SIIG 90W Smart Charging Station Review: tonnen slots en poorten

Inhoudsopgave:

SIIG 90W Smart Charging Station Review: tonnen slots en poorten
SIIG 90W Smart Charging Station Review: tonnen slots en poorten
Anonim

Bottom Line

Het SIIG Smart 10-poorts USB-laadstation is te groot om op de meeste bureaus te passen, maar het biedt een uitstekende oplaadoplossing voor iedereen met veel apparaten die regelmatig moeten worden opgeladen.

SIIG Smart 10-poorts USB-laadstation

Image
Image

We hebben het SIIG 90W Smart Charging Station gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het SIIG 90W Smart Charging Station is een beest van een apparaat, met slots voor maximaal acht telefoons en tablets, een antislip deck om een andere telefoon of horloge vast te houden, en genoeg slimme USB-oplaadpoorten om tot 10 apparaten tegelijk. Het heeft ook genoeg kracht om zoveel apparaten daadwerkelijk op te laden zonder al te veel te vertragen.

De markt voor laadstations is extreem druk, dus we hebben een SIIG-oplader op de proef gesteld, op kantoor en thuis, om te zien hoe goed het echt werkt. We hebben de belangrijkste functies getest, waaronder of het al die apparaten in één keer kan opladen, wat voor soort apparaten er in de slots passen, hoe gemakkelijk het dagelijks te gebruiken is en meer.

Image
Image

Ontwerp: basic zwart en zacht aanvoelend plastic

Het SIIG-dock v alt niet echt op met gedurfde ontwerpkeuzes. Het is een redelijk praktisch ontwerp van gegoten plastic, met sleuven voor acht apparaten, een antislip-deck om een beetje flexibiliteit toe te voegen en 10 USB-oplaadpoorten verborgen aan de achterkant.

De behuizing van het apparaat is gemaakt van zacht aanvoelend plastic en voelt licht en dun aan. De handleiding zegt dat het 1, 5 pond weegt, maar we ontdekten dat onze eenheid eigenlijk 1,2 pond woog. Het voelt alsof het grotendeels hol van binnen moet zijn, wat jammer is omdat er hier geen interne kabelbeheeroplossing is. Als je apparaten niet zijn aangesloten, blijven de overgebleven USB-kabels in een lelijke warboel achter.

De slots zijn goed ontworpen en hebben goed werk geleverd bij het vasthouden van telefoons, tablets en zelfs hele kleine laptops tijdens onze tests

Het blauwe LED-lampje dat het antislipdek omringt, is een leuke touch, vooral voor iedereen die deze lading op een nachtkastje wil gebruiken. Het wordt geactiveerd door een schakelaar aan de achterkant van het apparaat, de enige schakelaar die op het hele apparaat aanwezig is. Er is geen manier om de oplader aan of uit te zetten zonder hem aan te sluiten of los te koppelen.

De slots zijn goed ontworpen en hebben tijdens onze tests goed werk geleverd voor telefoons, tablets en zelfs zeer kleine laptops. Het enige probleem is dat de afstand niet verstelbaar is en dat ze niet breed genoeg zijn voor een aantal populaire, robuuste koffers die vaak door kinderen worden gebruikt.

Image
Image

Configuratieproces: plug hem in en hij is klaar voor gebruik

Er is geen ingewikkeld installatieproces. Het oplaadstation wordt geleverd met een externe voeding die u aan de achterkant aansluit en vervolgens op een stopcontact aansluit. Met de stekker in het stopcontact, is hij klaar voor gebruik.

De USB-poorten bevinden zich aan de achterkant van het apparaat, dus we hebben ervoor gekozen om voor gebruik 10 kabels aan te sluiten. Er worden geen kabels meegeleverd, dus we raden aan om een aantal korte USB-kabels aan te schaffen die specifiek met de oplader kunnen worden gebruikt. Sluit ze aan tijdens de eerste installatie en ze zijn klaar voor gebruik wanneer het tijd is om op te laden.

Gebruiksgemak: geen echte bruikbaarheidsproblemen, maar er is geen oplossing voor kabelopslag

Het laadstation is geen ingewikkeld apparaat om te gebruiken. Zoek een open slot, bij voorkeur met het juiste type USB-kabel al aanwezig, plug in, leg je telefoon of tablet neer en dat is alles. Het dock heeft slimme circuits ingebouwd die in staat zijn om te vertellen welk type apparaat je hebt aangesloten en hoeveel stroom het nodig heeft, zodat het de juiste hoeveelheid stroomsterkte kan leveren om de snelst mogelijke lading te garanderen.

Het enige echte probleem met de bruikbaarheid is dat er geen interne oplossing voor kabelbeheer is. Dat is gebruikelijk bij dit type laadstation, hoewel dit zo groot is en zo hol aanvoelt, dat het lijkt alsof er wat extra ruimte in moet zitten.

Het probleem is dat wanneer USB-kabels van een normale lengte worden gebruikt met deze oplader, ze de neiging hebben om een lelijke, verwarde warboel te vormen tussen de oplaadbeurten. Door een set zeer korte USB-kabels aan te schaffen en te gebruiken, is dit geen probleem, maar dat betekent wel een extra kostenpost. Deze oplader wordt zonder kabels geleverd.

Image
Image

Bottom Line

Het laadstation is gemaakt van plastic en voelt niet als een bijzonder hoogwaardig apparaat. Veel daarvan is waarschijnlijk te wijten aan hoe licht het is en hoe het grootste deel van het apparaat lege ruimte is. Het voelt stevig genoeg aan en was duurzaam in onze tests, maar er is geen ontkomen aan de lichtgewicht plastic constructie.

Laadsnelheid: detecteert automatisch en biedt optimale stroomsterkte

Het dock is nominaal in staat om snel op te laden, maar het is belangrijk om op die afdeling getemperde verwachtingen te hebben. Dat betekent dat elk van de 10 USB-oplaadpoorten 5V/2,4A kan leveren, met behulp van slimme circuits om te bepalen of volledige stroomsterkte of een lager bedrag moet worden geleverd.

Elk van de 10 USB-oplaadpoorten is in staat om 5V/2,4A te leveren en gebruikt slimme circuits om te bepalen of die volledige stroomsterkte of een lagere hoeveelheid moet worden geleverd

Bovendien is de oplader in staat om 5V/18A over het hele dock te leveren. Dus hoewel elke poort afzonderlijk tot 2,4 A kan leveren, zal het aansluiten van 10 apparaten die allemaal 2,4 A willen, ertoe leiden dat sommige of alle iets minder dan dat zullen ontvangen.

Sommige apparaten kunnen, wanneer ze worden gebruikt met specifieke opladers (Qualcomm Quick Charge, OnePlus Dash Charge, enz.), veel sneller opladen dan normaal door meer dan 2,4 A te verbruiken. Deze oplader kan geen apparaten opladen met die snelheden.

Image
Image

Oplaadcapaciteit: slots voor acht apparaten, maar oplaadpoorten voor 10

Het dock heeft genoeg sleuven voor elke combinatie van acht telefoons of tablets, en het antislip-deck heeft ook genoeg ruimte voor een extra telefoon, smartwatch of andere kleine apparaten.

Het heeft genoeg kracht om tot zeven apparaten tegelijk snel op te laden, of langzamer op te laden tot 10

In termen van hoeveel apparaten het in één keer kan opladen, heeft het dock 10 USB-poorten en kan het op alle 10 poorten tegelijk worden opgeladen. Zoals besproken in het vorige gedeelte, heeft het niet genoeg vermogen om snel op alle 10 poorten tegelijk op te laden. Het heeft de kracht om snel opladen te bieden aan maximaal zeven apparaten tegelijk, of langzamer opladen tot maximaal 10.

Bottom Line

Typisch in de detailhandel tussen $ 35 en $ 50 op Amazon of $ 79,99 (adviesprijs), is de SIIG niet uit de pas, zelfs niet aan de bovenkant van zijn Amazon-prijsklasse. Aan de onderkant is het een behoorlijk goede deal. Het enige probleem is dat het geen USB-kabels bevat. Dat is geen dealbreaker, maar voor deze prijs zou het leuk zijn als er een set bij zou komen.

Concurrentie: Fatsoenlijk aantal poorten, maar geen draadloos opladen of extra's

Het SIIG 90W Smart Charging Station steekt gunstig af bij de concurrentie, maar er zijn een paar gebieden waar het tekortschiet.

Het Hometall 5-in-1 Multiple Phone Dock kost bijvoorbeeld ongeveer $ 40 en heeft slechts vier oplaadsleuven, maar het bevat ook een Qi draadloos oplaadstation en vier USB-kabels. Een andere vergelijkbare optie, het Allcaca Wireless Charging Station heeft vijf poorten en een Qi-oplaadpad voor ongeveer dezelfde prijs.

In vergelijking met opladers met 10 of meer poorten, stapelt het gunstig op. De Unitek 10-poorts USB-oplader heeft bijvoorbeeld 10 poorten en verstelbare verdelers, maar kan maximaal 12 A leveren, vergeleken met 18 A van de SIIG.

Het enige echte nadeel is dat het laadstation eruitziet alsof het een Qi draadloos oplaadstation heeft, maar dat is niet zo. Als je draadloos wilt opladen, is er eigenlijk een verbeterde versie van het SIIG 90W Smart Charging Station dat een draadloos oplaadstation onder het antislipdek verbergt, maar het kost meer.

Goede optie als je geen draadloos opladen nodig hebt en geen dikke hoesjes hebt

Het SIIG 90W Smart Charging Station is een goede keuze als je allebei genoeg ruimte hebt voor zo'n groot laadstation en je 10 apparaten hebt die regelmatig moeten worden opgeladen. Zorg ervoor dat u een set korte USB-kabels pakt om problemen met de knoop te voorkomen, en onthoud dat het dock niet geschikt is voor telefoons of tablets met dikke, robuuste hoesjes.

Specs

  • Productnaam Smart 10-poorts USB-laadstation
  • Product Merk SIIG
  • MPN AC-PW1314-S1
  • Prijs $48.88
  • Gewicht 1,2 lbs.
  • Productafmetingen 13,5 x 9 x 3,8 inch.
  • Materiaal Kunststof
  • Apparaatslots Acht
  • Poorten: 10
  • Oplaadcapaciteit 5V DC / 18A
  • Garantie Een jaar

Aanbevolen: