Hoe Amazon Prime te delen

Inhoudsopgave:

Hoe Amazon Prime te delen
Hoe Amazon Prime te delen
Anonim

Als je een Amazon-account hebt, kun je deze en veel van de digitale inhoud ervan delen door een Amazon-huishouden in te stellen.

Hoe Amazon Household in te stellen

Je Amazon-huishouden kan bestaan uit twee volwassenen (18 jaar en ouder), vier tieners (13-17 jaar oud) en vier kinderen. Amazon Prime-leden kunnen hun Prime-voordelen delen met een andere volwassene en bepaalde functies met tieners.

Je kunt Prime niet delen met kinderen van 12 jaar of jonger.

Zodra je een huishouden hebt ingesteld, kun je naar believen leden toevoegen en verwijderen en ouderlijk toezicht beheren. Je Amazon-huishouden maakt het gemakkelijk om inhoud en accountvoordelen te delen met je familie, huisgenoten, vrienden en anderen, maar er zijn een paar belangrijke beperkingen en overwegingen die je eerst moet weten.

Image
Image

Hoe deel je je Amazon Prime-account

Om je Prime-voordelen en digitale inhoud met een andere volwassene te delen, moet je je accounts koppelen aan Amazon Household, zoals hieronder beschreven, en, misschien wel het belangrijkste, akkoord gaan met het delen van betalingsmethoden. Voorheen kon je huisgenoten, vrienden en familieleden toevoegen aan je Prime-account, maar je kon de betalingsopties gescheiden houden. Amazon heeft dat in 2015 veranderd, waarschijnlijk als een manier om het delen van Prime stilletjes te beperken.

Door de gedeelde betalingsvereiste toe te voegen, moet u uw account alleen delen met iemand die u vertrouwt. Hoewel elke gebruiker nog steeds zijn creditcard of bankpas kan gebruiken, heeft hij ook toegang tot de betalingsinformatie voor iedereen in het huishouden. Bij het doen van een aankoop moet iedereen voorzichtig zijn bij het selecteren van de juiste creditcard of betaalpas bij het afrekenen. Uw accounts blijven anders hetzelfde, met behoud van hun afzonderlijke voorkeuren, bestelgeschiedenis en andere details.

Het is waarschijnlijk het beste om uw huishouden te beperken tot iemand met wie u al geld samenbrengt (zoals een partner of echtgenoot) of iemand die u kunt vertrouwen om u zonder gedoe terug te betalen, in geval van een fout.

Ouders kunnen bepaalde Prime-voordelen delen met hun tiener, waaronder Prime Shipping, Prime Video en Twitch Prime (gaming). Tieners met logins kunnen winkelen op Amazon, maar hebben toestemming van de ouders nodig om aankopen te doen, wat per sms kan worden gedaan. Door kinderen aan een huishouden toe te voegen, kun je ouderlijk toezicht beheren op hun Fire-tablets, Kindles of op een Fire TV met behulp van een service genaamd Kindle FreeTime. Ouders en voogden kunnen kiezen welke inhoud kinderen kunnen zien; kinderen kunnen nooit aankopen doen. Met FreeTime kunnen ouders ook educatieve doelen stellen, zoals 30 minuten lezen per dag of een uur educatieve spelletjes.

Prime Student-leden kunnen geen Prime-voordelen delen.

Er is altijd de mogelijkheid om leden te verwijderen als dat nodig is, maar als je ervoor kiest om je huishouden te verlaten, is er een periode van 180 dagen waarin geen van beide volwassenen leden kan toevoegen of lid kan worden van andere huishoudens, dus houd daar rekening mee voordat je wijzigingen aanbrengt.

Gebruikers toevoegen aan uw Amazon-huishouden

Om gebruikers toe te voegen aan uw Prime-account, logt u in en klikt u op Prime in de rechterbovenhoek. Scrol omlaag naar de onderkant van de pagina en u ziet een link naar Share Your Prime. Als u op die link klikt, gaat u naar de hoofdpagina van Amazon Household, waar u kunt klikken opEen volwassene toevoegen om iemand van 18 jaar en ouder toe te voegen. Die persoon moet aanwezig zijn wanneer je ze toevoegt, omdat ze zich vanaf hetzelfde scherm op hun account moeten aanmelden (of een nieuwe moeten maken).

Om gebruikers onder de 18 jaar toe te voegen, klik op Add a Teen of Add a Child. Tieners moeten een mobiel nummer of e-mailadres hebben om aan het account te kunnen koppelen; je moet een geboortedatum invoeren voor zowel tieners als kinderen (jonger dan 13 jaar).

Wat u wel en niet kunt delen

Als je Amazon Prime deelt, kun je niet alle voordelen delen en zijn er enkele leeftijdsbeperkingen.

Voordelen die u kunt delen

  • Prime levering (gratis verzending)
  • Prime Video-streaming
  • Prime-foto's en album delen
  • Amazon First Reads (voorheen Kindle First, gebruikers krijgen één gratis Kindle-boek per maand)
  • Onbeperkt luisteren naar Audible Channels (podcasts en audioseries, geen audioboeken)
  • Family Vault: gratis onbeperkte foto-opslag voor maximaal vijf personen ouder dan 13 jaar
  • Twitch Prime advertentievrije gamingfuncties

Voordelen die u niet kunt delen

  • Prime Music (streaming van nummers en albums)
  • Prime Reading (toegang tot een wisselende inventaris van duizenden gratis Kindle-boeken)

Naast Prime-voordelen kunnen Amazon-huishoudens ook een reeks digitale inhoud delen via een repository met de naam Family Library. Niet alle Amazon-apparaten zijn echter compatibel met de gezinsbibliotheek; Amazon heeft een bijgewerkte lijst. Als je de mobiele Kindle-app gebruikt, moet je deze functie inschakelen in de instellingen van je Amazon-account.

Amazon-inhoud die u kunt delen met de gezinsbibliotheek

  • Kindle-boeken die je hebt gekocht
  • Kindle-boeken die je leent van een openbare bibliotheek of een vriend
  • Apps en games
  • Audioboeken
  • Kindle-leerboekverhuur (er kunnen beperkingen van toepassing zijn)

Digitale inhoud die u niet kunt delen

  • Inhoud en abonnementen die toegankelijk zijn buiten de Amazon Appstore
  • Gekochte of gehuurde Amazon-videotitels

Aanbevolen: