Amazon Prime Reading: wat het is en hoe het werkt

Inhoudsopgave:

Amazon Prime Reading: wat het is en hoe het werkt
Amazon Prime Reading: wat het is en hoe het werkt
Anonim

Prime Reading is een voordeel dat is inbegrepen bij elk Amazon Prime-abonnement dat toegang biedt tot gratis eBooks. In tegenstelling tot Kindle Unlimited hoef je voor Prime Reading geen Kindle te bezitten; iedereen met een webbrowser kan de Amazon Cloud Reader gebruiken.

Als je een Amazon Prime-lidmaatschap hebt en je installeert de Kindle-app op je telefoon of computer, dan kun je Prime Reading gebruiken.

Image
Image

Hoe krijg je Prime Reading?

Er is maar één manier om Prime Reading te krijgen, en het is vrij eenvoudig: meld je aan voor Amazon Prime.

Hoewel het begon als een manier voor Amazon-klanten om gratis verzending van twee dagen voor hun aankopen te krijgen, is Prime uitgegroeid tot een abonnement met meerdere voordelen dat toegang biedt tot films en televisieprogramma's, muziek, levering op de releasedag van nieuwe videogames en meer.

Net als de meeste andere Amazon Prime-voordelen, is Prime Reading zonder extra kosten inbegrepen bij elk abonnement.

Welke apparaten werken met Prime Reading?

Prime Reading werkt met zowel de Kindle als de Kindle Fire, en het werkt ook met de Kindle-app. Dat betekent dat je Prime Reading kunt gebruiken met elk apparaat waarop de Kindle-app is geïnstalleerd. Dit omvat Windows- en Apple-computers, iOS-apparaten zoals iPads en iPhones, Android-telefoons en -tablets en andere.

De beste manier om te zien of uw apparaat met Prime Reading werkt, is door in de app store te zoeken naar de Prime Reading-app. Als de app beschikbaar is en u kunt deze op uw apparaat installeren en uitvoeren, dan bent u klaar om Prime Reading te gebruiken.

Hoe werkt Prime Reading?

Prime Reading werkt een beetje als een online bibliotheek. Hiermee kunt u een beperkt aantal boeken en tijdschriften bekijken, die u op uw gemak kunt lezen. Als je het maximale aantal items hebt uitgecheckt, moet je er minstens één retourneren voordat het systeem je extra titels laat uitchecken.

De gemakkelijkste manier om een boek van Prime Reading te bekijken, is door naar amazon.com/primereading te gaan, waar u op elk moment alle boeken en tijdschriften kunt vinden die in het programma zijn opgenomen. Dezelfde selectie van Prime Reading-titels is ook toegankelijk via de Kindle-, Kindle Fire- en Kindle-app.

Als je een boek vindt dat je graag wilt lezen op de Prime Reading-website of de Kindle-app, selecteer je gewoon de optie om het boek gratis te lenen, download je het naar het apparaat van je keuze en lees je het vervolgens het wanneer je maar wilt.

Wat krijg je met Prime Reading?

Prime Reading biedt een samengestelde selectie van meer dan 1.000 boeken en tijdschriften. Het bevat ook tientallen titels met hoorbare vertelling. Deze titels bevatten zowel een eBook, dat je kunt lezen in je Kindle- of Kindle-app, als een gesproken tekst die lijkt op een audioboek.

Hoewel de selectie boeken en tijdschriften die bij Prime Reading worden geleverd beperkt is, is deze niet statisch. Dat betekent dat het totale aantal beschikbare titels niet veel verandert van maand tot maand, maar er worden regelmatig nieuwe boeken toegevoegd, terwijl andere uit de line-up worden gedraaid.

Amazon Prime Reading versus Kindle Unlimited

Amazon heeft twee verschillende programma's waarmee je eBooks kunt lenen, wat ronduit verwarrend kan zijn. Naast Amazon Prime Reading hebben ze ook Kindle Unlimited.

Het grootste verschil tussen Prime Reading en Kindle Unlimited is dat er geen extra abonnement voor nodig is. Er zijn ook verschillen in het aantal boeken dat beschikbaar is bij elke service, hoeveel boeken je kunt uitchecken en andere factoren.

Prime Reading Kindle Unlimited
Wat is het? Een eBook-bibliotheek voor alle Amazon Prime-abonnees Een aparte abonnementsdienst
Wat is inbegrepen? Meer dan 1.000 boeken en tijdschriften Meer dan 1,4 miljoen boeken, tijdschriften en audioboeken
Aantal boeken tegelijk uitgeleend 10 10
Aantal toegestane boeken per maand Onbeperkt Onbeperkt
Compatibele apparaten Kindle, Kindle Fire, Windows-pc, Mac, Android, iOS Kindle, Kindle Fire, Windows-pc, Mac, Android, iOS
Prijs Inbegrepen bij Amazon Prime $9,99 per maand

Aanbevolen: