Een afbeelding spiegelen of spiegelen op de iPhone

Inhoudsopgave:

Een afbeelding spiegelen of spiegelen op de iPhone
Een afbeelding spiegelen of spiegelen op de iPhone
Anonim

Het spiegelen (of spiegelen) van een foto op je iPhone kan een geweldige manier zijn om een foto eruit te laten zien zoals jij wilt. De app Foto's op je iPhone en iPad kan afbeeldingen met een paar tikken omdraaien, of je kunt een app van derden gebruiken, zoals Photoshop Express of Photo Flipper, om je afbeeldingen te spiegelen en effecten toe te voegen.

Een afbeelding op de iPhone spiegelen met de app Foto's

De snelste manier om een afbeelding op je iPhone of iPad om te draaien, is door de app Foto's te gebruiken.

  1. Open de Photos app en tik op de image die je wilt spiegelen.
  2. Kies in de rechterbovenhoek van het scherm Bewerken.
  3. Tik op het Crop pictogram rechtsonder in het scherm. Het pictogram Bijsnijden ziet eruit als een vak met overlappende lijnen en heeft twee boogvormige pijlen die in verschillende richtingen wijzen.

    Image
    Image
  4. Tik in de linkerbovenhoek op het Flip pictogram. Het ziet eruit als twee driehoeken en heeft een lijn met twee pijlen die in tegengestelde richting wijzen.
  5. Selecteer Done om de gespiegelde afbeelding op te slaan. Als u het niet wilt opslaan, kiest u Cancel > Discard Changes.

    Image
    Image

    Als je besluit dat je de omgedraaide afbeelding niet leuk vindt nadat je de afbeelding hebt opgeslagen, ga dan terug naar de afbeelding, selecteer Bewerken en kies Revertin de rechterbenedenhoek. Je afbeelding keert nu terug naar het origineel voordat er wijzigingen werden aangebracht.

Een afbeelding op de iPhone spiegelen met Photoshop Express

Photoshop Express is een gratis iOS-app met een reeks fotobewerkingstools. Hier leest u hoe u de app gebruikt om een afbeelding op uw iPhone te spiegelen of te spiegelen.

  1. Open of download de Photoshop Express-app. De app wordt standaard geopend in de weergave Alle foto's, waarin de afbeeldingen in uw iPhone Foto's-app worden weergegeven. Als u een andere weergave wilt, selecteert u de pijl naast Alle foto's en kiest u uit andere fotobronnen.
  2. Selecteer Bewerken bovenaan het scherm en tik vervolgens op de foto die u wilt bewerken.

  3. Selecteer het Crop icoon onderaan het scherm.

    Image
    Image
  4. Selecteer Rotate onder de afbeelding en kies vervolgens Horizontaal spiegelen om de afbeelding horizontaal te spiegelen.
  5. Gebruik een van de andere tools om filters toe te voegen of kleurniveaus aan te passen en selecteer vervolgens het Share-pictogram bovenaan het scherm. Het pictogram lijkt op een doos met een naar boven wijzende pijl.
  6. Kies Camerarol om de gespiegelde afbeelding op te slaan in de Foto's-app, of scroll naar beneden en selecteer een van de andere opties.

    Image
    Image

De gespiegelde afbeelding wordt opgeslagen in de Foto's-app of gedeeld op een andere locatie naar keuze.

De gespiegelde versie van je foto overschrijft of verwijdert de originele afbeelding in de Foto's-app niet.

Een foto op iPhone spiegelen met Photo Flipper

In tegenstelling tot Photoshop Express, dat verschillende beeldfilters en effecten heeft, is Photo Flipper een app die voornamelijk is ontworpen voor het spiegelen van afbeeldingen en weinig anders. Zo gebruik je het.

  1. Download de Photo Flipper-app en open deze. Selecteer het Photos pictogram in de linkerbenedenhoek.

    Image
    Image

    Je kunt een foto maken vanuit de app door op het Camera-pictogram linksonder in het scherm te tikken.

  2. Selecteer de map met afbeeldingen die zijn opgeslagen in de Foto's-app en kies vervolgens de afbeelding die u wilt spiegelen.
  3. Nadat de foto in Photo Flipper is geladen, sleept u uw vinger er horizontaal of verticaal over om deze te spiegelen.
  4. Selecteer het Share icoon in de rechter benedenhoek.
  5. Kies Afbeelding opslaan om de gespiegelde afbeelding op te slaan in uw Foto's-app.

    Image
    Image

Een afbeelding op de iPhone spiegelen met de MirrorArt-app

De MirrorArt-app is een gratis iOS-app die je kunt gebruiken om spiegel- of reflectie-effecten in foto's te maken. De basis horizontale of verticale spiegeling is verborgen tussen de meer complexe opties voor het spiegelen van afbeeldingen in de app.

  1. Download de MirrorArt - PIP Effects Editor-app op je iPhone en open deze. Selecteer het plus (+) teken om de afbeeldingen van de Foto's-app te openen.

    Als je liever een nieuwe foto maakt, selecteer je het Camera-pictogram in de rechterbovenhoek van de app.

  2. Selecteer de foto die je wilt spiegelen.

    Image
    Image
  3. Kies het Effect pictogram onderaan het scherm.
  4. Selecteer het Flip pictogram (rug-aan-rug driehoeken) onderaan het scherm om de afbeelding horizontaal te spiegelen.
  5. Kies het Share icoon bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  6. Selecteer de pijl-omlaag om de nieuw gespiegelde afbeelding op uw iPhone op te slaan.

    Deze app wordt ondersteund door advertenties die verschijnen tijdens het beeldbewerkingsproces.

Waarom een afbeelding spiegelen?

Een afbeelding spiegelen is het proces waarbij een foto horizontaal of verticaal wordt omgedraaid. Mensen gebruiken bijvoorbeeld vaak het spiegeleffect om tekst om te draaien om het leesbaarder te maken in een afbeelding.

Je kunt spiegelen ook gebruiken om de esthetiek van een afbeelding te verbeteren of om een foto te helpen bij de doelstellingen van een ontwerpproject. Een ander voorbeeld: wat als een model naar links moet kijken, maar in alle afbeeldingen naar rechts kijkt? Het spiegelen van de afbeelding lost het probleem op zonder dat er opnieuw moet worden gefotografeerd.

Het spiegeleffect creëert ook surrealistische beelden, zoals een foto van iemand die naar een andere versie van zichzelf kijkt of de illusie dat twee objecten volledig identiek zijn aan elkaar binnen hetzelfde beeld.

FAQ

    Hoe kan ik een afbeelding omdraaien in Microsoft Word?

    Als u een afbeelding in Word wilt spiegelen of spiegelen, selecteert u de afbeelding en gaat u naar Picture Format > Arrange > Roteren. Selecteer Flip Vertical of Flip Horizontal, afhankelijk van uw behoeften.

    Hoe kan ik een afbeelding omdraaien in Google Documenten?

    Als u een afbeelding in Google Documenten wilt spiegelen, selecteert u de afbeelding en selecteert u vervolgens onderaan de afbeelding Beeldopties > Grootte en rotatieuit het contextmenu. Voer een getal in Angle in of selecteer Rotate 90°.

Aanbevolen: