TP-Link Archer C50 Review: budgetprijs, budgetprestaties

Inhoudsopgave:

TP-Link Archer C50 Review: budgetprijs, budgetprestaties
TP-Link Archer C50 Review: budgetprijs, budgetprestaties
Anonim

Bottom Line

De TP-Link Archer C50 is een goedkope router en als zodanig niet het snelste op de markt. Als u een betaalbare router nodig heeft voor uw DSL-service, is dit een goede optie. Probeer het alleen niet te gebruiken met een snelle internetverbinding.

TP-Link Archer C50 dual-band wifi-router

Image
Image

We hebben de TP-Link Archer C50 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Wanneer de meeste mensen een draadloze router gaan kopen, zijn ze meestal op zoek naar iets dat de ingebouwde router kan vervangen die de meeste breedband- en DSL-modems hebben. En hoewel goedkope routers zoals de TP-Link Archer C50 de klus kunnen klaren, verbeteren ze de prestaties meestal niet op een significante manier, wat de vraag oproept: voor wie zijn ze?

We hebben de TP-Link Archer C50 een week getest en hoewel het een betaalbare router is, is het misschien de investering niet waard, vooral als je met meerdere mensen samenwoont die tegelijkertijd toegang tot internet nodig hebben.

Ontwerp: Klein en onopvallend

De kleine, lichtgewicht plastic constructie van de Archer C50 zorgt ervoor dat hij een beetje dun in de hand ligt. Maar voor zijn prijs kun je geen heavy-duty body verwachten. Gelukkig is het geen doorn in het oog: de router is helemaal zwart, met een gesegmenteerd ontwerp en een glanzende afwerking. Omdat het zo klein is, zijn de felgroene LED's aan de voorkant het meest opvallende kenmerk.

Dat gezegd hebbende, het ziet er fatsoenlijk uit en je zult je niet gedwongen voelen om het te verdoezelen. Dat is een goede zaak, want dit is een router die je niet wilt tegenhouden. Over het algemeen kunnen we niet echt meer vragen van een goedkope router zoals de TP-Link Archer C50.

Image
Image

Setup: eenvoudig en luchtig

Beseffend dat de meeste mensen die de Archer C50 kopen in het verleden waarschijnlijk niet al te vaak routers hebben gekocht, maakte TP-Link de installatie extreem eenvoudig. De instructies zijn op de zijkant van de doos gedrukt, in plaats van in een gemakkelijk verloren pamflet.

Er staat een QR-code op de zijkant van de doos, en het enige wat je hoeft te doen is deze te scannen met je smartphone, de app te downloaden waarnaar deze linkt en de instructies op het scherm te volgen. We hebben het bij ons thuis ingesteld met de Xfinity 250 Mbps-service en het hele proces was binnen twee minuten voltooid. We konden toen inloggen op de beheerportal en onze SSID en wachtwoord wijzigen.

Software: Net genoeg

Het TP-Link Archer C50-beheerportaal is, zoals je mag verwachten, behoorlijk kaal. Deze router barst niet echt van de functies, dus er is geen echte behoefte aan een heleboel flitsende pagina's. Wanneer je voor het eerst inlogt, kun je een netwerkkaart bekijken en heb je toegang tot alle snelle instellingen die je nodig hebt. Als u naar het tabblad Geavanceerd klikt, kunt u wat meer diepgaande instellingen wijzigen, hoewel de meeste gebruikers dit nooit hoeven aan te raken.

Je kunt ook spelen met ouderlijk toezicht en instellingen wijzigen voor alle USB-apparaten die je hebt aangesloten, zoals een printer of externe opslag. Er is ook ondersteuning voor gastnetwerken, wat we verrassend vonden in zo'n goedkope router - hiermee kun je een secundair netwerk voor gasten opzetten, zodat je je netwerkwachtwoord niet hoeft op te geven of je netwerkbeveiliging in gevaar hoeft te brengen.

Image
Image

Je kunt Tether, de mobiele app van TP-Link, downloaden, maar het is vrij beperkt. U kunt uw netwerkkaart bekijken, uw wifi-wachtwoord wijzigen en uw gastnetwerk inschakelen. Er is ook een optie om problemen met uw netwerk op te lossen, maar u kunt de snelheden niet testen, zoals de mobiele apps van sommige andere routers.

Connectiviteit: de essentie

Als het gaat om fysieke poorten, beschikt de TP-Link Archer C50 over 4 LAN-poorten en een USB 2.0-poort, voor externe apparaten zoals harde schijven of printers. Dat is een vrij beperkte lijst met poorten, maar met zo'n kleine router is er niet echt ruimte voor meer, dus klagen is moeilijk.

Deze router heeft ook twee dual-band antennes met een snelheid van AC1200. Dit is een bijzonder low-end specificatie, maar het is nog steeds genoeg om de klus te klaren, op voorwaarde dat je niet te veel gegevens er doorheen probeert te duwen.

Op papier is dit allemaal prima voor een router in deze prijsklasse, maar de echte test is om te zien of hij de 867Mbps over 5,0GHz-snelheid kan waarmaken die TP-Link op zijn website claimt.

Image
Image

Netwerkprestaties: verwacht geen wonder

Tijdens onze tests kon de TP-Link Archer C50 zijn nominale snelheden gewoon niet bereiken. We hebben al vermeld dat we deze router hebben getest via een verbinding van 250 Mbps, maar we konden niet meer dan 85 Mbps krijgen via een bekabelde verbinding. Toen we de draadloze sterkte testten, kwamen we niet verder dan 65 Mbps. In eerste instantie dachten we dat Xfinity wat problemen had, maar herhaalde tests gedurende de dag gaven steeds dezelfde resultaten.

We verwachtten dat de signaalsterkte en het bereik het zwakke punt zouden zijn, maar we hadden het mis.

Dingen vallen meer uit elkaar als meerdere apparaten tegelijkertijd bandbreedte opzuigen. Tijdens het streamen van wat muziek via onze HomePod daalde de internetsnelheid naar 47Mbps. Toen we YouTube aan het kijken waren, zakte het nog verder. Wat we ook deden, we waren niet in staat om zelfs maar de helft van onze geadverteerde internetsnelheden te halen, zelfs niet met slechts één aangesloten apparaat.

Dat klinkt slecht, en het is zeker niet geweldig, maar er is een lichtpuntje: het bereik. Het huis waarin we de router hebben getest, is ongeveer 2.000 vierkante voet, met drie niveaus en de router bevindt zich op het centrale niveau. Vanaf het moment dat we de router uit de doos haalden, verwachtten we dat de signaalsterkte en het bereik het zwakke punt zouden zijn. We hadden het mis.

We konden in ons hele huis dezelfde snelheden halen. Zelfs in de kelder of de badkamer op de bovenverdieping merkten we geen vertragingen, afgezien van het toch al trage signaal. Eerlijk gezegd waren we verbaasd over hoe groot het bereik van de Archer C50 was.

Als je breedbandinternet hebt van meer dan 50 Mbps, is deze router waarschijnlijk de upgrade niet waard. Maar als je DSL gebruikt, en vooral als je geen router in je modem hebt ingebouwd, kun je een behoorlijk groot bereik uit deze router halen, op voorwaarde dat je niet te veel apparaten hebt die gelijktijdige toegang nodig hebben tot het web.

Eerlijk gezegd waren we verrast over hoe groot het bereik van de Archer C50 was.

Prijs: betaalbaarheid boven prestatie

De belangrijkste goedmaker van de TP-Link Archer C50 is de prijs. Je kunt het ophalen voor $ 59,99 MSRP, maar op het moment van schrijven zit het op $ 39 op Amazon. Dat is een buitengewoon lage prijs voor een draadloze router, maar je krijgt waar je voor beta alt. Als u slechts $ 10 - $ 20 extra uitgeeft, wordt uw ervaring drastisch verbeterd, vooral als u breedband gebruikt. Maar nogmaals, voor DSL-gebruikers die hun eigen router moeten voorzien, is het bereik alleen al de 40 dollar waard.

Image
Image

TP-Link Archer C50 vs. Netgear R6230

Voor slechts een paar dollar meer op het moment van schrijven, kun je de Netgear R6230 AC1200-router kopen ($ 74,99 MSRP). Voor het grootste deel zijn de specificaties identiek, maar de Netgear R6230 heeft één functie die de Archer C50 mist: QoS of Quality of Service. Met deze functie kun je prioriteit geven aan bandbreedte voor bepaalde apparaten of applicaties, zodat je stream niet wordt onderbroken door je kamergenoot die een game downloadt.

Geen van deze apparaten heeft MU-MIMO-compatibiliteit, en dat is te verwachten in deze prijsklasse, maar de Netgear R6230 is een veel betere optie als je met meerdere mensen samenwoont, of zelfs als je er maar meerdere gebruikt apparaten tegelijkertijd.

Wil je wat andere opties bekijken? Zie onze gids voor de beste draadloze routers.

Goed voor de juiste soort gebruiker

Als je op zoek bent naar een router in deze prijsklasse, moet je geen high-end prestaties verwachten, maar als het niet eens de geadverteerde snelheden op een breedbandverbinding kan leveren, is het een probleem. Als u echter geen breedbandverbinding hebt en u niet wordt gehinderd door de beperkingen van de router, is het lange bereik voldoende om een aanbeveling te rechtvaardigen. Verwacht alleen niet veel te doen aan het streamen van meerdere apparaten, daar is het gewoon niet voor gebouwd.

Specs

  • Productnaam Archer C50 dual-band wifi-router
  • Product Merk TP-Link
  • Prijs $59.00
  • Releasedatum april 2016
  • Gewicht 1,39 lbs.
  • Productafmetingen 9,1 x 5,7 x 1,5 inch.
  • Kleur Zwart
  • UPC 845973091675
  • Snelheid AC1200
  • Twee jaar garantie
  • Firewall Ja
  • IPv6-compatibel Ja
  • MU-MIMO Nee
  • Aantal antennes Twee
  • Aantal banden twee
  • Aantal bedrade poorten Vier
  • Chipset Qualcomm Atheros QCA9557
  • Ouderlijk toezicht Ja

Aanbevolen: