KakaoTalk Gratis bellen en communicatie App Review

Inhoudsopgave:

KakaoTalk Gratis bellen en communicatie App Review
KakaoTalk Gratis bellen en communicatie App Review
Anonim

KakaoTalk (ook bekend als KaTalk) is een gratis communicatietool voor smartphonegebruikers. Het biedt gratis spraak- en videogesprekken, instant messaging en andere functies zoals het delen van locaties, gameplay en planning.

Net als marktleiders WhatsApp, LINE en Viber, vereist KakaoTalk geen gebruikersnamen voor identificatie, maar vertrouwt ze in plaats daarvan op de mobiele nummers van gebruikers.

KakaoTalk heeft ongeveer 150 miljoen gebruikers, waardoor het een van de meest gebruikte instant messaging-apps ter wereld is. Toch blijft het veel minder populair dan WhatsApp, dat meer dan een miljard gebruikers heeft, en verschillende andere veelgebruikte programma's. Het aantal gebruikers is belangrijk omdat het bepalend is voor de mate waarin gratis spraak- en videogesprekken mogelijk zijn. Hoe meer mensen de app gebruiken, hoe groter uw kansen om gratis te communiceren.

Wat we leuk vinden

  • Gebruikt mobiel telefoonnummer voor identificatie.
  • Onbeperkt gratis spraak-, video- en sms-berichten naar andere gebruikers.
  • Groeps-sms-berichten ondersteund.
  • Groot gebruikersbestand.
  • Ondersteunt Android, iOS, Windows OS en Mac OS.
  • Beschikbaar in 15 talen.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet bellen of berichten sturen naar niet-KakaoTalk-gebruikers
  • Geen privacyprotocol en geen codering
  • Blokkeerfunctie niet uitgebreid.
  • Beperkte emoticons.
  • Gebruikersbestand minimaal buiten Korea.

Over KakaoTalk

KakaoTalk is een in Korea gevestigde VoIP-service die lijkt op Viber en tal van andere services die gratis bellen en communicatieservices bieden aan andere gebruikers in het netwerk.

Je kunt KakaoTalk alleen gebruiken om met andere gebruikers te communiceren; je kunt niet bellen naar andere vaste of mobiele nummers, zelfs niet met een betaalde versie. Zolang je vrienden het gebruiken, is deze dienst het bekijken waard.

KakaoTalk is ook een hulpmiddel voor sociale netwerken. U kunt zoeken naar mensen met behulp van hun naam, telefoonnummer of e-mailaccount. Mensen zijn zelfs zo gemakkelijk te vinden dat het vragen oproept over veiligheid en privacy. Concurrenten hebben end-to-end-codering geïmplementeerd, maar KakaoTalk is op dit gebied achtergebleven.

Als je een nummer probeert te bellen dat niet is geregistreerd bij de KakaoTalk, laat de app het gesprek door, maar gebruikt het de minuten van je mobiele telefoon alsof het een gewoon gesprek is.

Andere functies

KakaoTalk biedt ook veel extra functies:

  • Plus Friend: u krijgt toegang tot multimedia-inhoud zoals liedjes en video's van artiesten en beroemdheden die u als uw vrienden toevoegt.
  • Contactbeheer: de app integreert uw contactenlijst en voegt automatisch vrienden toe aan uw chatsessies zodra ze online zijn. U kunt vriendenlijsten importeren en exporteren en het miniprofiel van elke vriend bekijken. U kunt ook uw favoriete vrienden registreren.
  • Audio- en grafische elementen: de app biedt grappige stemfilters die je op je stem kunt toepassen wanneer je aan het bellen bent. Voor berichten heb je de keuze uit geanimeerde emoticons.
  • Delen. Met KakaoTalk kunt u afbeeldingen, video's, links, contactgegevens en spraakberichten delen.
Image
Image

Overwegingen bij het gebruik van KakaoTalk

U kunt uw KakaoTalk-account gebruiken met slechts één telefoonnummer. Als u uw telefoonnummer wijzigt, moet u een ander nummerregistratieproces doorlopen.

Het aantal vrienden dat je kunt hebben in een groepschatsessie is onbeperkt en je kunt er op elk moment vrienden aan toevoegen. Als alle vrienden KakaoTalk-gebruikers zijn, is de hele sessie gratis voor iedereen. Je kunt er ook voor kiezen om een vriend te bellen in de chatsessie.

Aanbevolen: