Vivaldi gelooft dat een e-mailclient in uw browser de juiste keuze is

Inhoudsopgave:

Vivaldi gelooft dat een e-mailclient in uw browser de juiste keuze is
Vivaldi gelooft dat een e-mailclient in uw browser de juiste keuze is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Vivaldi Browser heeft een functierijke e-mailclient rechtstreeks in de browser geïntegreerd.
  • Aanvulling op de e-mailclient is een volwaardige kalender en een feedreader.
  • Het hoogtepunt van de e-mailclient zijn de slimme weergaven die automatisch e-mails sorteren om ze gemakkelijk te kunnen bekijken.
Image
Image

Gebruik je de webbrowser nog steeds alleen om op internet te surfen?

In zijn pogingen om zich te onderscheiden van de rest van het pakket, bevat de Vivaldi-browser nu een volwaardige e-mailclient die rechtstreeks in de webbrowser is ingebouwd. De e-mailclient wordt aangevuld met een kalender en een feedreader, waardoor de webbrowser nuttiger dan ooit is.

"Het gebruik van e-mail neemt alleen maar toe en de manier waarop we het gebruiken evolueert", schreef Jon von Tetzchner, mede-oprichter en CEO van Vivaldi, in een blogpost die de release aankondigde. "We hebben Vivaldi Mail ontworpen rond snelheid, elegantie en natuurlijk maatwerk, wat onze belangrijkste kracht is en de pure geweldigheid waar we naar streven."

Alles in één

Dankzij de nieuwe functie kun je nu e-mails uitwisselen, je abonneren op feeds en je dagelijkse takenlijsten beheren, allemaal zonder het comfort van de webbrowser te verlaten. Vivaldi dringt erop aan dat zijn inspanningen om de webbrowser een boost te geven, de app niet belasten en geen merkbaar verschil zouden moeten hebben in de prestaties.

Vivaldi Email ondersteunt alle functies die je mag verwachten van een normale standalone e-mailclient. Het ondersteunt zowel IMAP- als POP3-services en kan ook automatisch instellingen detecteren voor populaire services zoals Gmail, waardoor de complexiteit van het toevoegen van uw e-mailaccount aan de app wordt verminderd.

Je kunt meerdere accounts toevoegen, en Vivaldi beweert dat het je berichten veel beter automatisch in slimme mappen sorteert, zodat je ze gemakkelijker kunt bekijken dan je bestaande klant.

"De kern van Vivaldi Mail is de database", vertelde Tetzchner via e-mail aan Lifewire. "Je hebt toegang tot al je e-mails, van al je e-mailproviders, rechtstreeks in de browser. Je hoeft geen tijd te besteden aan het organiseren van je e-mails, want Vivaldi doet dat voor je."

Bovendien bevat het een "krachtige zoekfunctie" die zelfs werkt als je offline bent, aangezien de client alle e-mails indexeert, zelfs die je nog niet hebt gelezen.

Vivaldi beweert dat, in tegenstelling tot andere e-mailclients, Vivaldi Mail veel van het zware werk doet door automatisch mailinglijsten en mailthreads te detecteren, waardoor je de moeite bespaart om conversaties handmatig in mappen te categoriseren. Het verwijst naar deze automatisch gemaakte mappen als weergaven, en elk krijgt zijn eigen zoekbalk samen met een handvol handige schakelaars om de berichten in de weergave verder te filteren.

Vivaldi Email ondersteunt het allemaal met een hele reeks aanpassingsopties, zij het met redelijke standaardwaarden, om zowel geavanceerde als niet-technische mensen aan te spreken.

Het gebruik van e-mail neemt alleen maar toe en de manier waarop we het gebruiken evolueert.

Een met alles

Brendan Cooney, hoofd IT-ondersteuning bij EF Education First, is blij met de belofte van Vivaldi Email om het gemak van webmail te bieden met de functionaliteit van een volwaardige offline e-mailclient.

"Ik heb veel liever e-mail en agenda in de browser", vertelde Cooney Lifewire via e-mail. "Ik hou er niet van om gedurende de dag tussen zoveel apps te schakelen. Het is een beetje zoals het wisselen van context, soms verander ik naar mijn agenda, en gewoon door apps/vensters te moeten veranderen, heb ik het gevoel dat ik vergeten ben wat ik probeerde te doen."

Na er enige tijd aan te hebben gesleuteld, gelooft Cooney dat het veel handiger en nuttiger is om alle functionaliteiten in de webbrowser te rollen dan te goochelen tussen verschillende apps en vensters."Door al mijn e-mail en al mijn agenda's in mijn browser te hebben, kan ik er met een toetsaanslag gemakkelijk bij. Enorme tijdwinst", stelt Cooney.

Vivaldi Email is momenteel beschikbaar op de drie meest populaire desktopbesturingssystemen, Windows, macOS en Linux.

"Ik hou echt van de conceptuele ideeën achter dit product, maar ik denk dat het aanbieden van een desktop-only oplossing in 2022… suboptimaal is", schreef Shane Coughlan, General Manager, OpenChain Project, op Twitter.

Image
Image

Toen Lifewire vroeg waarom Vivaldi besloot de Mail-functionaliteit over te slaan op mobiele platforms zoals Android, zei Tetzchner dat ze zich op de desktop concentreerden vanwege een gebrek aan e-mailclients voor het platform en ook omdat de integratie van een e-mailclient in de browser is veel duidelijker op het bureaublad.

"Op mobiel zijn er meer opties", zei Tetzchner. "Maar aangezien we al veel aanvragen voor mobiel krijgen, zullen we [een versie voor mobiel] in de toekomst evalueren", bevestigde hij.

Aanbevolen: