Mpow 059 Wireless Headphone Review: geweldige prijs, flauw geluid

Inhoudsopgave:

Mpow 059 Wireless Headphone Review: geweldige prijs, flauw geluid
Mpow 059 Wireless Headphone Review: geweldige prijs, flauw geluid
Anonim

Bottom Line

De Mpow 059 is een geweldige hoofdtelefoon die ver boven zijn prijsklasse uitsteekt, maar ze missen een beetje duidelijkheid in hun geluidsprofiel.

Mpow 059 Bluetooth-hoofdtelefoon

Image
Image

We hebben de Mpow 059 draadloze hoofdtelefoon gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Mpow 059 Bluetooth-koptelefoon maakt alleen al op één punt furore op de markt: ze kosten geen honderden dollars. Veel technische recensenten vinden dit een perfect bruikbare Bluetooth-hoofdtelefoon voor een verbluffend lage prijs. Tot op zekere hoogte zijn we het eens met dit sentiment. Deze hoofdtelefoon heeft een mooie constructie, comfortabele pasvorm en solide connectiviteit. Waar we ze verdacht vinden, is de geluidskwaliteit - hoewel ze luid en krachtig zijn, waren er tijdens het testen enkele compromissen met duidelijkheid. Dit kan goed voor je zijn, afhankelijk van je muziekgenre naar keuze. Maar lees verder voor het volledige overzicht.

Image
Image

Design: Sportief, modern en opvallend

Het ontwerp is een van de beste redenen om de Mpow 059s te kopen. Ze leunen in de Beats by Dre-richting met ovale oorschelpen die in een aparte hoofdband zitten die aan beide uiteinden in druppelvormige platen eindigt. We bestelden een paar met een rood en zwart kleurenschema, wat de Beats-invloed nog meer onderstreept.

De binnenkant van de band is rood, terwijl de oorschelpen en de buitenkant van de band meestal glanzend zwart zijn. Er zijn enkele zilveren accenten (die de traanvorm die we noemden nog meer accentueren), wat allemaal neerkomt op een flitsende esthetiek. Als je voor de Beats-look gaat, zijn deze goed om daar te komen.

Bovendien, hoewel het grootste deel van de constructie uit plastic bestaat, zijn de spanningspunten op de koptelefoon allemaal versterkt met metalen verstevigingen of metalen schroeven.

Bovendien zijn er maar liefst 8 verschillende kleuren om uit te kiezen, waaronder een onopvallende geheel zwart, een zwart en groen, zilver, een geheel roze, roségoud en meer. Het is leuk om te zien dat Mpow je veel opties biedt, omdat veel van de topfabrikanten beknibbelen op ontwerpkeuzes. Een ding om op te merken is dat de glanzende afwerking van de 059 ervoor zorgt dat ze er iets minder premium uitzien dan de matte, rubberachtige afwerkingen van meer topmerken, dus je zult niet echt verbergen dat je een goedkopere koptelefoon hebt. Maar naar onze mening doet dit niet veel af aan het uiterlijk.

Image
Image

Comfort: Echt comfortabel en aangenaam licht

Deze hoofdtelefoon is verrassend comfortabel om te dragen. De oorschelpen zijn gemaakt van kunstleer dat een pseudo-geheugenschuim bedekt. De nadruk ligt hier op de "faux" en de "pseudo" omdat geen van deze twee materialen zo premium lijkt als iets van Bose of Sony. Maar hoewel het schuim niet zo zacht is als traagschuim, waren we blij met hoe ze aanvoelden. Omdat het grote cups zijn met een langwerpige ovale vorm, passen ze goed in onze oren en vormt het schuim mooi.

De goede pasvorm lijkt de geluidskwaliteit te beïnvloeden (daar komen we later op terug) en heeft ook als neveneffect dat je oren worden afgesloten van de luchtstroom. Dit leidt tot een beetje warmte en wat benauwdheid, dus trainen met deze kan een beetje ongemakkelijk zijn. Maar voor casual, dagelijks luisteren, kun je gemakkelijk vergeten dat ze aan staan. Dat is waarschijnlijk ook te danken aan het feit dat ze iets minder dan 11 gram wegen - indrukwekkend gezien hoe groot ze zijn.

Bovendien maakt de zachte, matte rubberen binnenkant van de hoofdband met zijn strook van bijpassend leer/schuim deze ook heel mooi rond de bovenkant van je hoofd. De 059 scoort bovengemiddeld in de categorie comfort.

Image
Image

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: indrukwekkend voor het geld

De bouwkwaliteit van de Mpow 059 is midden op de weg. Aan de ene kant voelen ze niet premium aan, omdat het grootste deel van de constructie van plastic is met een glanzende afwerking. Maar aan de andere kant hebben ze niet veel te geven, dus we zijn ervan overtuigd dat ze lang zullen overleven. Ze worden geleverd met een dunne fluwelen tas, die niets anders biedt dan krasbescherming, maar omdat ze in een compacte vorm kunnen worden opgevouwen, kun je ze gemakkelijk meenemen in je dagtas. De lederen bekleding van de pads is niet de meest premium die we hebben gezien, want het is niet bestand tegen vuil en roet.

Bovendien, hoewel het grootste deel van de constructie uit plastic bestaat, zijn de spanningspunten op de koptelefoon allemaal versterkt met metalen verstevigingen of metalen schroeven. In feite is de hele verstelbare hoofdband gemaakt van een stijf aanvoelend, staalachtig materiaal. Mpow heeft ervoor gezorgd dat het opvouwbare scharnier - een punt waarop veel goedkope koptelefoons beginnen te breken - is versterkt met hard metaal. De knoppen lijken een beetje goedkoop, wat in lijn is met de rest van de plastic constructie van het vliegtuig, maar ze bieden wel een duidelijke klik, wat ons naar het volgende punt over functionaliteit leidt.

Image
Image

Configuratieproces, bedieningselementen en connectiviteit: verrassend intuïtief voor budgethoofdtelefoons

Op hun oppervlak werken de Mpow 059s op dezelfde manier als de meeste eenvoudige Bluetooth-koptelefoons. Een lange druk op de hoofdknop zet ze aan en nogmaals lang drukken zet ze in de koppelingsmodus. Een extra lange druk zal ze uitschakelen, hoewel we ontdekten dat het bijna 5 seconden duurde, wat een kleine ergernis is. Naast de multifunctionele knop die afspeelt/pauzeert en telefoontjes beantwoordt, is er een vierrichtingstoetsenbord waarmee je het volume kunt aanpassen en nummers kunt overslaan. Deze opstelling biedt meer controle dan je krijgt van sommige premium hoofdtelefoons, dus het is geweldig om te zien dat Mpow hier een volledig pakket geeft.

Connectiviteit was ook een aangename verrassing. Omdat ze het moderne 4.1 Bluetooth-protocol bieden, krijg je ongeveer 10 meter bereik en een stabiele verbinding. Het is een schande dat Mpow ervoor heeft gekozen om hier alleen SBC-compressie-ondersteuning op te nemen, wat betekent dat u geen AptX-niveaus van geluidskwaliteit krijgt. We vonden ook een beetje wegvallen van de verbinding tijdens het lopen tussen veel mensen die ook Bluetooth-apparaten gebruiken. Maar onder gemiddelde omstandigheden waren de gespreks- en muziekkwaliteit beide geweldig op de 059s, een feit dat nog indrukwekkender is als je bedenkt hoe betaalbaar deze hoofdtelefoons zijn.

Image
Image

Geluidskwaliteit: Redelijk luid, enigszins gedempt

Als het op geluidskwaliteit aankomt, zijn de Mpow 059's redelijk, maar niet verbluffend. De drivers van 40 mm bieden veel volume; in feite hadden we de neiging om deze op tweederde van het maximale volume te laten staan, terwijl de meeste andere hoofdtelefoons driekwart volume nodig hebben. Dit is een feit dat nog indrukwekkender wordt als je bedenkt dat we ze mee hebben genomen in de lawaaierige stress van NYC en in de metro.

De 40 mm drivers bieden veel volume; in feite hadden we de neiging om deze op tweederde van het maximale volume te laten staan, terwijl de meeste andere hoofdtelefoons driekwart volume nodig hebben.

Waar je enkele tekortkomingen aantreft op het gebied van geluidskwaliteit, is de modderigheid van het frequentieprofiel. Deze keuze lijkt te passen bij de inspiratie van de 059s: Beats by Dre. Die hoofdtelefoons bieden onevenredige basniveaus, ten koste van helderheid en schittering. Om eerlijk te zijn, toen we onderweg waren, luisterend naar top 40 en op rock gebaseerde muziek, was de geluidskwaliteit prima. Het is wanneer je films, video en podcasts in beeld brengt dat je wat glans verliest.

Filmtrailers, vooral omdat ze zo vol en gecomprimeerd zijn, klonken extra gedempt op deze koptelefoon. Voor $ 35 is het moeilijk om te veel een hekel te hebben aan de geluidskwaliteit, want in vergelijking met andere budgethoofdtelefoons zijn deze goed. Maar als je iets wilt met veel high-end punch, raden we je aan om de prijs te verhogen.

Batterijlevensduur: behoorlijk solide, niets om over naar huis te schrijven

Mpow klokt de batterijduur van 420 mAh van deze hoofdtelefoon op ongeveer 20 uur bij een gemiddeld mediaverbruik. Dat sluit nauw aan bij wat we hebben meegemaakt en is redelijk indrukwekkend voor de prijs. Hoewel sommige hoofdtelefoons van het hoogste niveau de neiging hebben om je dichter bij 30 uur te geven met veel betere geluidsprestaties, is het leuk om te zien dat Mpow de levensduur van de batterij heeft benadrukt. Een extra ding om op te merken is dat het een paar uur duurde om volledig op te laden via de micro-USB-oplader, zelfs met een krachtige oplaadsteen.

Dat is niet erg, maar in een wereld waar hoofdtelefoonmerken je snelle oplaadmogelijkheden bieden om een paar uur luisteren in een mum van tijd op te halen, is het teleurstellend dat de 059 zo langzaam oplaadt. We zullen in een later gedeelte ingaan op connectiviteit, maar een laatste opmerking: als u deze hoofdtelefoon herhaaldelijk op veel verschillende apparaten aansluit en loskoppelt, ziet u een duidelijk negatief effect op de levensduur van de batterij. We geven deze nog steeds een compliment over de levensduur, maar het is belangrijk om te onthouden dat uw kilometerstand kan variëren op basis van uw levensstijl.

Prijs: Verbazingwekkend betaalbaar, met behoud van betrouwbaarheid

Het is duidelijk dat de prijs de belangrijkste overweging zal zijn voor hoofdtelefoons op budgetniveau, en bij een prijsniveau van $ 35 stellen de Mpow 059s niet teleur. Zoveel van de functies (het comfortabele gevoel, de solide connectiviteit en de aandacht voor detail) zorgen ervoor dat ze ver boven hun gewicht uitsteken in vergelijking met rivalen. Als een buitenlands merk zul je merken dat de prijs zal fluctueren, en als je een andere kleur wilt, moet je misschien wat extra betalen. Maar je zult deze hoofdtelefoon zelden zien gaan voor meer dan $ 50, wat een sprongetje goedkoper is dan tegenhangers van Sony, Sennheiser en Bose.

Je zult deze hoofdtelefoon zelden zien gaan voor meer dan $ 50, wat een enorme sprong voorwaarts goedkoper is dan tegenhangers van Sony, Sennheiser en Bose.

Concurrentie: veel off-shoot merken, zonder veel grote namen

Mpow H5: De H5's bieden veel van wat de 059's doen, maar ze bieden u ook ruisonderdrukkingstechnologie voor een beetje extra kosten.

COWIN E7: Dit zijn enkele van de meest populaire budget-koptelefoons die er zijn, waardoor je veel waar voor je geld krijgt. Maar alleen op uiterlijk raden we de Mpows aan.

Skullcandy Hesh 3: De iets bekendere merknaam Skullcandy brengt hier een beetje waarde, maar voor bijna het dubbele van de prijs denken we dat je voor de Mpows moet gaan.

Geweldige waar voor je geld

De Mpow 059 is geweldig voor de prijs, op voorwaarde dat je in orde bent met een geluidsprofiel dat hoge tonen en helderheid mist. Alleen al de bouwkwaliteit en het comfortniveau zullen u tevreden maken met uw aankoop. Vouw uitstekende connectiviteit, een aantal geweldige ingebouwde bedieningselementen en een fatsoenlijk ontwerp in, en deze hoofdtelefoon is een geweldige deal.

Specs

  • Productnaam 059 Bluetooth-koptelefoon
  • Product Merk Mpow
  • SKU B07MWCNR3W
  • Prijs $34.99
  • Gewicht 10.97 oz.
  • Productafmetingen 7 x 7 x 2,75 inch.
  • Kleur Zwart/Rood, Zwart/Zwart, Zwart/Groen, Zwart/Grijs, Zwart/Blauw, Zilver, Roze, Rose Goud
  • Levensduur batterij 20 uur
  • Bedraad/draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 33 voet
  • Garantie 18 maanden
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 4.1
  • Audiocodecs SBC

Aanbevolen: