Simicore Smart Charging Station Review: ruimtebesparend compact opladen

Inhoudsopgave:

Simicore Smart Charging Station Review: ruimtebesparend compact opladen
Simicore Smart Charging Station Review: ruimtebesparend compact opladen
Anonim

Bottom Line

Dit is een mooi, compact laadstation als je vier of minder apparaten hebt die je tegelijk moet opladen. Het enige echte nadeel is dat er geen USB-C-kabels worden meegeleverd.

Simicore USB Smart Charging Station Dock & Organizer

Image
Image

We hebben het Simicore Smart Charging Station gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het Simicore Smart Charging Station is een oplaadstation met vier poorten waarmee u tot vier telefoons of tablets tegelijk kunt opladen. Het bevat sleuven voor vier apparaten, en de sleuven zijn ver genoeg uit elkaar geplaatst zodat ze zelfs geschikt zijn voor de meeste extra grote en robuuste hoesjes, inclusief die voor kleine kinderen. Het wordt ook geleverd met twee USB Lightning-kabels en twee micro-USB-kabels verpakt in de doos.

Er zijn veel laadstations en docks op de markt, dus we hebben het Simicore Smart Charging Station op kantoor en thuis op de proef gesteld, bijvoorbeeld hoe goed het geschikt is voor verschillende apparaten, of het kan echt vier apparaten tegelijk opladen, en meer.

Image
Image

Ontwerp: basisontwerp met een aantal leuke accenten

Het Simicore Smart Charging Station heeft een aantrekkelijke aluminium-achtige afwerking en duidelijke verdelers, waardoor het een moderne uitstraling heeft die goed past in veel huis- en kantoorruimtes. Elke apparaatsleuf heeft een afgeronde, rechthoekige antislipstrip om telefoons en tablets op hun plaats te houden. De verdelers hebben een tweeledig doel: ze scheiden uw apparaten van elkaar en lichten op om te laten zien wanneer een apparaat wordt opgeladen.

Het Simicore Smart Charging Station heeft een aantrekkelijke aluminium-achtige afwerking en duidelijke scheidingswanden, waardoor het een moderne uitstraling heeft die goed past in veel huis- en kantoorruimtes.

De achterkant van het laadstation is voorzien van alle vier de USB-A-poorten en de stroomkabelingang, zodat het laadstation gemakkelijk tegen een muur kan worden geplaatst om de kabels uit de weg te houden. De aan/uit-schakelaar is handig op één plek geplaatst.

De onderkant van het laadstation is voorzien van rubberen voetjes om het op zijn plaats te houden wanneer apparaten worden geplaatst en verwijderd, hoewel we ontdekten dat het nog steeds een beetje verschuift op gladde oppervlakken.

Configuratieproces: plug hem in en hij is klaar voor gebruik

Het laadstation is nog niet klaar om direct uit de doos te gaan, maar het komt aardig in de buurt. Het installatieproces omvat het aansluiten van de voedingskabel, het aansluiten van de USB-kabels, het aansluiten van het apparaat op de voeding en het inschakelen ervan. Het bevat zelfs een klein assortiment USB-kabels om u op weg te helpen.

De enige moeilijkheid die zich tijdens de installatie kan voordoen, is dat de meegeleverde kabels beperkt zijn tot twee Lightning-kabels en twee micro-USB-kabels. Als je nieuwere Android-apparaten hebt die USB-C gebruiken, of oudere apparaten die mini-USB gebruiken, moet je die kabels kopen voordat je het installatieproces kunt voltooien.

De verdelers hebben een tweeledig doel: ze scheiden je apparaten van elkaar en lichten op om te laten zien wanneer een apparaat wordt opgeladen,

Image
Image

Gebruiksgemak: makkelijker kan niet

Het Simicore Smart Charging Station werkt net als elk ander oplaadstation en er zijn geen kreukels die bruikbaarheidsproblemen veroorzaken. De duidelijke scheidingswanden maken het uitzonderlijk gemakkelijk om elk apparaat te zien, zelfs wanneer het volledig is geladen. Elke verdeler licht ook op wanneer het apparaat erachter wordt opgeladen, wat een gemakkelijke visuele indicatie geeft dat alles werkt. Het is ook handig dat het een aan / uit-schakelaar bevat, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het loskoppelen wanneer het niet in gebruik is om het stroomverbruik te verminderen.

Onze enige klacht is dat de indicatielampjes alleen werken als apparaten zijn ingeschakeld. Als u een apparaat aansluit dat is uitgeschakeld, gaat het indicatielampje na een paar seconden uit.

Oplaadsnelheid: slimme USB-poorten zorgen voor een optimale stroomsterkte

Het dock heeft vier USB-poorten en elke poort kan tussen 1A en 2,4A leveren, afhankelijk van de behoeften van het aangesloten apparaat. Het kan ook in totaal 5V/6,8A leveren over alle vier de poorten tegelijk.

Die cijfers betekenen dat je vier apparaten tegelijk op dit dock kunt aansluiten, en ze zullen allemaal worden opgeladen. Het is echter niet in staat om de volledige 2,4 A aan meer dan twee apparaten tegelijk te leveren. Als er vier apparaten tegelijk zijn aangesloten, moeten ze elk de totale beschikbare 6,8 A delen die de oplader kan leveren.

Opladers zoals deze worden vaak snelladers genoemd omdat ze 2,4 A kunnen leveren aan ten minste één apparaat. Sommige apparaten kunnen zeer snel opladen wanneer ze zijn aangesloten op een oplader die aanzienlijk meer dan 2,4 A kan leveren, en soms zelfs meer dan de standaard 5 V die alle andere USB-opladers gebruiken. Deze oplader is niet geschikt voor dat soort snelladen.

Image
Image

Oplaadcapaciteit: slots en poorten voor vier apparaten, maar niet genoeg sap voor iedereen

Op de Simicore Smart Charging krijg je vier slots en vier USB-poorten, zodat je tot vier telefoons of tablets tegelijk kunt opladen. Je kunt ook apparaten opladen die niet in de slots passen, zoals smartwatches en grote 2-in-1-apparaten, maar je kunt er niet meer dan vier tegelijk opladen.

Het is een bijzonder goede optie voor iedereen die Apple-apparaten gebruikt, omdat het twee Lightning-kabels bevat.

Zoals besproken in het vorige gedeelte, betekent de mogelijkheid om vier apparaten tegelijk op te laden niet dat het alle vier op volle snelheid kan opladen. Het heeft gewoon niet genoeg vermogen om snel op alle vier de poorten tegelijk op te laden. Het heeft genoeg kracht om twee apparaten snel op te laden, of langzamer opladen voor vier apparaten.

Bottom Line

Het Simicore Smart Charging Station is te koop voor ongeveer $ 20 tot $ 30, wat min of meer in lijn is met andere opladers in deze categorie. Het wordt ook geleverd met gratis USB-kabels, wat een leuke bijkomstigheid is voor deze prijs. Het is een bijzonder goede optie voor iedereen die Apple-apparaten gebruikt, omdat het twee Lightning-kabels bevat.

Concurrentie: sommige concurrenten bieden meer functionaliteit

Hoewel het Simicore-dock scherp geprijsd is, zijn er andere opties die voor sommige consumenten logischer zijn.

Het Dooreemee-laadstation bevat bijvoorbeeld vijf poorten, een assortiment kabels en een Qi draadloos oplaadstation. Aan de andere kant heeft het kortere verdelers en geen lampjes om aan te geven wanneer het opladen is voltooid, dus de Simicore-eenheid is nog steeds de betere keuze voor elke consument die de voorkeur geeft aan die ontwerpelementen.

Een mooi compact oplaadstation met goede visuele indicatoren

Het Simicore Smart Charging Station is een goede keuze als je zelden meer dan vier apparaten tegelijk hoeft op te laden, of als je met beperkte ruimte werkt. Het is een compacte oplader, dus hij past mooi op de meeste bureaus en verschillende andere ruimtes, zoals aanrechtbladen, eindtafels en zelfs nachtkastjes. Het grootste nadeel is dat het niet alle vier de apparaten tegelijk snel kan opladen, maar dat is vrij standaard voor laadstations en docks in deze prijsklasse.

Specs

  • Productnaam USB Smart Charging Station Dock & Organizer
  • Productmerk Simicore
  • MPN MCS-468S
  • Prijs $29,99
  • Gewicht 14,4 oz.
  • Productafmetingen 6,1 x 5 x 1,2 inch.
  • Materiaal Kunststof
  • Poorten vier
  • Apparaatsleuven Vier
  • Garantie Een jaar

Aanbevolen: