Apple MagSafe Charger Review: een premium prijs voor draadloos opladen

Inhoudsopgave:

Apple MagSafe Charger Review: een premium prijs voor draadloos opladen
Apple MagSafe Charger Review: een premium prijs voor draadloos opladen
Anonim

Apple MagSafe-oplader

Zoals veel Apple-producten, heeft de MagSafe-oplader een premium prijs in vergelijking met vergelijkbare gadgets, maar het kan verleidelijk zijn voor iPhone 12-bezitters.

Apple MagSafe-oplader

Image
Image

Onze recensent kocht de Apple MagSafe-oplader zodat ze deze volledig konden testen. Lees verder voor hun volledige mening.

Elke iPhone die sinds 2017 is uitgebracht, zelfs de budgetvriendelijke iPhone SE (2e generatie), ondersteunt draadloos opladen, hoewel het maximaal is op 7.5W, een relatief langzaam tempo in vergelijking met bekabeld opladen. De mogelijkheid om uw telefoon op een oplaadpad te plaatsen is handiger dan een kabel aan te sluiten, maar hij nipt langzaam aan de stroombron. Sommige rivaliserende Android-telefoons hebben snellere draadloze oplaadsnelheden tot 15W omarmd, waarvan een klein aantal zelfs het bereik van 30-40W bereikt.

Vreemd genoeg zijn de nieuwe iPhone 12-modellen nog steeds maximaal 7,5 W voor draadloos opladen bij gebruik van een standaard Qi-oplaadpad, maar er is een nieuw alternatief: Apple's eigen nieuwe MagSafe-oplader. Deze kleine pad klikt op de achterkant van elk iPhone 12-model en levert tot wel de dubbele snelheid, 15 W, bij gebruik van een voldoende krachtige wandoplader (niet inbegrepen). Het is goed ontworpen en toch een beetje duur voor zijn zeer beperkte en specifieke taak. Toch is het een behoorlijk handig hulpmiddel om in de buurt te hebben als je bereid bent ervoor te betalen.

Image
Image

Ontwerp: Slank en eenvoudig

De MagSafe-oplader heeft de vorm van een kleine schijf met een diameter van iets meer dan vijf centimeter en slechts 0.2 centimeter dik. Het is aangesloten op een vrij korte kabel van 1 meter met aan het uiteinde een USB-C-poort, die u aansluit op een compatibele muuradapter die 20 W of meer aan output aankan.

Dat is alles. De MagSafe-oplader is erg klein en gemakkelijk mee te nemen in een tas of zak, en zelfs de doos waarin deze wordt geleverd, is niet veel groter dan het accessoire zelf. Het feit dat u de telefoon in uw hand kunt blijven gebruiken terwijl deze wordt opgeladen, is ook een uniek voordeel dat u niet zult vinden bij andere, niet-magnetische draadloze opladers. Als u echter van plan bent de telefoon gestaag op te laden in plaats van extra stroom te drinken terwijl u op de pad rust, kunt u net zo goed een kabel aansluiten voor sneller bekabeld opladen.

De MagSafe-oplader is erg klein en gemakkelijk mee te nemen in een tas of zak, en zelfs de doos waarin hij wordt geleverd, is niet veel groter dan het accessoire zelf.

Configuratieproces: aansluiten en aansluiten

Het gebruik van de MagSafe-oplader is net zo eenvoudig als het aansluiten van de USB-C-poort op de bovengenoemde muuroplader, die niet bij het accessoire wordt geleverd, en vervolgens de magnetische schijf op de achterkant van een iPhone 12-handset te klikken. Alle vier de modellen hebben het MagSafe magnetische bevestigingspunt ingebouwd in de achterkant van de telefoon, onder het glas, en de oplader klikt gemakkelijk vast en houdt behoorlijk stevig vast.

Het werkt ook met draadloos oplaadbare AirPods-hoesjes (inclusief de AirPods Pro) en kan oudere iPhones en draadloos oplaadbare Android-telefoons en accessoires opladen, zij het zonder de veilige magnetische bevestiging.

Image
Image

Oplaadsnelheid: het snelst met iPhone 12

De MagSafe-oplader laadt de iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max op met een snelheid van 15W. De compacte iPhone 12 mini, met zijn veel kleinere batterijpakket, laadt in plaats daarvan op met een snelheid van 12 W. Ik heb de MagSafe-oplader getest met de iPhone 12, 12 Mini en Pro Max.

Vanaf een lege batterij was de iPhone 12 in 30 minuten voor 31 procent opgeladen en na een uur 54 procent, waarbij de volledige lading van 100 procent 2:24 in beslag nam. De grotere iPhone 12 Pro Max-batterij duurde op alle fronten iets langer, met 28 procent in 30 minuten, 53 procent in een uur en uiteindelijk 100 procent in 2:42. Hoewel de iPhone 12 Mini iets langzamer oplaadt, was hij door het kleinere formaat de snelste in alle benchmarks: hij bereikte 39 procent in 30 minuten en 68 procent in 60 minuten, maar dat laatste stuk duurde een tijdje gezien een eindtijd van 2:12 op 100 procent.

Image
Image

Alles bij elkaar genomen biedt de MagSafe-oplader hogere laadsnelheden dan een traditionele Qi draadloze oplader op de iPhone 12, maar is hij niet zo snel als het aansluiten van een Lightning-kabel via een bekabelde USB-C-oplader van 20 W. De MagSafe-oplader laadt ook AirPods op die draadloos oplaadbare hoesjes hebben, maar het is niet duidelijk met welke snelheid het oplaadt. Helaas laadt het Apple Watches niet op vanwege de gebogen achterkant van het draagbare apparaat van Apple en het gebruik van een andere oplaadstandaard, hoewel dat een groot voordeel zou zijn geweest om het meer doel en functionaliteit te geven.

Andere Qi-compatibele apparaten kunnen langzamer opladen dan de iPhone 12 en het is zeker langzamer. Ik heb de Google Pixel 5 getest op de MagSafe-oplader, die een lichte magnetische bevestiging had vanwege de metalen achterkant op een groot deel van de telefoon. Na 30 minuten was het nog maar 10 procent opgeladen en na een uur was het nog maar 18 procent. Het zou enkele uren duren om het helemaal naar 100 procent te duwen, en gezien dat, zou je gewoon een USB-C-kabel moeten gebruiken.

De MagSafe-oplader laadt de iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max op met een snelheid van 15W. De compacte iPhone 12 Mini laadt in plaats daarvan op met een snelheid van 12W.

Prijs: de "Apple tax"

Vergeleken met andere draadloze en bekabelde oplaadopties voor iPhone 12, biedt de MagSafe-oplader een goede middenweg in termen van gemak en mogelijkheden. De MagSafe-oplader kost echter twee keer zoveel als uw gemiddelde draadloze oplaadpad. Als je al een draadloos oplaadstation hebt, dan weet ik niet zeker of het de moeite waard is om nog een oplaadmechanisme te kopen dat alleen volledig werkt met een iPhone 12. Aan de andere kant, als je van het gemak van draadloos opladen houdt, maar de trage snelheid is een ergernis, dan is het misschien de $ 39 waard.

Image
Image

Apple MagSafe-oplader versus Anker PowerWave-standaard

De MagSafe-oplader kan je iPhone 12 twee keer zo snel opladen als een standaard draadloze Qi-oplader, en hij kost ongeveer twee keer zoveel als de populaire Anker PowerWave-standaard. Het verschil in laadsnelheid is groot genoeg om de MagSafe-oplader te overwegen, maar alleen als je een iPhone 12 hebt. Ga anders voor een meer algemene en veelzijdige Qi-oplader zoals de Anker PowerWave-standaard of een vergelijkbare pad/standaard.

Snel, effectief en duur

Apple's MagSafe-oplader werkt goed voor de beoogde taak, maar het is prijzig voor een kleine draadloze oplader die niet eens wordt geleverd met de benodigde power-steen. Het is echter de enige manier om draadloos 15 W op te laden op de iPhone 12 (of 12 W op de iPhone 12 Mini). Als je al een draadloze oplader hebt, is het waarschijnlijk niet nodig om een MagSafe-oplader op te halen. Aan de andere kant, als dit nieuw terrein voor je is, moet je overwegen of je bereid bent twee keer de prijs te betalen voor twee keer de draadloze oplaadsnelheid van de iPhone 12.

Vergelijkbare producten die we hebben beoordeeld

  • Yootech draadloze opladerstandaard
  • Samsung Fast draadloze opladerstandaard

Specs

  • Productnaam MagSafe-oplader
  • Product Merk Appel
  • UPC 194252192375
  • Prijs $39.00
  • Releasedatum oktober 2020
  • Gewicht 1,5 lbs.
  • Productafmetingen 2,15 x 2,15 x 0,2 inch.
  • Kleur Wit
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Qi draadloze oplaadapparaten
  • Wattage 15W iPhone 12 (12W Mini)
  • Kabellengte 3,28 voet

Aanbevolen: