J-Tech Digital 4x1 HDMI Switch Review: een redelijk goede switcher die enkele kritieke functies mist

Inhoudsopgave:

J-Tech Digital 4x1 HDMI Switch Review: een redelijk goede switcher die enkele kritieke functies mist
J-Tech Digital 4x1 HDMI Switch Review: een redelijk goede switcher die enkele kritieke functies mist
Anonim

Bottom Line

De J-Tech Digital 4x1 HDMI Switch is een redelijke waarde met vier ingangen en 4K-ondersteuning, maar zonder HDCP 2.2-ondersteuning en de mogelijkheid om een verversingssnelheid van 60 Hz te halen, wordt hij overklast door zijn concurrenten.

J-Tech digitale 4x1 HDMI-schakelaar

Image
Image

We hebben de J-Tech Digital 4x1 HDMI Switch gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De J-Tech Digital 4x1 HDMI Switch biedt gebruikers een respectabele 4K-ervaring, met een verversingssnelheid van 30 Hz en een voorbeeldmodus voor alle aangesloten ingangen. Met poorten aan de achterkant en een zachte zwarte aluminium behuizing past hij op elke console of elk bureau. Hoewel de switcher presteert zoals verwacht, zijn er enkele belangrijke kanttekeningen bij het ontbreken van 4k/60Hz-ondersteuning en HDCP 2.2-compatibiliteit. In 2019 is de meeste 4K-content gecodeerd in HDCP 2.2 om piraterij tegen te gaan, wat betekent dat de J-Tech digital je favoriete 4K-shows en films mogelijk alleen in 1080p kan streamen. Dit is misschien geen totale dealbreaker, aangezien oudere 4K-content vaak is gecodeerd met HDCP 1.4, maar er zijn andere even betaalbare HDMI-switches die HDCP 2.2-compliance bieden.

Image
Image

Ontwerp: Functioneel maar niet indrukwekkend

De J-Tech Digital 4x1 HDMI Switch heeft vier ingangspoorten, een AC-adapter en wordt geleverd met een afstandsbediening. De AC-adapter is een slimme keuze, die ervoor zorgt dat de switcher geen stroom krijgt van een ander aangesloten apparaat, een bekend probleem dat met name de Playstation 4 treft. Er zijn ook LED-indicatoren om de gebruiker te laten weten welke ingangen actief zijn en of automatisch schakelen is ingeschakeld.

De maximale output is bij een resolutie van 4K met een verversingssnelheid van 30 Hz - genoeg voor bioscoop, maar die verversingssnelheid is een beetje laag voor gaming.

De schakelaar zelf is ingepakt in een metalen doos die vrij slank en slank is met een profiel van ongeveer 0,75 inch (20 mm). Het heeft twee lange gummy bars aan de onderkant om als steunen te dienen, zodat het niet rond je tafels schuift. De HDMI-poorten bevinden zich tegenover hun LED-indicatoren, waardoor je de kabels achterin je opstelling kunt verbergen. Aan de andere kant zijn we niet zo dol op hoe groot en onaangenaam de branding op de bovenkant van het chassis is, wat het een beetje een goedkope uitstraling geeft.

Image
Image

Configuratieproces: precies zoals verwacht

Om de J-Tech Digital HDMI-switch in te stellen, hebben we een pc, Playstation 4 en Nintendo Switch op de invoerpoorten aangesloten en vervolgens een uitvoerkabel naar een BenQ HT3550 4k-projector geleid. De auto-switch-functie deed de rest van het werk en de J-Tech Digital startte op naar onze pc, die we op de eerste HDMI-poort hadden aangesloten. Het was een heel standaard installatieproces voor een HDMI-switch.

Image
Image

Kenmerken: Enkele ongelukkige omissies

Deze schakelaar wordt geleverd met vier HDMI-ingangen en één uitgang. De maximale output is bij een resolutie van 4K met een verversingssnelheid van 30 Hz - genoeg voor bioscoop, maar die verversingssnelheid is een beetje laag voor gaming. Aan de positieve kant ondersteunt de schakelaar Dolby-codering, dus theatergeluid klinkt spectaculair, en het bevat een beeld-in-beeld-modus waarmee je een videovoorbeeld van een andere invoer kunt zien.

Sommige van onze 4K-content werd niet afgespeeld in 4K omdat de J-Tech Digital-switch niet voldoet aan HDCP 2.2.

Helaas heeft de switcher geen speciale audio-uitgang of HDMI-audiosplitter, dus degenen die geïnteresseerd zijn in het verzenden van audio naar luidsprekers, moeten deze zelf kopen of deze van elders in de installatie omleiden. Onze projector had enkele vrije poorten, dus we konden de audio van onze projector omleiden via de optische S/PDIF-poort, maar een deel van onze 4K-content werd niet afgespeeld in 4K omdat de J-Tech Digital-switch geen HDCP 2 heeft.2 naleving.

De meegeleverde afstandsbediening heeft knoppen voor elke ingang en een knop voor auto-switch. Er is ook een knop voor opnieuw scannen voor het geval de automatische scan de eerste keer niet werkt. Om een ingang te selecteren, drukt u op de selectieknop, vervolgens op uw ingang en vervolgens op enter. Het is een heleboel stappen om van ingang te wisselen in vergelijking met andere HDMI-schakelaars, waarbij het wisselen van ingangen een kwestie van één knop is.

Bottom Line

De J-Tech digital presteert zoals verwacht. De auto-switch-functie op de J-Tech duurt ongeveer negen seconden om te voltooien. De PIP-modus is fantastisch en helpt bij het selecteren van de gewenste invoer. De uitvoerkwaliteit van het beeld en geluid is ook geweldig, met echte kleuren en nauwkeurige audio, maar de verversingssnelheid is beperkt tot 30 Hz voor 4k. Een vreemde eigenaardigheid die we ontdekten, is dat wanneer we op select drukken en vervolgens op ingang twee op de afstandsbediening drukken, het volume van onze BenQ HT3550 hoger is, een kleine maar vervelende bug.

Prijs: niet voor niets goedkoop

De J-Tech Digital HDMI-switch kost ongeveer $ 35, wat een goede waarde is voor zijn functies. We denken dat het HDCP 2.2-compliance en ondersteuning voor 4K/60Hz had moeten bevatten, maar in ruil daarvoor biedt de J-Tech-switch PIP en behoorlijke prestaties voor een HDMI-switch met vier ingangen.

J-Tech Digital 4x1 HDMI Switch vs. Zettaguard verbeterde 4K 60Hz 4x1 HDMI Switcher

De felste rivaal van de J-Tech Digital 4K HDMI Switch is de Zettaguard Upgraded 4K 60Hz 4x1 HDMI Switcher. Voor ongeveer vijf dollar meer biedt de Zettaguard-switch alle functies van het J-Tech-model, inclusief PIP, maar hij bevat HDCP 2.2-compatibiliteit en een betere verversingssnelheid voor 4k-video. Beide switchers hebben gemiddeld negen seconden nodig om inputs te wisselen (hoewel de J-Tech echt bestraft moet worden voor elke swap die drie keer op de knop moet drukken). Voor de bescheiden prijsstijging vinden we de Zettaguard duidelijk superieur.

Blijft achter bij de concurrentie

De J-Tech Digital HDMI Switch voelt een beetje verouderd aan als je hem bekijkt door het prisma van concurrerende modellen, en mist een deel van de kernfunctionaliteit die we van een moderne HDMI-switcher verwachten. Als het aanzienlijk minder kost, is het misschien een goede waardepropositie, maar gezien het kleine prijsverschil tussen het en de superieure opties, is het moeilijk aan te bevelen.

Specs

  • Productnaam 4x1 HDMI-schakelaar
  • Product Merk J-Tech Digital
  • MPN JTECH-4KPIP0401
  • Prijs $35.00
  • Releasedatum oktober 2013
  • Productafmetingen 6 x 4 x 2 inch.
  • Garantie één jaar
  • Schermresolutie 3840 x 2160 bij 30Hz
  • Poorten 4 HDMI In, 1 HDMI Out
  • Ondersteunde formaten HDCP 1.4-compatibel (geen ondersteuning voor HDCP 2.2). DIGITALE AUDIO-ondersteuning: Dolby True HD, DTS-HD Master Audio

Aanbevolen: