Emoji's moeten communicatie aanvullen, niet vervangen, zeggen experts

Inhoudsopgave:

Emoji's moeten communicatie aanvullen, niet vervangen, zeggen experts
Emoji's moeten communicatie aanvullen, niet vervangen, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google toonde onlangs zijn nieuwe emoji-reactiefunctie voor Documenten.
  • Sommige waarnemers zeggen dat emoji's de communicatie afzwakken.
  • Er is een duidelijke etiquette rond het gebruik van emoji's.

Image
Image

Cue the eye roll emoji aangezien Google Docs het nieuwste programma is om de alomtegenwoordige iconen te ondersteunen.

De online tekstverwerkingssoftware rolt emoji-reacties uit, zodat je kunt reageren met een symbool in plaats van een volledig geschreven opmerking. Veel mensen zijn het erover eens dat emoji's een handige manier zijn om gevoelens te uiten, maar sommige waarnemers zeggen dat emoji's de communicatie verdoezelen.

"In de communicatie van sommige merken zien we dat emoji's te veel zijn", vertelde communicatieprofessional Inna Ptitsyna aan Lifewire in een e-mailinterview. "Bijvoorbeeld wanneer ze woorden en zinnen beginnen te vervangen in plaats van de inhoud aan te vullen. De primaire functie van emoji's is om andere soorten communicatie toe te voegen aan de tekst die we gewend zijn te zien in plaats van het bericht volledig te vervangen."

Schrijven met emoji's

Emoji's worden al lang gebruikt in sms-berichten en winnen aan populariteit in zakelijke omgevingen. Nu wil Google dat gebruikers van Documenten de mogelijkheid hebben om emoji's in tekstverwerking in te voegen.

In een Google Workspace-update toonde Google onlangs zijn nieuwe emoji-reactiefunctie voor Documenten. Het programma geeft je al de mogelijkheid om emoji's in de tekst van een document of een opmerking in te voegen, maar met de nieuwste functie kun je direct reageren op gemarkeerde tekst met behulp van de zijbalk van Google.

"Feedback geven en ontvangen is een belangrijke samenwerkingsworkflow in Google Documenten", schreef Google op zijn blog. "De nieuwe functie voor emoji-reacties biedt een minder formeel alternatief voor opmerkingen om je mening over documentinhoud te uiten."

De waarde van emoji's ligt in hun vermogen om gebruikers informatie te laten uitdrukken op een manier die normaal niet beschikbaar is in tekst, vertelde Benjamin Weissman, een docent aan de afdeling Cognitieve Wetenschappen van het Rensselaer Polytechnic Institute, aan Lifewire in een e-mailinterview. Emoji's kunnen dienen om belangrijke elementen van face-to-face communicatie te integreren, zoals gezichtsuitdrukkingen en gebaren.

"Dit maakt gebruik van een natuurlijk cognitief vermogen dat mensen hebben om informatie uit meerdere modaliteiten te halen (d.w.z. gesproken taal met onze oren en gezichtsuitdrukkingen met onze ogen) en deze naadloos te integreren in een uniforme representatie, " legde Weissman uit. "Woorden zijn woorden en emoji's zijn afbeeldingen, maar we kunnen van beide informatie krijgen."

In bepaalde contexten bieden emoji's een minder opdringerige manier om emoties te delen in een virtuele omgeving. Zo heeft het team achter CLIPr, een video-analyseprogramma, emoji's in de software geïmplementeerd als een soort communicatiesnelkoppeling.

"Het is gemakkelijk voor deelnemers om snel hun gevoelens te uiten over een verklaring die midstream tijdens een vergadering is gedaan en de betrokkenheid tussen aanwezigen te bevorderen", zei Humphrey Chen, de CEO van CLIPr, in een e-mailinterview met Lifewire.

Het Emoji-debat

Niet iedereen houdt echter van emoji's. Natalia Brzezińska, een marketingmanager, zei in een e-mailinterview dat de pictogrammen vaak te veel worden gebruikt.

"Je hebt geen professionele kennis en ervaring nodig om spamachtige e-mails of posts op sociale media [overvol met] emoji's te herkennen," zei Brzezinska.

Maar Weissman zei dat hij een emoji-fan is. "Ik zou beweren dat emoji's de communicatie daadwerkelijk verrijken door een gemakkelijke en conventionele manier te bieden om informatie grafisch over te brengen," voegde hij eraan toe.

Image
Image

Aan de andere kant erkent zelfs Weissman dat veel emoji's te veel van het goede kunnen zijn. Hij merkte op dat recent onderzoek heeft aangetoond dat reeksen emoji's moeite hebben om grammaticale relaties uit te drukken, zoals reeksen woorden dat doen.

"Natuurlijk is het mogelijk om te veel gebaren te maken in communicatie tot het punt waarop het afleidend wordt, dus het zou ook mogelijk zijn om te veel emoji's in communicatie te gebruiken; in beide gevallen zou de verantwoordelijkheid bij de gebruiker, niet het systeem, "zei Weissman.

Er is een duidelijke etiquette rond het gebruik van emoji's, ook al wordt dit meestal niet in de klas onderwezen. Ray Blakney, CEO van de online taalschool Live Lingua, zei in een e-mail dat je de juiste emoji moet gebruiken wanneer je een bepaalde toon probeert over te brengen. Als je bericht bijvoorbeeld sarcastisch bedoeld was, voeg dan een lachend gezicht toe. Gebruik ook niet te veel emoji's in één bericht, want dat kan overdreven overkomen.

"Eén strategisch geplaatste emoji zou het prima doen om de exacte boodschap over te brengen die je probeert te delen," zei Blakney.

Aanbevolen: