Arcshell AR-5 Review: solide prestaties voor een spotprijs

Inhoudsopgave:

Arcshell AR-5 Review: solide prestaties voor een spotprijs
Arcshell AR-5 Review: solide prestaties voor een spotprijs
Anonim

Bottom Line

De Arcshell AR-5 biedt een goede geluidskwaliteit en prestaties voor een bodemprijs. Als je alleen een zeer eenvoudige radio nodig hebt zonder veel extra functies - en als je niet van plan bent hem voor langere reizen te gebruiken - dan is dit de portofoon voor jou.

Arcshell AR-5 oplaadbare langeafstandsradio (3 stuks)

Image
Image

We hebben de Arcshell AR-5 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Misschien ben je op zoek naar een set portofoons om contact te houden met je collega's, om te communiceren tijdens het kamperen met vrienden of om te gebruiken in geval van nood. In dergelijke situaties wil je misschien niet te veel uitgeven aan iets dat maar minimaal wordt gebruikt, maar je wilt ook niet in een slechte situatie komen te zitten met spullen die het schijntje dat je ervoor hebt betaald niet waard zijn.

De Arcshell AR-5 is een budgetmodel van een walkietalkie dat niet te veel compromitteert waar het telt - het heeft niet de beste levensduur van de batterij en lijdt aan enkele ontwerpfouten, maar het heeft wel degelijk prestaties en geluidskwaliteit voor de prijs. We hebben een paar van deze radio's uitgeprobeerd om te zien hoe ze in de praktijk standhielden.

Image
Image

Ontwerp: Goedkoop maar functioneel

De constructie van de Arcshell AR-5 voelt vrij goedkoop aan, maar is desondanks enigszins duurzaam. Het heeft geen scherm, wat de functionaliteit ervan belemmert, maar de handset ook een onderdeel minder geeft om te falen. Een probleem met het ontbreken van een scherm is dat er geen batterijniveau-indicator is, noch is er een andere indicator van het batterijniveau. Je weet pas dat je bijna leeg raakt als de radio een gesproken waarschuwing begint af te spelen die je vertelt dat je de batterij moet opladen.

Dit probleem verergert is dat er geen zichtbare of hoorbare indicatie is dat de radio zelfs maar is ingeschakeld, behalve een kort opstartbericht van "Aan" en "Kanaalnummer". Er is geen display om u eraan te herinneren het uit te schakelen. Tijdens het testen werd een van de twee radio's per ongeluk aangelaten en begon luid aan te kondigen dat de batterij bijna leeg was in de kleine uurtjes van de ochtend.

De twee meegeleverde laadstations zijn ook van ondermaatse constructie. Er is één oplader voor elke radio, dus u moet twee beschikbare stopcontacten hebben om beide tegelijkertijd op te laden. De radio's klikken op hun plaats, maar ze zitten niet stevig in de houder en kunnen eruit vallen als er zelfs maar een klein beetje tegen wordt gestoten. De opladers hebben het voordeel van een oplaadindicatielampje dat van rood naar groen verandert wanneer het opladen is voltooid.

De constructie van de Arcshell AR-5 voelt vrij goedkoop aan, maar is desondanks enigszins duurzaam.

Een van de eerste keren dat we probeerden de Arcshells op te laden, werden de stations erg heet en verspreidden ze de geur van brandend plastic. Dit gebeurde slechts één keer en werd nooit herhaald, maar het kan een serieus probleem zijn - we raden af om ze de eerste paar keer zonder toezicht te laten tijdens het opladen.

De oortjes die bij de AR-5 worden geleverd, weerspiegelen de kwaliteit van de walkietalkies zelf - ze zien er goedkoop uit en voelen aan, maar ze bieden een opmerkelijk goede geluidskwaliteit en zijn niet oncomfortabel. Dat gezegd hebbende, de meegeleverde oorkussens zijn moeilijk te bevestigen (en bijna onmogelijk te installeren als je grote handen hebt).

De headset wordt stevig aan de radio bevestigd via een tweepolige ingang/uitgang die sterk genoeg is om het gewicht van de radio te dragen mocht deze per ongeluk vallen.

De radio's zijn lichtgewicht en comfortabel om vast te houden, met een gewicht van slechts 6,3 gram per stuk. De extra lange antenne maakt ze iets minder zakbaar, maar dit lijkt een waardevolle afweging voor een verbeterde geluidskwaliteit. Het is gemakkelijk om de radio's aan te zetten en met één hand van kanaal te wisselen, hoewel je twee handen nodig hebt als je het volume wilt aanpassen terwijl je de monitorknop gebruikt.

Configuratieproces: enige montage vereist

Toen we de doos voor het eerst openden, waren we verrast om te zien dat de AR-5 volledig gedemonteerd wordt geleverd, een verpakkingsbeslissing die waarschijnlijk is geïmplementeerd om kosten te besparen. Gelukkig was het grootste deel van het montageproces redelijk eenvoudig. De batterij doet ook dienst als achterkant van de radio en schuift gemakkelijk op zijn plaats. De antennes worden in de bussen naast de bedieningsknoppen geschroefd.

Het bevestigen van de riemclip en het koord was niet zo eenvoudig. Er was een schroevendraaier nodig om twee schroeven aan de achterkant van de radio te verwijderen, die vervolgens weer werden vastgemaakt met de riemclip op zijn plaats. Dit was een beetje ingewikkeld omdat dezelfde schroeven de bovenste achterplaat van de radio vastzetten, en deze zal eraf vallen als beide tegelijkertijd worden verwijderd. We ontdekten dat het het beste werkte om de schroeven een voor een te verwijderen en gedeeltelijk weer vast te maken, zodat de achterplaat niet losraakte. Dit ontwerp is minder gebruiksvriendelijk, maar het betekent wel dat de riemclip steviger aan de radio is bevestigd.

De audio was helder en helder, zelfs met kleine heuvels en veel bomen die het signaal blokkeerden.

Het meegeleverde koord moet worden bevestigd via een plastic lus aan de bovenkant van de radio's, en we vonden het erg moeilijk om het koord door deze lus te halen omdat het vrij klein en diep ingesprongen is.

De meegeleverde headset was ook lastig in te stellen - de vulling voor de oordopjes wordt gedeïnstalleerd en er zijn kleine handen nodig om het schuim over het oorstuk te laten glijden zonder per ongeluk het delicate materiaal te scheuren. We ontdekten echter dat deze gewatteerde hoezen niet echt nodig waren, en de headset was perfect comfortabel zonder. We stopten gewoon de dubbele audio-uitsteeksels in de input/output-poort en we waren klaar om te gaan.

Het aanvankelijke opladen duurde drie uur en daarna was het nodig om de batterij opnieuw op te laden om zijn maximale capaciteit te bereiken. Eenmaal ingelopen, heeft de radio maar een paar uur nodig om op te laden.

Deze oplaadtijd is aanzienlijk sneller dan sommige duurdere radio's zoals de Midland GXT1000. Het is echter belangrijk op te merken dat de AR-5 gepatenteerde 1500mAh lithium-ionbatterijen gebruikt, dus u kunt ze onderweg niet verwisselen, tenzij u reserveonderdelen aanschaft.

Image
Image

Prestaties: Beperkte uitmuntendheid

De Arcshell AR-5 claimt slechts een maximaal bereik van vijf mijl. Het is echter de moeite waard om te overwegen dat portofoons over het algemeen zelfs kleine obstakels niet goed aankunnen, en we hebben nooit een plek gevonden waar het volledige bereik van vijf mijl kon worden getest.

Tenzij je ergens woont dat bijzonder breed en vlak is, is het onwaarschijnlijk dat je in een situatie zult verkeren waarin communicatie via tweerichtingsradio mogelijk is over meer dan drie of vier mijl, en op deze beperktere afstand, de AR-5 werkt briljant. Tijdens het testen was de audio helder en helder, zelfs met kleine heuvels en veel bomen die het signaal blokkeerden.

Belangrijkste kenmerken: Meestal kapot

De Arcshell AR-5 heeft een aantal andere functies waarnaar in de handleiding wordt verwezen. Voor veel van deze functies, zoals "Squelch Level" en "Voice Prompt", zegt de handleiding dat deze functies kunnen worden aangepast via "programmasoftware". Er wordt echter geen software meegeleverd, noch lijken er poorten te zijn die verbinding met een computer of ander apparaat mogelijk maken, en de handleiding biedt geen verdere instructies over deze mysterieuze software.

De AR-5 slaagt erin om zelfs budgetopties van duurdere merken te verkopen.

Functies die voor de gebruiker toegankelijk zijn, zijn onder meer een speciale knop om het volume te controleren en een enkele LED-zaklamp die verrassend krachtig is. Dit zou een aanwinst zijn in geval van nood, of zelfs in dagelijkse situaties waarin de AR-5 de dichtstbijzijnde kunstmatige lichtbron zou kunnen zijn.

Prijs: een geweldige prijs

De Arcshell AR-5 kost $ 25,99 voor een paar. Het belangrijkste verkoopargument is de spotgoedkope prijs en de redelijke kwaliteit die het biedt voor die prijs.

Voor ongeveer $ 13 per radio - en zelfs goedkoper als je ze in een groter pakket van vier of zes koopt - slaagt de AR-5 erin om zelfs budgetopties van duurdere merken zoals de Midland LXT500VP3 te onderbieden. Die radio kost meer dan het dubbele van wat de Arcshell doet, en in onze tests overtrof de Arcshell het met een aanzienlijke marge in termen van audiokwaliteit. Om een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de Arcshell te zien, moet je drie keer de prijs betalen voor de high-end Midland GXT1000VP3.

Concurrentie: Arcshell vs. Midland

Zoals gezegd biedt de Arcshell AR-5 concurrerende prestaties en audiokwaliteit in vergelijking met de veel duurdere Midland LXT500VP3 en GXT1000VP4.

De AR-5 snijdt in termen van functies, installatiegemak en bouwkwaliteit, plus het ontbreekt aan een scherm en heeft slechts een kleine selectie van kanalen. Maar voor de gemiddelde gebruiker kan deze eenvoud als een voordeel worden beschouwd. Het is in sommige opzichten zo veel beter dan de LXT500VP3 dat het dit duurdere model te schande maakt.

Als je extra functionaliteit, een betere geluidskwaliteit, een beter bereik nodig hebt en de hogere kosten kunt betalen, dan is de eersteklas Midland GXT1000VP4 koning. Die radio biedt 50 kanalen naar de 17 van de Arcshell en een theoretisch bereik van 36 mijl naar de AR-5 minder dan vijf.

In de praktijk ontdekten we dat de kloof tussen de twee kleiner is dan de geadverteerde specificaties je zouden doen geloven. Desalniettemin heb je misschien wel behoefte aan de extra functionaliteit die de GXT1000VP4 biedt. Die radio biedt bijvoorbeeld opties voor groepsbeheer en privéberichten, en als u met een grote groep mensen moet communiceren, kan dat van vitaal belang zijn.

Bij de AR-5 draait het allemaal om waarde, en ondanks enkele gebreken biedt hij de beste prestaties onder budgetgeprijsde portofoons

Deze radio's hebben zeker hun problemen: geen scherm, weinig beschikbare kanalen, een lage batterijduur en een twijfelachtige batterijlader zijn de belangrijkste daarvan. Maar als het op prestaties aankomt, biedt de AR-5 veel waar voor je geld, en we raden ze aan als je een beperkt budget hebt en alleen de meest elementaire functies van je walkietalkies nodig hebt.

Specs

  • Productnaam AR-5 Oplaadbare langeafstandsradio (3 stuks)
  • Product Merk Arcshell
  • SKU X001FQUDD3
  • Prijs $25.99
  • Gewicht 6,3 oz.
  • Productafmetingen 2,36 x 1,3 x 8,83 inch.
  • Reikwijdte 5 mijl
  • Oplaadbare batterij 1500mAh Li-ion
  • Gewicht 6.3oz
  • Garantie 60 dagen

Aanbevolen: