Amazon Fire TV Cube: wat het is en hoe het werkt

Inhoudsopgave:

Amazon Fire TV Cube: wat het is en hoe het werkt
Amazon Fire TV Cube: wat het is en hoe het werkt
Anonim

Amazon's Fire TV Cube is een tv-streamingapparaat dat veel lijkt op een gewone Fire TV in combinatie met een Echo Dot. Dat betekent dat hij video en muziek van al je favoriete diensten kan streamen, maar ook volledig handsfree kan worden bediend. Het ondersteunt 4K-video en High Dynamic Range (HDR) en kan worden gekoppeld aan draadloze beveiligingscamera's, en het kan zelfs apparaten zoals televisies en soundbars bedienen via spraakopdrachten.

Wat is de Fire TV Cube?

De gemakkelijkste manier om te begrijpen wat een Fire TV Cube is en wat deze te bieden heeft, is om je een 4K Fire TV, een Echo Dot en een infrarood (IR) blaster voor te stellen, allemaal gecombineerd in één pakket. Dit komt neer op een televisie-streamingapparaat dat reageert op spraakopdrachten en waarmee je ook een groot aantal andere apparaten kunt bedienen met spraakopdrachten.

Omdat al deze functionaliteit in één apparaat is gecombineerd, is het een stuk eenvoudiger om een Fire TV Cube in te stellen en te gebruiken dan om een 4K Fire TV, Echo Dot en IR-blaster samen te laten werken. Dit geldt vooral als het gaat om de IR-blaster, aangezien deze apparaten vaak duur en moeilijk in te stellen zijn en soms een aparte hub nodig hebben om met Alexa te gebruiken.

Hier is alles wat is inbegrepen in de Fire TV Cube-doos:

  • Amazon Fire TV Cube
  • Stroomadapter
  • Alexa stemafstandsbediening
  • Batterijen voor de afstandsbediening
  • Micro USB Ethernet-adapter
  • IR-verlengkabel

De opname van een Ethernet-adapter is een leuke bijkomstigheid, omdat je hiermee kunt streamen via een bedrade verbinding als je wifi vlekkerig is. Dit is vooral belangrijk als je 4K-video streamt, wat veel bandbreedte in beslag neemt.

De IR-verlengkabel is ook geweldig om bij de hand te hebben als sommige van je apparaten zich in een hok of mediacentrum bevinden. Dit vergroot in wezen het bereik van de ingebouwde IR-blaster waar je het nodig hebt.

Het enige dat Amazon heeft weggelaten, is een HDMI-kabel, dus als je geen extra kabel bij de hand hebt, moet je een nieuwe kopen voordat je de Fire TV Cube kunt gebruiken.

Hoe verschilt de kubus van de Amazon Fire Stick en de Fire TV Box?

Amazon heeft veel verschillende apparaten uitgebracht onder de naam Fire TV, en ze doen allemaal in principe hetzelfde: media streamen naar je televisie. De Fire TV Cube doet meer dan alle andere, maar het is eigenlijk nog steeds gewoon een Fire TV Box en een Echo Dot verpakt in een scherpe vormfactor.

Image
Image

Het grootste verschil tussen de Fire TV Cube en alle andere Fire TV-apparaten is dat de Cube in feite Echo-hardware heeft ingebouwd. De ingebouwde luidspreker is extreem anemisch in vergelijking met een Echo op ware grootte, maar hij komt vrijwel overeen met de Dot en wordt alleen gebruikt als je tv niet aan staat.

Het andere grote verschil is dat de Cube een ingebouwde IR-blaster heeft, die geen van de andere Fire TV-apparaten heeft. Hierdoor kan de Cube kabelboxen, Blu-ray-spelers, soundbars en de meeste andere apparaten bedienen die met een IR-afstandsbediening werken.

Qua hardware en streamingmogelijkheden is de Cube krachtiger dan de Fire TV Stick, maar hij heeft eigenlijk dezelfde processor als de oudere Fire TV Box. Dat betekent dat een 4K Fire TV en een Echo Dot, die samenwerken, een vergelijkbare ervaring kunnen bieden als de Fire TV Cube, alleen zonder de ingebouwde IR Blaster van de Fire TV Cube.

Hoe stapelen de verschillende Fire TV-apparaten zich op elkaar?

Alle verschillende Fire TV-apparaten hebben hetzelfde basisdoel en je kunt ze allemaal gebruiken om video-inhoud van Amazon Prime Video, Netflix en andere bronnen te bekijken. Ze zijn echter niet op dezelfde hardware gebouwd, dus ze hebben iets andere mogelijkheden.

Waar het allemaal op neerkomt, is dat de Fire TV 4K en Fire TV Cube iets sneller zijn dan de Fire TV Stick, dus je zult merken dat het navigeren door de menu's op de duurdere apparaten wat vlotter aanvoelt.

De Fire TV Stick kan ook geen 4K-video verwerken, ondersteunt geen HDR en is niet compatibel met Dolby Atmos. Dus als je een 4K-tv en een high-end geluidssysteem hebt, zal de standaard Fire TV Stick niet volledig profiteren van je thuisbioscoopopstelling.

Als je op zoek bent naar een meer diepgaande kijk onder de motorkap, zijn hier gedetailleerde specificaties voor elk Fire TV-apparaat:

Fire TV Stick

  • Resolutie: 720p, 1080p
  • Spraakbesturing: Vereist Alexa Voice Remote
  • HDR-ondersteuning: Nee
  • Opslag: 8 GB
  • Ethernet: Vereist optionele adapter
  • Audio: Dolby
  • Processorsnelheid: 1.3 G

Brand TV 4K

  • Resolutie: 720p, 1080p, 2160p (4K)
  • Spraakbesturing: Vereist Alexa Voice Remote
  • HDR-ondersteuning: Ja
  • Opslag: 8 GB
  • Ethernet: Vereist optionele adapter
  • Audio: Dolby Atmos
  • Processorsnelheid: 1,5 GHz

Fire TV Cube

  • Resolutie: 720p, 1080p, 2160p (4K)
  • Spraakbesturing: Ja
  • HDR-ondersteuning: Ja
  • Opslag: 16 GB
  • Ethernet: Adapter meegeleverd
  • Audio: Dolby Atmos
  • Processorsnelheid: 1,5 GHz

Wat kan de Fire TV Cube doen?

Aangezien de Fire TV Cube in feite een Fire TV Box en een Echo Dot gecombineerd is, kan hij alles doen wat een Fire TV kan doen, alles wat een Echo Dot kan doen, en ook extra apparaten bedienen door middel van zijn IR-blaster.

Met al deze mogelijkheden is de Fire TV Cube gepositioneerd om de kern van uw thuisbioscoopopstelling te vormen door u handsfree controle te geven over alles, van uw televisie tot uw kabelbox, A/V-ontvanger, Blu -Ray-speler en al het andere waarvoor normaal gesproken een aparte afstandsbediening nodig is.

Omdat de Fire TV Cube de functionaliteit van een Echo heeft, kan hij ook slimme apparaten voor thuisgebruik bedienen, zoals gloeilampen, schakelaars, stopcontacten en thermostaten.

In de kern is de Fire TV Cube nog steeds een streamingapparaat. Het bevat dezelfde streamingfunctionaliteit als in de andere Fire TV-producten, dus je kunt het gebruiken om tv-programma's en films te bekijken op services zoals Prime Video, Netflix, Hulu en zelfs YouTube als je een van de optionele webbrowsers installeert.

De Fire TV Cube is compatibel met televisiestreamingdiensten zoals Sling TV, zodat snoersnijders hem kunnen gebruiken om live televisie te streamen. En als je het snoer nog niet hebt doorgesneden, kun je hem leren hoe je je kabelbox moet bedienen, zodat je kunt zeggen: "Alexa, zet ESPN aan", en kijk hoe hij je kabelbox opstart, overschakelt naar de juiste ingang, en verandert het kanaal.

Als je een compatibele draadloze beveiligingscamera hebt, kan de Fire TV Cube daar ook verbinding mee maken en een feed direct op je televisie weergeven.

De IR Blaster van de Fire TV Cube gebruiken

Naast het feit dat Alexa is ingebouwd, is de toevoeging van een IR-blaster het grootste verschil tussen de Fire TV Cube en concurrenten zoals Apple TV en Chromecast. De Fire TV Cube kan sommige televisies rechtstreeks bedienen via de HDMI-verbinding, maar voor al het andere vertrouwt hij op dezelfde exacte IR-technologie die door de meeste afstandsbedieningen wordt gebruikt.

Als je naar een Fire TV-kubus kijkt, kun je de IR-blaster niet zien. Het spiegelzwarte oppervlak van de kubus verbergt meerdere LED's, hetzelfde type LED's die worden aangetroffen in afstandsbedieningen. Wanneer je de Cube vraagt om een apparaat zoals je soundbar in te schakelen, kun je de LED's door de lens van een camera zien knipperen, maar niet met het blote oog.

Het gebruik van de IR-blaster van de Cube is uiterst eenvoudig en het kan veel apparaten leren bedienen via een grotendeels geautomatiseerd proces. Als je ooit een universele afstandsbediening hebt geïnstalleerd en het moeizame proces hebt doorlopen om tientallen verschillende codes in te voeren om hem te programmeren, dan is dat niet hoe de IR-blaster van de Cube werkt.

Hier zijn de basisstappen om de IR-blaster van de Fire TV Cube in te stellen om een apparaat, zoals een soundbar, te bedienen:

  1. Zet je Fire TV Cube aan.
  2. Navigeer naar Instellingen > Apparatuurbesturing > Beheer apparatuur > Apparatuur toevoegen.
  3. Selecteer het type apparaat dat u wilt toevoegen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Je hebt je Fire TV Cube-afstandsbediening en de afstandsbediening van je apparaat nodig om het proces te voltooien.

Beperkingen van de Fire TV Cube: verlies je afstandsbediening niet

De Fire TV Cube is een geweldig apparaat als je nog geen 4K-streamingapparaat hebt, of als je al je apparaten met je stem wilt kunnen bedienen. De spraakbediening heeft echter enkele beperkingen.

Hoewel je je stem kunt gebruiken om de Cube zelf te bedienen, en je zelfs stembediening in apps zoals Netflix kunt gebruiken om inhoud te zoeken, af te spelen, terug te spoelen en te pauzeren, zijn de stembedieningen nog steeds niet zo robuust als de reguliere interface die u kunt navigeren met de meegeleverde afstandsbediening.

In sommige gevallen moet je de afstandsbediening oppakken om door menu's te klikken. U kunt Netflix bijvoorbeeld starten met een spraakopdracht, maar er lijkt geen manier te zijn om een profiel te selecteren als uw account meerdere profielen heeft ingesteld. Andere menu's en prompts op het scherm vereisen ook de afstandsbediening, maar de meeste van deze problemen kunnen worden opgelost met firmware-updates om de Alexa-integratie te verbeteren.

De afstandsbediening is ook vereist om nieuwe apparatuur in te stellen, dus als je hem kwijtraakt in de kussens van de bank, zul je eerder vroeger dan later een vervanging moeten kopen.

Volumeregeling is een andere beperking die waarschijnlijk kan worden verholpen met een firmware-update. Met de Echo kun je Alexa vertellen om een specifiek volumeniveau in te stellen, naast het simpelweg aanvragen van een hoger of lager volume. De Fire TV Cube kan het volume alleen in ingestelde stappen omhoog of omlaag aanpassen, dus als je van een laag volume naar een hoog volume wilt gaan, moet je het commando meerdere keren geven.

De fysieke controller is identiek aan de Alexa-spraakcontrollers die bij andere Fire TV-apparaten worden geleverd en heeft nog steeds helemaal geen volumeknoppen.

Hoe weet u of uw apparatuur zal werken met de Fire TV Cube

De Fire TV Cube werkt met de meeste televisies, soundbars en andere apparatuur die is ontworpen om een infraroodafstandsbediening te gebruiken. Er zijn uitzonderingen, dus Amazon heeft een compatibiliteitssite die je kunt bekijken om er zeker van te zijn dat de Cube precies in je huidige setup past.

Het grootste probleem is dat de Fire TV Cube is ingesteld om apparaten te bedienen via de IR-blaster. Dus als je een televisie of soundbar hebt met een Bluetooth-afstandsbediening, zoals veel producten van Bang en Olufsen, dan kan de Fire TV Cube ze niet bedienen.

Aanbevolen: