Corsair K100 Review Review: bliksemsnel, veerzacht

Inhoudsopgave:

Corsair K100 Review Review: bliksemsnel, veerzacht
Corsair K100 Review Review: bliksemsnel, veerzacht
Anonim

Bottom Line

De Corsair K100 is duur, maar hij is ook luxueus en rijk aan functies. Met de meegeleverde polssteun is het een van de meest comfortabele toetsenborden die ik ooit heb gebruikt.

Corsair K100 mechanisch gamingtoetsenbord

Image
Image

We hebben het Corsair K100-toetsenbord gekocht zodat onze recensent het op de proef kon stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

High-end gaming-toetsenborden gaan over meer dan flitsende looks en opzichtige marketing. Achter de waanzinnige RGB-achtergrondverlichting schuilt een kwaliteitsbasis die iedereen die op zoek is naar het best mogelijke toetsenbord zou moeten aanspreken. Op papier lijkt de Corsair K100 zeker een van de beste toetsenborden die je kunt kopen, maar kan hij de hype en de hoge prijs waarmaken?

Design: Opvallend en toch gereserveerd

Afgezien van een paar eigenaardigheden in het ontwerp, is het uiterlijk van de K100 niet zo bizar. Ja, de staalgrijze kleur van het bord v alt zeker op, maar over het algemeen is het opmerkelijk ingetogen voor een gaming-toetsenbord.

Het aanpasbare wiel en het getextureerde volumewiel zijn zeker opvallend, maar zolang je niet beschikt over RGB-achtergrondverlichting die alle kleuren van de regenboog laat knipperen, kun je misschien niet met zekerheid zeggen dat dit toetsenbord bedoeld was voor gamen of productiviteit, en die ingetogen stijl zal zowel voor gamers als professionals wenselijk zijn.

De RGB-achtergrondverlichting is opmerkelijk aanpasbaar, met een breed scala aan voorinstellingen, van eenvoudig en nuttig tot volledig buitensporig.

Het toetsenbord zonder polssteun is eigenlijk redelijk compact voor een full-size gamingtoetsenbord. Zonder noemenswaardige randen aan de voor- en zijkanten is hij dun genoeg om op vrijwel elke bureauruimte te passen. Zelfs met de polssteun lijkt het niet te dik. De open toetsenbordindeling helpt ook om vuilophoping te voorkomen, en het is gemakkelijker schoon te maken dan een gesloten ontwerp.

De K100 heeft een volledig numeriek toetsenblok plus de eerder genoemde mediabediening en een aanpasbaar stuur. Je krijgt ook zes macrotoetsen en USB-doorvoer, en het toetsenbord kan worden verhoogd op korte, opvouwbare poten. De USB-kabel die de K100 met uw computer verbindt, is gevlochten en extreem robuust, maar helaas neemt dit toetsenbord twee USB-slots op uw computer in beslag. Het toetsenbord heeft ook een slim kabelgeleidingssysteem aan de onderkant om de USB-kabel uit de weg te houden.

Image
Image

De RGB-achtergrondverlichting is opmerkelijk aanpasbaar, met een breed scala aan voorinstellingen, van eenvoudig en nuttig tot volledig buitensporig. Ik begon echt te genieten van het gebruik van de verlichtingsmodus van het type, waarin elke toetsaanslag een kabbelende golf van kleur over het toetsenbord zendt, alsof je een steen in een plas vloeibare regenboog gooit.

Het is niet bijzonder praktisch, maar ik vond het effect zo leuk dat het mijn standaardwaarde werd tijdens het gebruik van het toetsenbord. De achtergrondverlichting is per toets en wordt geaccentueerd door een driezijdige RGB-lichtrand met 44 zones.

Image
Image

Prestaties: Snel en nauwkeurig

Door gebruik te maken van Cherry MX Speed-schakelaars, reageert de Corsair K100 opmerkelijk goed. Deze toetsschakelaars leveren een bedieningsafstand van slechts 1,2 mm, wat zorgt voor een razendsnelle typervaring waarbij slechts een kleine hoeveelheid druk nodig is om de toetsen te bedienen.

Door gebruik te maken van Cherry MX Speed-schakelaars, reageert de Corsair K100 opmerkelijk goed.

Toen ik eenmaal gewend was aan deze gevoeligere schakelaars, nam mijn typsnelheid merkbaar toe. Dit is deels te danken aan het toetsenbord met 4.000 Hz hyperpolling en toetsscanning. De schakelaars zijn geschikt voor 100 miljoen toetsaanslagen, dus ze zouden lang mee moeten gaan.

Ik had geen moeite om me aan te passen aan de lay-out van het toetsenbord en de letters zijn in een duidelijk, gemakkelijk leesbaar lettertype. De standaard keycaps zijn ook niet ongewoon gevormd, wat betekent dat je mogelijk niet wordt afgeschrikt door de radicale ontwerpen die in sommige gaming-toetsenborden zijn geïmplementeerd. Het toetsenbord wordt echter geleverd met een alternatieve keycap-set voor de WASDQWERDF-toetsen, evenals een hulpmiddel voor het trekken van toetsen, mocht u ze willen onderscheiden voor gamedoeleinden.

Image
Image

Wat betreft ruis, dit zijn niet de stilste toetsenborden die ik ooit heb gebruikt, maar het is ook verre van de luidste. Persoonlijk vond ik het bevredigende gedempte dreungeluid van de toetsen nogal bevredigend.

Comfort: langdurige luxe

Zonder de polssteun zou de K100 niet opmerkelijk zijn qua comfort, maar met de bevestigde polssteun wordt dit toetsenbord een van de meest comfortabele die ik ooit heb gebruikt. Ik lijd aan een mild carpa altunnelsyndroom en ik was blij te ontdekken dat ik tijdens het gebruik van de K100 nooit pijn en krampen in mijn handen voelde, zelfs niet nadat ik het toetsenbord een half dozijn uur achter elkaar had gebruikt.

Met de polssteun bevestigd, wordt de Logitech K100 een van de meest comfortabele die ik ooit heb gebruikt.

Het is echt een luxueus niveau van comfort dat iedereen die lang voorovergebogen over zijn toetsenbord zit, zal waarderen.

Image
Image

Software: robuust en benaderbaar

De K100 werkt met de indrukwekkende iCue-software van Corsair, die een diep aanpassingsniveau biedt voor aangepaste functies en de RGB-verlichting, maar toch opmerkelijk benaderbaar en goed ontworpen is.

Misschien het belangrijkste is dat iCue wordt gebruikt om functies toe te wijzen aan het aanpasbare wiel, dat voor alles kan worden gebruikt, van software voor beeldbewerking en besturing van videogames tot mediabeheer. Samen met de macrotoetsen en speciale mediabediening, het aanpasbare wiel en de iCue-software maken dit een aantrekkelijke optie voor productiviteitsgericht gebruik.

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 230 kun je er niet omheen dat de Corsair K100 meer dan een beetje prijzig is. Hoewel er vergelijkbare toetsenborden beschikbaar zijn voor veel minder, biedt de K100 een niveau van comfort en bouwkwaliteit dat de niet onaanzienlijke kosten in hoge mate rechtvaardigt.

Corsair K100 vs. Logitech G910 Orion Spectrum

Het afgelopen jaar heb ik de Logitech G910 Orion Spectrum gebruikt als mijn favoriete dagelijkse stuurprogrammatoetsenbord. Vergeleken met de K100 is hij lang niet zo comfortabel, met een harde plastic polssteun, en is hij aanzienlijk omvangrijker. De G902 heeft ook een gesloten toetsenbordontwerp waardoor het moeilijker schoon te maken is.

Als je echter een heleboel macrotoetsen wilt, heeft de G902 er 3 meer dan de K100, en is hij voorzien van een Logitech Arx-bedieningsdock waarmee je een smartphone of tablet als een soort tweede scherm kunt gebruiken. Belangrijk is dat de G909 minder dan de helft van de prijs van de K100 kost. Het dramatisch betere comfort en de algehele bouwkwaliteit van de K100 zijn echter de extra kosten misschien wel waard, vooral op de lange termijn.

Een robuust en veelzijdig toetsenbord dat hoogwaardige prestaties biedt

De Corsair K100 is in elk opzicht een indrukwekkend toetsenbord. De hoogwaardige mechanische schakelaars en aanpasbare bedieningselementen zijn aantrekkelijk voor zowel gamers als creatieve professionals, en de duurzame bouwkwaliteit gaat gepaard met een werkelijk luxueuze polssteun. Hoewel het zeker duur is, slaagt de K100 erin een verrassende mate van waarde te leveren.

Specs

  • Productnaam K100 mechanisch gamingtoetsenbord
  • Product Merk Corsair
  • MPN CH-912A014-NA
  • Prijs $230.00
  • Releasedatum oktober 2020
  • Gewicht 3 lbs.
  • Productafmetingen 18,5 x 6,5 x 1,5 inch.
  • Kleur Zilver
  • Garantie 2 jaar
  • RGB verlichting
  • Macrotoetsen 6
  • Sleutelschakelaars Cherry MX Speed
  • Polssteun Ja

Aanbevolen: