je in het menu Delen ziet:

  • Message: Met deze knop kunt u een SMS-bericht verzenden. Als u een foto bekijkt, wordt de foto bijgevoegd.
  • Mail: Hiermee gaat u naar de Mail-toepassing. U kunt extra tekst invoeren voordat u de e-mail verzendt.
  • iCloud: Hiermee kunt u het bestand op iCloud opslaan. Als u een foto bekijkt, kunt u kiezen welke fotostream u wilt gebruiken bij het opslaan.
  • Twitter/Facebook: u kunt uw status bijwerken via het menu Delen met behulp van deze knoppen. U moet uw iPad met deze services hebben verbonden om dit te laten werken.
  • Flickr/Vimeo: net als bij Twitter en Facebook, moet je je iPad verbinden met deze diensten in de instellingen van de iPad. U ziet deze knoppen alleen als dit van toepassing is. U ziet bijvoorbeeld alleen de Flickr-knop wanneer u een foto of afbeelding bekijkt.
  • Copy: deze optie kopieert uw selectie naar het klembord als u een foto wilt kopiëren en vervolgens in een andere toepassing wilt plakken.
  • Slideshow: Met deze optie kunt u meerdere foto's kiezen en er een diavoorstelling mee starten.
  • AirPlay: als je een Apple TV hebt, kun je deze knop gebruiken om je iPad op je tv aan te sluiten om een foto of film te delen met iedereen in de kamer.
  • Toewijzen aan contactpersoon: de foto van de contactpersoon wordt weergegeven wanneer ze u bellen of sms'en.
  • Gebruiken als achtergrond: u kunt foto's toewijzen als achtergrond voor uw vergrendelingsscherm, uw startscherm of beide.
  • Print: als je een iPad-compatibele of AirPrint-printer hebt, kun je het deelmenu gebruiken om documenten af te drukken.

AirDrop gebruiken om te delen

Boven deze knoppen bevindt zich het AirDrop-gebied. De eenvoudigste manier om uw contactgegevens, een website, een foto of een nummer te delen met iemand die aan uw tafel zit of naast u staat, is via AirDrop. Standaard worden hier alleen mensen weergegeven die in uw contactenlijst staan, maar u kunt deze instelling wijzigen in het configuratiescherm van de iPad.

Als ze in je contactenlijst staan en AirDrop is ingeschakeld, verschijnt hier een knop met hun profielfoto of initialen. Tik op de knop en ze zullen worden gevraagd om de AirDrop te bevestigen.

Image
Image

Delen instellen voor apps van derden

Als je wilt delen met apps zoals Facebook Messenger of Yelp, moet je eerst een snelle installatie uitvoeren. Dit is wat je moet doen:

  1. Open het menu Delen door op de knop Share te tikken.

    Image
    Image
  2. Scroll langs de bovenste rij totdat je een More-knop vindt met drie stippen als pictogram. Tik erop om een nieuw menu te openen.

    Image
    Image
  3. Als je op de knop tikt, verschijnt er een lijst met opties voor delen. Tik op de schakelaar naast een beschikbare app op aan/groen om delen in te schakelen.

    Image
    Image
  4. Verander de volgorde van de menu-opties Delen door de drie horizontale lijnen naast de app ingedrukt te houden en uw vinger omhoog of omlaag door de lijst te schuiven.

    Image
    Image
  5. Tik op de Klaar knop bovenaan het scherm om je wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image
  6. Je kunt deze wijzigingen ook aanbrengen in de tweede rij knoppen. Als je een account hebt bij Dropbox, Google Drive of een andere vorm van bestandsdeling, kun je deze toevoegen aan de tweede rij en de pictogrammen ordenen.

Aanbevolen: