Linklike Classic 2 Review: eenvoudige oordopjes die betaalbaar en toch rijk geluid bieden

Inhoudsopgave:

Linklike Classic 2 Review: eenvoudige oordopjes die betaalbaar en toch rijk geluid bieden
Linklike Classic 2 Review: eenvoudige oordopjes die betaalbaar en toch rijk geluid bieden
Anonim

Bottom Line

De Linklike Classic 2 is geen flitsend product, maar ze combineren de traditionele gevoeligheid van bedrade oordopjes met technologie die in het algemeen een goed uitgebalanceerde luisterervaring biedt.

Linklike Classic 2

Image
Image

We hebben de Linklike Classic 2 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Er zijn veel soorten oordopjes om uit te kiezen, maar als je op zoek bent naar een klassieke half-in-ear build, vergelijkbaar met de oordopjes die worden geleverd met iOS-apparaten zoals iPhones en iPods, bekijk dan de Linklike Classic 2.

Deze in-ear oordopjes ondersteunen het adagium dat je een boek niet moet beoordelen op zijn omslag. Het zijn bedrade oordopjes die niet veel of enige voor de hand liggende bloeit. Maar het blijkt dat deze bescheiden en goedkope oordopjes een verrassende hoeveelheid genuanceerde geluidskwaliteit leveren, die zichzelf beschreven audiofielen en zelfs de meest prijsbewuste mensen zou kunnen plezieren. Ik heb de Classic 2 gedurende een paar dagen voor korte periodes gebruikt en heb genoten van de gemakkelijke gebruikerservaring van deze bedrade oordopjes.

Image
Image

Ontwerp: Minimalistisch en lichtgewicht

De Classic 2 doet zijn naam eer aan in esthetiek. Ze zijn wat je zou verwachten van een standaard paar oordopjes, maar met een paar subtiele upgrades. Deze oordopjes zijn eenvoudig ontworpen en lijken enigszins op de vorm van Apple Earpods met een half in-ear build. Maar in tegenstelling tot de vergelijkbaar geprijsde Apple-oordopjes (of duurdere Airpods), worden ze ook geleverd met siliconen tips en een leren draagtasje met een trekkoordsluiting.

De bijna 1,2 meter lange kabel is gemaakt van duurzaam Kevlar en TPE, die samenwerken om te veel verwarring te voorkomen. Met een lengte van bijna 1,20 meter is het snoer langer dan op een typisch paar oordopjes, maar niet lang genoeg om comfortabel van de bank naar het entertainmentcentrum te reiken. De fabrikant zegt wel dat deze oordopjes geschikt zijn om te gamen. Als je een gamecontroller met een koptelefoonaansluiting hebt, kunnen deze de juiste lengte bieden die je nodig hebt tijdens het spelen.

Een gebied waar het algehele ontwerp tekortschiet, is het inline-knoppenpaneel. Hoewel de cilindrische vorm van het paneel onopvallend is, zijn de drie knoppen te klein en niet hoog genoeg voor gemakkelijke toegang. De middelste knop is verantwoordelijk voor meer functies, maar omdat hij kleiner is dan de andere twee, gaat hij vaak gewoon over in de andere twee knoppen. Dat zorgde ervoor dat ik soms moest zoeken om erachter te komen op welke knop ik eigenlijk drukte, tenzij ik keek.

Comfort: nauwsluitende kopers pas op

Als je van die zeer nauwe pasvorm diep in je oor houdt, kun je dat misschien niet bereiken met de Linklike Classic 2. Deze oordopjes hebben een zwevend gevoel en voelen soms dat ze op het punt staan eruit te glijden, toch blijven ze erin. Uit de doos zijn ze vrij van enige vorm van oordopjes of tip. De fabrikant levert één set siliconen oordopjes en vinnen in één maat waarmee de klant kan experimenteren, wat ik deed.

Als je die zeer nauwsluitende pasvorm diep in je oor wilt, kun je dat misschien niet bereiken met de Linklike Classic 2.

Helaas werkte geen van beide sets en onderstreepte het alleen maar het precaire gevoel van de oordopjes in mijn oren. Sterker nog, ze overdreef het gevoel omdat beide alternatieven net iets te groot waren voor mijn oren. Shoppers met grotere ooropeningen kunnen zonder problemen een veilige pasvorm vinden. Aan de andere kant, vanwege de lossere pasvorm, zijn deze oordopjes comfortabel voor langdurig gebruik. Ze zijn erg licht van gewicht en hebben soms het gevoel dat ze er nauwelijks zijn. Dit kan zelfs het geval zijn voor kopers die een van de oordopjes kiezen.

De fabrikant levert wel een link op de Amazon-productpagina voor hulp bij problemen met de pasvorm of kwaliteit. Dit opent de mogelijkheid om een betere pasvorm op maat te vinden als u rechtstreeks contact opneemt met de fabrikant.

Geluidskwaliteit: een aangename balans

Er is geen twijfel over mogelijk: de Linklike Classic 2 levert solide geluid. Het was een onverwachte verrassing om met deze oordopjes in gelijke mate te genieten van zeer basachtige hiphopnummers en orkestrale arrangementen. De fabrikant zegt dat de Classic 2 uitblinkt op het hele geluidsniveauspectrum, en daar ben ik het mee eens. De zang in de middentonen was relatief warm, de diepe basfrequenties waren voldoende rijk en gelaagd, en de hoge frequenties van instrumenten zoals saxofoons kwamen helder over met wat diepte en zonder stekelig of hard te klinken.

Al deze goed afgeronde geluidskwaliteit komt voort uit de 14. Een schijf van 1 millimeter, wat binnen het typische bereik van 8 millimeter tot 15 millimeter voor in-ear oordopjes v alt. Elke oordop bevat twee van alles: dynamische drivers, tweeters en woofers. Er is ook een innovatief geluidabsorberend gat aan de buitenkant van elk oordopje. Deze functie zou het geluid van buiten moeten verminderen, maar ook het geluid van alles waar je naar luistert, verminderen op een manier die de kans op vermoeide oren vermindert. Tegelijkertijd zijn je oren klaar voor een meer volle en genuanceerde luisterervaring.

Image
Image

Kenmerken: Quad-membraantechnologie voor de overwinning

De kern van de indrukwekkende geluidskwaliteit is de quad-diafragmatechnologie. Aangezien de Classic 2 heel weinig toeters en bellen biedt, is het bevredigend dat de fabrikant deze belangrijke hardwarebelofte waarmaakt.

De driver in oordopjes verwijst naar de mix van draadspoelen en magneten die een stroomstroom omzetten in geluidsgolven die we in onze oren registreren. Dynamische drivers staan algemeen bekend om het creëren van geweldige bastransmissie, maar degene die in de Classic 2 wordt gebruikt, is gemaakt van myceliummembranen van koolstofvezel. Ze zouden de basfrequenties nog meer moeten versterken, samen met heldere hoge geluiden. In een notendop, deze drivertechnologie werkt om de meest natuurlijke audio-ervaring mogelijk te maken.

Er is geen twijfel over mogelijk: de Linklike Classic 2 levert solide geluid.

Bottom Line

Mensen hebben de neiging om hun verwachtingen voor goedkope oordopjes onder de $ 50 of misschien zelfs $ 100 te temperen, afhankelijk van hoeveel van een audio-expert je bent, maar deze Linklike-oordopjes bieden een verfrissende afwijking van de vuistregel dat de beste oordopjes hun kwaliteit met een hoger prijskaartje. Deze oordopjes zijn te koop voor minder dan $ 30, wat nogal een koopje is. Het is waar dat er niet veel kant-en-klare oordopjes-aanpassingsopties zijn, en als je een iPhone 8 of nieuwer gebruikt, kan de 3,5-millimeter-aansluiting ervoor zorgen dat je een bliksemadapter moet kopen. Maar dat kan je $10 of minder kosten.

Linklike Classic 2 bedrade in-ear oordopjes vs. DEIVVOX DO218 bedrade oordopjes

De DEIVVOX D-2018 bedrade oordopjes (zie op Amazon) zijn nog een paar in-ear oordopjes in dezelfde prijsklasse van slechts ongeveer $ 30. In tegenstelling tot de Classic 2 is het ontwerp van de DO218-oordopjes een volledige pasvorm voor het binnenoor. Dit product biedt ook een paar extra's, zoals drie sets oordopjes van traagschuim en drie sets siliconendopjes, die zijn opgeborgen in een stijlvolle geschenkdoos-achtige hoes met compartimenten voor elke set. De aluminium DEIVVOX-oordopjes worden ook geleverd met een draagtas en een geluidsisolerend ontwerp dat volgens de fabrikant 90 procent van het omgevingsgeluid vermindert.

Net als de Classic 2 zijn deze concurrerende oordopjes ook basgestuurd, maar de driver is kleiner met 10 millimeter, en er is geen quad driver-technologie in het spel. DEIVVOX benadrukt ook de robuustheid van de kabel - zogenaamd 60 procent duurzamer dan andere hoofdtelefoonkabels - dus als je moeilijk bent met kabels en accessoires, kan dit een pluspunt zijn.

Een geweldig paar oordopjes voor de minimalist

De Linklike Classic 2 bedrade in-ear oordopjes zijn niet opmerkelijk of overdreven, maar ze zijn verrassend genoeg in staat om bijna hifi-geluid te leveren. Als je een minimalist in hart en nieren bent die ook van ingetogen maar hoogwaardige apparatuur houdt, kunnen deze oordopjes precies het soort zachte optie bieden dat je wilt voor je budget en je oren.

Specs

  • Productnaam Klassiek 2
  • Product Merk Linklike
  • Prijs $30.00
  • Gewicht 0,47 oz.
  • Kleur Zwart
  • Bedraad/draadloos Bedraad
  • Compatibiliteit 3,5 millimeter apparaten, iOS, Android, Windows
  • Garantie Zes maanden

Aanbevolen: