Motorola Moto G6 Review: stijl met een beperkt budget

Inhoudsopgave:

Motorola Moto G6 Review: stijl met een beperkt budget
Motorola Moto G6 Review: stijl met een beperkt budget
Anonim

Bottom Line

Als je op zoek bent naar een betaalbare smartphone waarvoor geen lease of langdurig contract nodig is, dan is de Motorola Moto G6 een geweldige optie. Het is snel genoeg om je door de dagelijkse workloads te loodsen en heeft zelfs een fatsoenlijke camera. Verwacht alleen geen buitengewone prestaties.

Motorola Moto G6

Image
Image

We hebben de Motorola Moto G6 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Zoals wij het bekijken, zijn de beste smartphones diegene die een gouden balans vinden tussen prijs en prestatie, en de Motorola Moto G6 vindt deze balans. Vooral omdat de smartphones die tegenwoordig alle pers halen tot de nok toe gevuld zijn met hoogwaardige functies en bijpassende prijskaartjes, wordt het elke dag moeilijker om een geweldige budgettelefoon te vinden.

De Motorola Moto G6 zal niemand verbazen met zijn prestaties of lijst met functies, maar de lage prijs alleen al maakt het de moeite waard. We hebben onlangs de Motorola Moto G6 binnen gekregen om te testen - dit was onze ervaring met een van de meest portemonneevriendelijke smartphones op de markt.

Ontwerp: dun, licht en breekbaar

De Motorola Moto G6 is verpakt in Gorilla Glass 3, en hoewel dit hem bestand maakt tegen krassen van sleutels of munten in je zak, betekent het ook dat je telefoon zal breken als je hem laat vallen. Dus ga je gang en voeg de kosten van een hoesje toe aan de aankoopprijs voor de Motorola Moto G6.

De case-eis is jammer, want de Moto G6 is een mooi apparaat, vooral gezien de prijs. Het Gorilla Glass geeft het een premium gevoel en de voorgevormde vorm past perfect in onze handen.

Deze constructie zorgt voor een 5,7 inch Full HD-scherm met smalle randen aan de zijkant. De boven- en onderranden zijn veel dikker - de Moto G6 is niet op de kar gesprongen van randloze beeldschermen die in 2019 een rage zijn.

Zelfs de vingerafdruksensor, die op het eerste gezicht misschien klein lijkt, werkt vanuit vrijwel elke hoek goed. Je kunt de telefoon ook ontgrendelen met je gezicht met behulp van de camera aan de voorkant. Het is niet de snelste of veiligste gezichtsherkenningstechnologie, maar het is een coole ontwerpfunctie voor een budgetapparaat.

Wat betreft poorten, je krijgt USB-C om op te laden (iets dat we zouden willen dat meer smartphones zouden bieden) en een koptelefoonaansluiting. Je vindt ook twee knoppen aan de zijkant, een volumeknop en een getextureerde aan / uit-knop. Er is ook een dubbele camera aan de achterkant.

Image
Image

Configuratieproces: het is een fluitje van een cent

Omdat het in wezen op stock-Android draait met heel weinig gespecialiseerde software, is het instellen voor de Motorola Moto G6 een fluitje van een cent. U voert uw Google-inloggegevens in wanneer u deze voor het eerst inschakelt, beslist of u deze wilt herstellen vanaf een back-up en u bent in principe klaar. Zodra je dat uit de weg hebt geruimd, kun je de Moto-app gebruiken, waarmee je gebarenbediening en unieke meldingsinstellingen kunt aanpassen.

Voor een telefoon die waarschijnlijk zijn weg zal vinden in de handen van veel kinderen en nieuwe smartphonegebruikers, raakt het eenvoudige installatieproces alle juiste opmerkingen.

Afbeeldingen en video's springen echt van het scherm, waardoor de Moto G6 een veel duurder apparaat lijkt.

Prestaties: je krijgt waar je voor beta alt

De Motorola Moto G6 is absoluut een budgettelefoon, dus je moet geen recordbrekende prestaties verwachten. Met dat in gedachten vonden we de uitvoering solide "goed genoeg".

In onze benchmarktests scoorde de Motorola Moto G6 4, 499 in PCMark voor Android, 3,3 fps in de GFXBench Car Chase-test en 20 fps in de T-Rex GFXBench-test. Deze resultaten zijn niet geweldig, maar schrijf het apparaat nog niet helemaal af.

Hoewel gamen op deze telefoon een niet-starter is ("Asph alt 9" was in principe niet speelbaar), was dagelijks gebruik prima. We konden zonder problemen op Facebook browsen, het nieuws lezen, onze e-mail checken en de vreemde YouTube-video bekijken. Het is niet onmiddellijk zoals op moderne vlaggenschepen, maar tenzij je een high-end apparaat hebt om het mee te vergelijken, zul je waarschijnlijk geen verschil merken.

De Moto G6 pakt tenslotte alleen een Snapdragon 450, 3 GB RAM en 32 GB opslagruimte in. Dit is geen telefoon voor ervaren gebruikers - het is meer geschikt voor iemand die een lichtgewicht apparaat nodig heeft voor standaard smartphonetaken zoals sms'en en internetten.

Image
Image

Connectiviteit: snijden in hoeken

Misschien zijn we gewoon verwend - we hebben AT&T-service in het midden van een voorstedelijk gebied met een fantastische dekking - maar de Moto G6 had aanzienlijk langzamere netwerkprestaties voor ons dan bijna elk ander apparaat dat we hebben gebruikt.

We hebben verschillende snelheidstests uitgevoerd op een LTE-verbinding en deze piekte rond de 44 Mbps, wat veel lager is dan we zien op onze dagelijkse driver. Er was zelfs een keer dat we de netwerksnelheden zagen dalen tot 3,87 Mbps. Dat laatste is duidelijk een toevalstreffer, maar houd er rekening mee dat de netwerkprestaties niet zo betrouwbaar zijn als u zou willen.

Dit maakt de telefoon niet onbruikbaar, maar het betekende wel dat hij vaker langzamer ging dan we zouden willen. Nogmaals, het komt neer op de use case en de doelgroep: als je gewoon wat sms't en sociale media doet, zou je geen probleem moeten hebben. Maar als je een apparaat nodig hebt dat op betrouwbare wijze video's kan streamen of bestanden kan downloaden, is de kans groter dat je last hebt van deze vertragingen in de netwerkprestaties.

Wil je wat andere opties bekijken? Bekijk onze gids voor de beste Android-smartphones.

Weergavekwaliteit: beter dan verwacht

De Motorola Moto G6 heeft een 5,7-inch Full HD-scherm met een beeldverhouding van 18:9, waarmee hij vergelijkbaar is met de meeste andere budget-smartphones in zijn klasse. Het scherm is scherp genoeg om afbeeldingen en foto's er goed uit te laten zien, maar niet geweldig. Het is echter verrassend kleurrijk. Meestal hebben telefoons die zo goedkoop zijn, echt vervaagde schermen, maar dat is hier niet het geval. Afbeeldingen en video's springen echt van het scherm, waardoor de Moto G6 een veel duurder apparaat lijkt.

De Moto G6 had aanzienlijk tragere netwerkprestaties voor ons dan bijna elk ander apparaat dat we hebben gebruikt.

Audiokwaliteit: draag een koptelefoon

Waar het scherm erin slaagt boven zijn gewichtsklasse uit te komen, doet de geluidskwaliteit dat niet. De enige luidspreker van de Moto G6 bevindt zich aan de bovenkant van de telefoon en is niet geweldig. Het zal de klus klaren als je jezelf gewoon vermaakt met een YouTube-video of telefoneert, maar zodra je begint te proberen een film te kijken of naar muziek te luisteren, v alt het allemaal uit elkaar.

We hebben geprobeerd muziek af te spelen via deze telefoon en het ging niet goed. Niet alleen waren de vocalen vervaagd, maar er was ook een onophoudelijk sissend geluid op de achtergrond - het klonk bijna alsof we naar vinyl luisterden dat decennialang verkeerd was behandeld. Dat is misschien iemands esthetiek, maar het is waarschijnlijk geen verkoopargument voor de meesten.

Maar een goedkoop klinkende luidspreker hoeft geen dealbreaker te zijn: gelukkig is er een standaard 3,5 mm audio-aansluiting op de Moto G6. We raden je aan een externe luidspreker of een koptelefoon te gebruiken (er zit een paar in de doos).

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: geen franje nodig

Er zijn veel smartphones die veel uit hun camera's halen, maar de meeste mensen hebben gewoon iets nodig dat de klus kan klaren zonder een miljoen verschillende instellingen. De Motorola Moto G6 heeft een dual-sensor 12MP en 5MP camera aan de achterzijde, samen met een 8MP front-facing lens.

De Moto G6 maakt behoorlijke foto's, vooral via de achteruitrijcamera, zonder supergeavanceerde camerafuncties. Binnen en buiten merkten we geen rare pixelvorming of fuzz in een van onze foto's. De camera bevat ook een portretmodus, die we hebben getest op een paar selfies. Het achtergrondvervagingseffect was aangenaam, hoewel een beetje ondermaats.

We dachten hetzelfde over de kwaliteit van de video-opname. De Moto G6 is bekwaam, maar niets om over naar huis te schrijven. Het is in staat tot 1080p, 60fps video-opname en slow motion, die beide probleemloos werkten. Je gaat geen professioneel ogende beelden maken met deze telefoon, maar de kwaliteit is zeker goed genoeg voor dagelijks gebruik.

Image
Image

Batterij: gaat de hele dag mee, maar niet veel langer

Tijdens onze eerste testdag van de Motorola Moto G6 hebben we de telefoon rond 20.00 uur van de oplader gehaald en een nacht inactief laten staan, in de verwachting dat de batterij ingeschakeld zou blijven. Helaas verloor de telefoon de hele nacht behoorlijk wat lading, zelfs als niemand hem aanraakte. Negen uur later had het apparaat nog maar 70% van de batterij. (Voor iedereen die zijn telefoon 's nachts van de oplader laat, moet je misschien je gewoonten met deze veranderen.)

Gelukkig hield die 70% het de volgende dag vol bij matig gebruik, inclusief onze benchmarktests voor deze review. Dat was een beetje verrassend - nadat we zagen hoeveel sap er 's nachts verdween, verwachtten we deze telefoon voor de lunch op de oplader te moeten gooien. Maar wanneer hij in gebruik is, houdt de Moto G6 zijn lading redelijk goed vast. En je zou er zonder veel problemen een hele dag mee moeten kunnen bij normaal gebruik.

Software: Stock Android is iets moois

Bloatware - de software die fabrikanten vooraf op een apparaat installeren om hun eigen diensten te promoten of de kosten te verlagen - is een van onze grootste ergernissen. Het is ook een terugkerend probleem voor veel budget-smartphones. Verrassend genoeg heeft de Moto G6 een duidelijk gebrek aan bloatware.

Het wordt geleverd met een enkele Motorola-app, die wordt gebruikt om gebarenbedieningen in te schakelen, en dat is het dan ook. Al het andere is stock-Android. Dit was een uitstekende keuze voor deze telefoon, omdat er geen externe software is om de zwakke hardware naar beneden te slepen. En je hoeft niet door een miljoen ongewenste apps te gaan en ze te verwijderen.

Prijs: precies op de goede plek

Als je aandacht hebt besteed aan de smartphonewereld, heb je waarschijnlijk een trend opgemerkt naar ultra-premium en ultra-duur. Tegenwoordig zijn de meeste high-end vlaggenschepen geprijsd in de marge van $ 1.000. Hoewel de Motorola Moto G6 absoluut niet te vergelijken is met die apparaten, bereikt hij de budget-smartphone met $ 249. Dat is een kwart van de prijs van de iPhone XS, waardoor het voor veel gebruikers een veel realistischere optie is.

Als het idee om een telefoon te leasen of een contract voor een apparaat te ondertekenen je de verkeerde kant op gaat, is de Motorola Moto G6 heel logisch. Je offert de flitsende en geavanceerde functies van de chicste vlaggenschepen op, maar je bespaart ook ongeveer $ 700 en krijgt nog steeds een telefoon die alles doet wat je nodig hebt.

Motorola Moto G6 vs. LG Q6

De Motorola Moto G6 is van grote waarde, maar hij bestaat ook niet in een vacuüm. Even betaalbare apparaten zoals de LG Q6 kunnen zijn geld waard zijn.

Hoewel de Q6 maar één camera heeft, heeft hij een stijver metalen frame met betere valbescherming. Het schiet tekort bij de Moto G6 in CPU-prestaties en mist ook een vingerafdrukscanner. Maar als je het type bent dat zijn telefoon de hele tijd laat vallen, kun je de LG Q6 online vinden voor ongeveer $ 170.

Geweldig voor de prijs

Hoewel de Motorola Moto G6 behoorlijk wat gebreken heeft, zoals matte luidsprekers en slechte netwerkprestaties, heeft hij nog steeds veel waar voor je geld. Dankzij een schone installatie van Android en een verrassend goede camera is deze telefoon een solide, betaalbare optie die aan de behoeften van de meeste gebruikers zal voldoen.

Specs

  • Productnaam Moto G6
  • Product Merk Motorola
  • UPC 723755019553
  • Prijs $249.00
  • Releasedatum maart 2018
  • Productafmetingen 6,06 x 2,85 x 0,3 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android
  • processor Qualcomm Snapdragon 450
  • RAM 3GB
  • Opslag 32-64GB
  • Camera Dual 12MP + 5MP
  • Batterijcapaciteit 3.000 mAH
  • Poorten USB-C en hoofdtelefoon/microfoonaansluiting
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: