Apple AirPods (2e generatie) Review: de perfecte keuze voor Apple-gebruikers

Inhoudsopgave:

Apple AirPods (2e generatie) Review: de perfecte keuze voor Apple-gebruikers
Apple AirPods (2e generatie) Review: de perfecte keuze voor Apple-gebruikers
Anonim

Bottom Line

De 2019 (2e generatie) AirPods zijn niet genoeg veranderd om huidige gebruikers te dwingen te upgraden. Maar het is nog steeds een fantastisch klinkend paar oordopjes die de prestaties, kwaliteit en naadloze integratie leveren die we van Apple verwachten, met een premium prijskaartje dat daarbij past.

Apple Airpods (2e generatie)

Image
Image

We hebben Apple AirPods (2e generatie) gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De AirPods van de tweede generatie belichamen Apple's beproefde formule van gestage, stapsgewijze verbeteringen in nieuwe productlijnen. Deze oordopjes zijn sneller dan de originele AirPods en hebben een aantal nieuwe functies. De toevoeging van draadloos opladen en Hey Siri zullen early adopters niet het gevoel geven dat ze hadden moeten wachten, maar ze kunnen genoeg waarde toevoegen om iedereen op het hek te laten uitgeven voor $ 200 oordopjes.

We hebben de AirPods twee weken lang regelmatig gebruikt en introduceerden ze in een Apple-zware dagelijkse routine. We ontdekten dat het hoogwaardige, comfortabele draadloze oordopjes waren die geweldig geluid produceren. En voor degenen die al diep in het Apple-ecosysteem zitten, is hun integratie in de wereld waarin je al leeft het belangrijkste verkoopargument.

Aan de andere kant, als je technische wereld niet om Apple draait, kun je die naadloze integratiefuncties opofferen, in welk geval ze niet veel voordeel hebben ten opzichte van vergelijkbare geprijsde Bluetooth-oordopjes.

Image
Image

Ontwerp: Langzame maar gestage upgrades winnen de race

Het ontwerp van de AirPods is typisch Apple. Ze zien er vrijwel identiek uit aan de EarPods die je misschien al hebt, alleen zonder de draden. En die kleine witte staartvin is al een iconisch ontwerp geworden.

De AirPods zelf en de nieuwe draadloze oplaadcase zijn bijna identiek aan het model van de eerste generatie. De enige zichtbare verschillen zijn de verplaatste koppelknop, een LED-oplaadindicator en de draadloze oplaadstrip op de case.

De naadloze integratie in dat type omgeving is een van de grootste troeven van AirPods. Tijdens onze evaluatie hebben we onze AirPods met succes gekoppeld aan een iPhone X, 5S, een iMac uit 2014 en MacBook Pro's uit 2017 en 2013. Schakelen tussen gekoppelde apparaten is eenvoudig, vooral op iPhones, die het geluid vaak automatisch koppelen en doorsturen naar de AirPods. Het duurt nog een paar seconden voor Macs, omdat je handmatig in je Bluetooth-instellingen moet graven om de overstap te maken.

Degenen die zich verder in het Apple-universum bevinden, zullen extra nut vinden in de mogelijkheid van de AirPods om te koppelen met hun AppleTV en Apple Watch. Ze zijn zelfs compatibel met iOS-apparaten vanaf 2013.

Er is geen reden waarom je AirPods niet kunt gebruiken met niet-Apple-producten - ze werken met elk Bluetooth-apparaat dat je hebt. Of het nu een Samsung Galaxy of Moto X is, je zou het gewoon instellen zoals elk ander Bluetooth-accessoire. Maar je verliest de naadloze integratie met Apple-apparaten. We raden producten zoals de Samsung Galaxy Buds aan als je op zoek bent naar een Android-oplossing voor draadloos luisteren.

Als je ze toevallig kwijtraakt, kun je ze lokaliseren met de functie "Zoek mijn iPhone" in iOS en iCloud. Hiermee kunt u hun locatie openen in Apple Maps en stapsgewijze routebeschrijving naar hun locatie krijgen. Als je in de buurt bent, kun je een geluid afspelen, net als bij een zoekgeraakte iPhone. Dit is erg handig voor een product dat gemakkelijk van je af kan komen.

Het Bluetooth-bereik van deze draadloze oordopjes is sterk afhankelijk van het apparaat waarmee ze zijn gekoppeld. Toen we onze AirPods hadden gekoppeld aan een iPhone 5S, konden we ongeveer 10 meter lopen voordat de verbinding begon te verbreken. Met onze iPhone X zouden we gemakkelijk honderden meters weg kunnen komen (zonder grote obstakels ertussen). Het bereik wordt sterk verminderd als er muren of objecten tussen de AirPods en het gekoppelde apparaat zijn.

Apple dankt zijn nieuwe processor, de H1-hoofdtelefoonchip, voor de snellere koppeling, sterkere verbindingen en snel schakelen van de AirPods van 2019. En inderdaad, ze zijn pittig en laten niemand verlangen naar betere prestaties. Het is moeilijk om niet te genieten van de hoeveelheid techniek die nodig is voor zoiets ogenschijnlijk eenvoudigs als draadloze oordopjes.

Image
Image

Configuratieproces: het werkt gewoon

Je hebt waarschijnlijk je AirPods klaar voor gebruik voordat je de kans krijgt om de handleiding te lezen. Het enige dat u hoeft te doen, is de hoes in de buurt van een iPhone openen en u krijgt een melding met de vraag of u ze wilt koppelen. Eén tik en minder dan drie seconden later luister je naar muziek. Dit is Steve Jobs mantra van "Het werkt gewoon", nog steeds volledig van kracht.

Het koppelen van de AirPods met een Mac is wat moeilijker. Een Mac zal de AirPods de eerste keer niet automatisch detecteren of er automatisch verbinding mee maken, dus je moet de hoes openen en de koppelingsknop op de achterkant ingedrukt houden. Vervolgens kun je ze handmatig koppelen via de Bluetooth-instellingen van je Mac. U hoeft echter niet de knop op de case te gebruiken om in de toekomst opnieuw verbinding te maken.

Image
Image

Controls: Geen knoppen

Indien gekoppeld aan een apparaat, nemen de AirPods automatisch het geluid over wanneer ze in je oor worden geplaatst. Als dit niveau van automatisering te veel voor je is, kan het eenvoudig worden uitgeschakeld in je Bluetooth-instellingen.

De AirPods hebben aanraakbedieningen, ook al zijn er geen knoppen. Dubbeltik op de oordopjes terwijl ze in je oor zitten om Siri af te spelen/te pauzeren, vooruit te springen, terug te springen, uit te schakelen of op te roepen. Standaard zijn zowel het linker- als het rechteroor ingesteld om naar het volgende nummer te gaan, maar u kunt de opdracht op elk oor aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren.

De mogelijkheid om Siri handsfree op te roepen is geweldig, maar het is geen grote revolutie in de manier waarop we omgaan met onze apparaten - het is gewoon de voortdurende evolutie ervan.

Hoewel de fysieke controle over de AirPods handig is, heb je maar twee opties: linker- en rechteroor. Je krijgt ook geen gedetailleerde controle over zaken als volume. Vergelijk dat eens met de EarPods, die je alle controle geven zonder te hoeven kiezen welke twee commando's het belangrijkst zijn.

De Hey Siri-functionaliteit doet een beetje om dat tegen te gaan. Je kunt het volume regelen door Siri te vragen het harder of zachter te zetten, maar het bereiken van het gewenste volume is moeilijker en tijdrovender dan met EarPods. Bovendien onderbreekt het oproepen van Siri om het volume te wijzigen soms waar je naar luistert. Dat is een enorme afleiding, vooral als je in de ban bent van muziek.

Buiten de volumeknoppen is Hey Siri best handig. Als je de afgelopen jaren een iPhone hebt gehad, heb je deze digitale assistent om een routebeschrijving, het weer, het dicteren van je berichten en nog veel meer gevraagd. De mogelijkheid om Siri handsfree op te roepen is geweldig, maar het is geen grote revolutie in de manier waarop we omgaan met onze apparaten - het is gewoon de voortdurende evolutie ervan.

Image
Image

Batterijprestaties: de hele dag luisteren

We hebben de nieuwe draadloze oplaadcase gebruikt tijdens onze tests en ontdekten dat de 2e generatie AirPods, in combinatie met deze case, meer dan een volledige dag aan stroom leverden. Maar als u de zaak vergeet, verwacht dan niet dat ze de hele werkdag meegaan.

Als je AirPods dood gaan, duurt het maar een paar minuten om ze met de case op te laden. Apple beweert dat een oplaadtijd van 15 minuten op lege AirPods drie uur luistertijd oplevert. Tijdens onze tests hebben we vastgesteld dat dit over het algemeen juist was.

Als je de koffer vergeet, verwacht dan niet dat ze de hele werkdag meegaan.

Bovendien ontdekten we dat het ongeveer een half uur duurt om de AirPods volledig op te laden met de case, en een volledige lading levert vier tot vijf uur continu luisteren op. Dit is ook in lijn met de geadverteerde batterijduur van Apple.

Het duurt slechts ongeveer 45 minuten om van een volledig lege behuizing naar een volledige lading te gaan als je de bliksemkabel gebruikt. Kies je voor draadloos opladen, dan is de oplaadtijd helemaal afhankelijk van de mat die je kiest. We gebruikten onze AirPods met de Belkin Boost Up Special Edition Wireless Charging Pad, die wordt verkocht door Apple. We ontdekten dat het ongeveer vier en een half uur duurt om de AirPod-behuizing volledig op te laden.

Omdat de behuizing er echter zo lang over doet om de batterijen leeg te maken, is het moeilijk voor te stellen dat ze ooit dood zouden gaan als je hem regelmatig op een oplader zou plaatsen. We namen volledig opgeladen AirPods, stopten ze in de hoes en lieten ze continu geluid afspelen zonder dat ze op stroom waren aangesloten. Het was meer dan 18 uur later dat ze allebei stierven.

Image
Image

Comfort: Bijna alsof ze er niet zijn

De AirPods passen mooi in je oor. Ze zijn ook best comfortabel, en het is gemakkelijk om te vergeten dat ze in je oren zitten. Als je al gewend bent aan Apple EarPods, zul je geen verschil merken. Maar als u overstapt van andere merken, merkt u waarschijnlijk op zijn minst een verandering, zo niet een verbetering.

Image
Image

Geluidskwaliteit: het is een symfonie, zelfs als je naar audioboeken luistert

Zoals te verwachten is met oordopjes voor deze prijs, is de audio-ervaring uitstekend. We gebruikten het Beatles-album Past Masters om de AirPods op de proef te stellen. Elke noot, akkoord, stem en instrument kwam door met perfecte helderheid en rijkdom, en de soms experimentele geluidsmix kwam door met uitstekende kwaliteit. Bovendien waren spraakgestuurde media zoals podcasts en audioboeken glashelder. Het zou moeilijk zijn om meer te verwachten van draadloze oordopjes.

Elke noot, akkoord, stem en instrument kwam door met perfecte helderheid en rijkdom.

Oproepkwaliteit was ook uitstekend. Natuurlijk is het afhankelijk van de verbinding van je provider, maar het geluid komt aan beide kanten duidelijk en begrijpelijk over. Als u problemen ondervindt tijdens een gesprek, is het hoogst onwaarschijnlijk dat dit de schuld van de AirPods is.

Prijs: Apple-prijzen voor Apple-producten

Lange Apple-gebruikers zullen niet verbaasd zijn over hoe duur de nieuwe AirPods kosten, die momenteel te koop zijn voor $ 199 MSRP. Dit is aan de hoge kant van de prijzen van Bluetooth-oordopjes, maar zo heeft Apple de neiging om dingen te doen.

Zelfs met hoe goed de AirPods zijn, is het begrijpelijk dat je misschien aarzelt om zoveel uit te geven aan een paar oordopjes. Gelukkig kun je wat geld besparen door af te zien van draadloos opladen en gewoon de 2e generatie AirPods met bedrade oplaadcassette te kopen, die voor $ 159 worden verkocht. Dit is natuurlijk nog steeds behoorlijk duur, maar kan een goede middenweg zijn voor degenen die niet echt draadloos willen opladen.

Het komt erop neer hoe graag je de draadloze Apple-ervaring wilt en hoeveel besteedbaar inkomen je hebt. Op dit moment denken we dat alleen hardcore audiofielen, draadloze enthousiasten en degenen die stevig verankerd zijn in het Apple-ecosysteem, het waard zullen zijn om zoveel geld te verdienen. Iedereen wil misschien bij de EarPods van $ 30 blijven.

Aan de andere kant, als je een early adopter van de AirPods was en het is gewoon het draadloze opladen dat je zoekt, verkoopt Apple momenteel de case zelf voor minder dan $ 100. En aangezien de oordopjes van de eerste generatie volledig compatibel zijn met de nieuwe behuizing, is het niet nodig om de nieuwe $ 200-versie te kopen om te profiteren van draadloos opladen.

Apple AirPods versus Samsung Galaxy Buds

De enige peer die de AirPods echt hebben, is hun tegenhanger in het Android-universum, de Samsung Galaxy Buds. Ze hebben veel van dezelfde functies, waaronder draadloos opladen, automatisch koppelen, geluid van hoge kwaliteit en naadloze integratie met de andere apparaten in het ecosysteem van Samsung.

Het enige grote voordeel van de AirPods ten opzichte van de Galaxy Buds is de levensduur van de batterij. Samsung adverteert met een batterijduur van zes uur bij een volledige lading voor alleen de knoppen en 13 uur in totaal met de oplaadcassette. Dus de knoppen zelf gaan langer mee, maar de AirPods plus hun oplaadcassette blazen de Galaxy Buds uit het water.

De Galaxy Buds zijn ongeveer $ 70 minder dan de AirPods en volledig compatibel met iOS-apparaten. Als je niet helemaal in het Apple-universum hoeft te leven, zijn ze een geweldig, goedkoper alternatief.

Geen grote upgrade, maar ze hebben genoeg functies toegevoegd om nieuwe AirPod-kopers te verleiden

De 2e generatie-versie van de AirPods heeft de lijn op typische Apple-manier ontwikkeld. Apple-gebruikers zullen waarderen hoe soepel ze integreren met hun andere apparaten, en de toegevoegde Siri-functionaliteit en draadloos opladen zijn geen enorme upgrades, maar nog steeds een leuke toevoeging aan een geweldig goed paar oordopjes. Het grootste obstakel is de prijs - als je het geld te besteden hebt, zijn ze absoluut de moeite waard om te kopen.

Specs

  • Productnaam Airpods (2e generatie)
  • Product Merk Appel
  • Prijs $199.00
  • Releasedatum maart 2019
  • Gewicht 0.28 oz.
  • Productafmetingen 0,65 x 0,71 x 1,59 inch.
  • Kleur Wit
  • Levensduur batterij 24+ uur
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik tot 1000 voet
  • Garantie 1 jaar
  • Connectiviteit Bluetooth 5
  • Afmetingen behuizing 1,74 x 0,84 x 2,11"

Aanbevolen: