Midland GXT1000VP4 Review: kristalheldere communicatie

Inhoudsopgave:

Midland GXT1000VP4 Review: kristalheldere communicatie
Midland GXT1000VP4 Review: kristalheldere communicatie
Anonim

Bottom Line

De Midland GXT1000VP4 is een echte premium portofoon die de concurrentie overtreft op het gebied van bereik, audiokwaliteit en functieset.

Midland GXT1000VP4

Image
Image

We hebben de Midland GXT1000VP4 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Bidirectionele radio's moeten een gemakkelijke en betrouwbare manier zijn om te communiceren zonder dat er zendmasten of satellieten nodig zijn. Deze handige apparaten worden echter vaak gehinderd door een slechte geluidskwaliteit, een beperkt bereik en moeite met het overwinnen van storende obstakels. We hebben de Midland GXT1000VP4 getest om te zien of deze deze veelvoorkomende valkuilen vermijdt en voldoende extra's biedt om de premium prijs te rechtvaardigen.

Image
Image

Ontwerp: Professioneel ogend en duurzaam

De Midland GXT1000VP4 is gemaakt van duurzaam plastic en voelt aan als een apparaat dat tegen een stootje moet kunnen, hoewel het plastic scherm na verloop van tijd waarschijnlijk krassen oploopt. De riemclip is ook gemaakt van plastic, maar heeft een metalen scharnier en veer die duurzamer zouden moeten zijn, en de knoppen zijn van rubber en voelen prettig aan. Ze zijn groot en gemakkelijk te hanteren, zelfs met handschoenen aan.

De hoofdtelefoon- en microfoonpoorten zijn bedekt met een rubberen dop die stevig op zijn plaats klikt om te voorkomen dat stof en vocht deze gevoelige interfaces binnendringen. Over het algemeen is de GXT1000VP4 redelijk weerbestendig met een JIS4-weersbestendigheidsclassificatie. Je wilt ze niet in een meer dompelen, maar ze moeten wel bestand zijn tegen een regenbui of een plons van een kano-peddel. Weerbestendig betekent ook dat deze radio's geen last hebben van stof en vuil, verontreinigingen die net zo dodelijk kunnen zijn voor elektronica als water.

Over het algemeen vonden we deze radio superieur in termen van ontvangst en geluidskwaliteit.

Op basis van onze tests denken we dat de GXT1000VP4 comfortabel in het gebruik moet zijn voor handen van alle maten - ze zijn een beetje groot (ongeveer 20 cm lang), maar niet onaangenaam omvangrijk of bijzonder zwaar. Er zijn twee handen nodig om de stroom aan te zetten of het volume te wijzigen, maar we vonden ze anders gemakkelijk met één hand te gebruiken. De kwaliteit van de riemclip betekent ook dat hun "pocketability" geen groot probleem is.

U zult echter waarschijnlijk uw eigen headset willen leveren, omdat we de meegeleverde oortelefoon van zeer slechte kwaliteit vonden. Afgezien van het feit dat hij ongelooflijk oncomfortabel was, werkte de microfoon nauwelijks tijdens onze tests - het meeste dat we eruit konden halen, was fluisteren bij het gebruik van de aanbevolen (en toepasselijk genaamde) "fluistermodus". Dit was serieus teleurstellend in zo'n dure set radio's.

Er zat ook een auto-oplaadadapter in de doos. Dit is een zeer doordachte keuze, omdat het de mogelijkheden voor het opladen van uw radio's tijdens het reizen aanzienlijk vergroot.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudig en intuïtief, behalve de menu's

We vonden het proces van het openen van de batterijklep redelijk intuïtief. We moesten het vergrendelingsmechanisme aan de onderkant van het apparaat losmaken en omhoog trekken aan de batterijklep, die vervolgens gemakkelijk naar buiten gleed. (Dit is een beetje verwarrend omdat je zou verwachten dat het batterijklepje recht naar beneden schuift nadat het vergrendelingsmechanisme is ontgrendeld in plaats van op te tillen.) Het plaatsen van de batterijen was eenvoudig, net als het vervangen en vergrendelen van het batterijklepje.

Het opladen van de Midland GXT 1000VP4 is eenvoudig met behulp van de meegeleverde oplaadstandaard. De eenheden kunnen tegelijkertijd worden opgeladen en vergrendelen met een geruststellende klik. We hoefden ons geen zorgen te maken dat ze er per ongeluk uit zouden vallen als ze werden gestoten of geduwd.

De GXT1000VP4 is bij uitstek geschikt voor groepscommunicatie.

Het duurt 24 uur om de batterijen in eerste instantie op te laden en vervolgens 12 uur om ze daarna weer op te laden. Houd er rekening mee dat het rode indicatielampje op de opladers niet van kleur verandert wanneer het opladen is voltooid. Raadpleeg in plaats daarvan de indicator voor de levensduur van de batterij op het scherm.

Hoewel het gemakkelijk is om de handsets aan de gang te krijgen, is het instellen en gebruiken van de extra functies een zware strijd. Alleen al het kijken naar de vertakkende boom met menu-opties in de handleiding kan al genoeg zijn om je af te schrikken. Om het nog erger te maken, toont het simplistische scherm alleen stompe afkortingen die waarschijnlijk alleen logisch waren voor de ingenieurs die dit systeem hebben ontworpen. Maar voor degenen die willen volharden, heeft deze radio veel te bieden.

Display: Zwart-wit met achtergrondverlichting

Het zwart-witscherm is groot en duidelijk - we kunnen het in de meeste lichtomstandigheden gemakkelijk bekijken. Het bevat een handige rode achtergrondverlichting die automatisch wordt geactiveerd wanneer de radio wordt ingeschakeld of wanneer er op knoppen wordt gedrukt, voordat hij zichzelf uitschakelt om de batterij te sparen terwijl het apparaat niet in gebruik is. Het maakt gebruik van eenvoudige, enigszins verouderde technologie, zoals meestal wordt aangetroffen in digitale horloges of rekenmachines, en hoewel helder en duidelijk, is dit type display beperkt in de complexiteit van wat het kan weergeven. Dit leidt tot cryptische afkortingen die het navigeren door de vele menu's van de radio een echte hoofdpijn maken om kennis mee te maken.

Image
Image

Prestaties: Uitstekend bereik en audiohelderheid

De GXT1000VP4 beschikt over 50 beschikbare kanalen en heeft een geadverteerd bereik van 36 mijl. We vonden dit bereik moeilijk te testen vanwege het feit dat portofoons, zelfs aan de premium kant van het spectrum, niet door grote obstakels kunnen communiceren. Als er te veel huizen, bomen of vooral heuvels zijn, hebben zelfs de beste radio's het moeilijk.

Tijdens onze tests heeft de GXT1000VP4 een bewonderenswaardige prestatie geleverd door fysieke obstakels te overwinnen, door bossen, woonwijken en zelfs kleine heuvels te passeren. Maar zodra we achter een richel of een groot blok gebouwen gingen, merkten we dat we afgesneden waren. Over het algemeen vonden we deze radio superieur in termen van ontvangst en geluidskwaliteit.

Alle extra functies van de GXT1000VP4 werkten vrijwel foutloos, met uitzondering van de eerder genoemde headset. De weerradio scande en koos binnen enkele seconden het juiste kanaal, en de groepsoproep, handsfree activering en privacycodefuncties waren ook uitstekend.

Het is echter vermeldenswaard dat de menusystemen om toegang te krijgen tot deze functies frustrerend complex zijn en dat u veel tijd zult moeten besteden aan het raadplegen van de handleiding om er volledig gebruik van te maken.

Belangrijkste kenmerken: overweldigende opties

Een van de belangrijkste redenen om de GXT1000VP4 te verkiezen boven andere portofoons is de grote verscheidenheid aan extra functies. Op een basisniveau is het uitgerust met scan- en monitoringknoppen: scan om te zoeken naar activiteit op beschikbare kanalen en monitor zodat u het volume van uw radio kunt horen om het aan te passen. Er is ook een toetsblokkeringsfunctie om te voorkomen dat u per ongeluk instellingen wijzigt.

Je hebt ook een SOS-sirene en een NOAA-weerscanfunctie die je de lokale voorspelling geeft en op de achtergrond kan draaien om waarschuwingen voor zwaar weer door te geven. We vonden de weerscanfunctie zowel nuttig als effectief: het zou geweldig zijn voor het verkrijgen van voorspellingsinformatie op afgelegen locaties zonder mobiele service, of als een essentieel onderdeel van een voorbereidingspakket voor noodsituaties. We hebben de SOS-sirene niet kunnen testen, omdat die een noodsignaal uitzendt en uitsluitend voor daadwerkelijke noodgevallen is.

De weerscanfunctie is zowel nuttig als effectief.

Andere functies die handig zouden zijn voor noodgevallen (of gewoon voor dagelijks gebruik) zijn een "fluisterfunctie" waarmee u stil kunt spreken, een stille trilalarmmodus en negen niveaus van eVox (Easy Voice en Sound Activation Transmission) die handsfree spraakgestuurde communicatie mogelijk maakt. Deze handsfree mogelijkheid was een van onze favoriete functies en kan van vitaal belang zijn in een aantal situaties waarin u geen knop ingedrukt kunt houden om te praten.

De GXT1000VP4 is bij uitstek geschikt voor groepscommunicatie. Er zijn 142 privacycodes in de radio opgenomen, die je tot 5560 kanaalopties geven om je gesprek gescheiden te houden van anderen. Er is ook een functie voor groepsoproepen, waarmee u een groep tussen verschillende radio-eenheden kunt maken en binnen die groep rechtstreeks kunt bellen, en 10 verschillende oproeptonen.

Deze radio heeft ook verschillende energie-instellingen die kunnen worden gebruikt om de levensduur van de batterij te verbeteren.

Prijs: niet te steil

Met een verkoopprijs van $ 89,99 belandt de Midland GXT1000VP4 aan de bovenkant van de markt voor tweerichtingsradio's voor consumenten. Gezien de vele functies, uitstekende prestaties, weersbestendigheid en bouwkwaliteit, zijn de kosten niet onredelijk.

Het is echter vermeldenswaard dat veel goedkopere radio's zoals de Arcshell AR-5 (die te koop is voor ongeveer $ 25) qua prestaties bijna gelijk zijn. Het zijn echt de extra functies die de Midland opvallen.

Concurrentie: Midland GXT1000VP4 vs. Arcshell AR-5

Hoewel de GXT1000VP4 eersteklas prestaties en functies biedt, biedt de veel goedkopere Arcshell AR-5 een vergelijkbare audiokwaliteit en obstakeldoorbrekende kracht voor een veel portemonneevriendelijkere prijs.

De GXT1000VP4 verslaat de AR-5 zonder twijfel als het gaat om functies zoals handsfree communicatie, groepsbeheer en het scannen van weerradio's. Maar als je hem alleen gebruikt om contact te houden met een wandelpartner op het parcours of een skimaatje in het resort, dan is de AR-5 alles wat je ooit nodig zult hebben. (Om nog maar te zwijgen van de AR-5 wordt geleverd met headsets die echt werken.)

De GXT1000VP4 steekt echter zeer gunstig af tegen de andere producten van Midland - hij verslaat de goedkopere LXT500VP3 op alle mogelijke manieren.

Zeker de prijs waard als je de extra functies nodig hebt

Als je met een grote groep moet communiceren, met relatieve privacy wilt praten of op de hoogte wilt blijven van zich ontwikkelende weerpatronen, dan is de premium prijs van de Midland GXT1000VP4 meer dan gerechtvaardigd. Het heeft een paar minpuntjes, maar het bevat ook talloze functies, een groot bereik en een indrukwekkende geluidskwaliteit in een aantrekkelijk, professioneel vormgegeven apparaat.

Specs

  • Productnaam GXT1000VP4
  • Product Merk Midland
  • Prijs $69,99
  • Gewicht 4,8 oz.
  • Productafmetingen 2,44 x 1,52 x 7,91 inch.
  • Batterij NiMH oplaadbare batterij of 8 x AA-batterijen
  • Reikwijdte 36 mijl
  • Beschikbare kanalen 50
  • Garantie 3 jaar

Aanbevolen: