Smart Defrag Review (v8)

Inhoudsopgave:

Smart Defrag Review (v8)
Smart Defrag Review (v8)
Anonim

Smart Defrag is een gratis defragmentatieprogramma dat op intelligente wijze de beste tijd bepa alt om uw pc te defragmenteren.

Je kunt het zo instellen dat het je computer de hele dag door continu defragmenteert, en zelfs tijdens het herstarten. Er zijn veel instellingen die je diepgaande aanpassingen geven, waardoor het boven de meeste andere gratis defragmentatietools gaat.

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geplande normale defragmentatie en opstarttijd
  • Kan automatisch afsluiten na een defragmentatie
  • Optie om automatisch te analyseren voor defragmentatiewaarschuwingen
  • Opstarttijd defragmenteren
  • Optimalisatie en/of prioritering kan worden gepland
  • Sluit bestanden en mappen uit van een defragmentatie
  • Kan alleen de vrije ruimte defragmenteren

Wat we niet leuk vinden

  • Kan een schijf niet op fouten controleren
  • Ondersteunt geen inactieve defragmentatie
  • Probeert een niet-gerelateerd programma te installeren tijdens of na de installatie

  • Sommige opties in de gratis versie zijn eigenlijk alleen bruikbaar in Smart Defrag Pro

Deze recensie is van Smart Defrag versie 8.1.0, die werd uitgebracht op 31 augustus 2022. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is die we moeten beoordelen.

Meer over Smart Defrag

  • Werkt met de volgende besturingssystemen: Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP
  • Ondersteunt het uitvoeren en plannen van een defragmentatie tijdens een herstart
  • Verplaatst veelgebruikte bestanden naar snellere delen van de schijf voor snellere toegang
  • Optie om het standaard Windows Schijfdefragmentatieprogramma te vervangen
  • Een draagbare versie van Smart Defrag is te vinden op PortableApps
  • Wanneer een defragmentatie is voltooid, toont het programma een gedetailleerd rapport van elk bestand dat is gedefragmenteerd
  • Optie om de computer af te sluiten, te slapen, in de slaapstand te zetten of opnieuw op te starten zodra een defragmentatie is voltooid
  • Kan verschillende soorten ongewenste bestanden verwijderen voordat een defragmentatie wordt gestart
  • In staat om individuele mappen en bestanden te defragmenteren in plaats van de hele harde schijf

Geavanceerde defragmentatieopties

Dit programma heeft unieke functies die je misschien niet aantreft in vergelijkbare software.

Boot Time Defrag

Onder normale omstandigheden zijn bepaalde bestanden in Windows vergrendeld. U kunt deze bestanden niet verplaatsen omdat ze voortdurend worden gebruikt. Dit veroorzaakt een probleem wanneer u die bestanden wilt defragmenteren, dus Smart Defrag heeft een optie om de vergrendelde bestanden te defragmenteren.

De manier waarop dit werkt, is dat je het programma instelt om de vergrendelde bestanden te defragmenteren wanneer Windows niet in gebruik is. De enige keer dat Windows de vergrendelde bestanden niet gebruikt, is tijdens een herstart, dus Smart Defrag moet dit type defragmentatie uitvoeren terwijl uw computer opnieuw opstart.

Vanaf het tabblad Boot Time Defrag kunt u deze optie inschakelen. Hier vind je de opties voor een opstarttijddefragmentatie.

Image
Image

Kies om de opstarttijd in te schakelen om te defragmenteren en selecteer vervolgens een van de harde schijven die u hebt aangesloten. De defragmentatie van de opstarttijd kan alleen worden geconfigureerd voor de volgende herstart, de eerste keer opstarten van elke dag, bij elke herstart of de eerste keer opstarten op een specifieke dag zoals elke 7 dagen, 10 dagen, enz.

Je hebt ook controle over wat wordt gedefragmenteerd. Kies uit paginabestanden en slaapstandbestanden, MFT en systeembestanden. Er is een Specify files sectie in de instellingen waarmee je specifieke bestanden naar keuze kunt defragmenteren.

Schijfopruiming

Schijfopruiming is een gebied in de programma-instellingen dat je misschien over het hoofd ziet als je er niet naar op zoek bent. Hiermee kunt u delen van Windows definiëren die worden gescand op ongewenste bestanden. U kunt Smart Defrag deze bestanden laten wissen, zodat het ze niet defragmenteert, waardoor een defragmentatie anders langer zou kunnen duren dan nodig is.

Image
Image

Als je handmatig defragmenteert, kun je deze ongewenste gebieden laten opruimen. Enkele van de gebieden die in de scan zijn opgenomen, zijn de Prullenbak, tijdelijke bestanden van Internet Explorer, klembord, oude prefetch-gegevens, geheugendumps en chkdsk-bestandsfragmenten. Er is zelfs een extra instelling om het veilig verwijderen van bestanden met DoD 5220 mogelijk te maken.22-M, een van de meest populaire methoden voor het opschonen van gegevens.

Als u een schijfopruiming wilt uitvoeren met Smart Defrag, gebruikt u het vervolgkeuzemenu onder de specifieke schijf die moet worden opgeschoond en selecteert u Schijfopruiming. Wanneer u nu een defragmentatie uitvoert, zullen de harde schijven die u hebt geselecteerd om te worden schoongemaakt eerst dat proces doorlopen voordat het defragmenteren wordt gestart.

Definitieve gedachten over Smart Defrag

Smart Defrag is een van de beste gratis defragmentatieprogramma's. Je kunt het installeren en het helemaal vergeten. Het kan zo worden ingesteld dat het constant op de achtergrond draait en automatisch de acties aanpast, afhankelijk van wat je doet.

We vinden het erg leuk dat je een systeemopruiming kunt doen tijdens een schijfanalyse om ongewenste bestanden op te ruimen die je niet langer nodig hebt. Smart Defrag reinigt meer gebieden dan alle andere defragmentatieprogramma's die we hebben gebruikt. Hij doet het echter niet automatisch. Als het programma de bestanden automatisch zou kunnen opschonen voor elke defragmentatie, zou er weinig te klagen zijn.

Bovenaan het programma, onder de schijfstations, is er een optie om een bestand of map aan de lijst toe te voegen. U kunt algemene bestanden en mappen opnemen die u regelmatig wilt defragmenteren. Ook wanneer u met de rechtermuisknop op een bestand of map in Windows klikt en ervoor kiest om het met dit programma te defragmenteren. We houden echt van deze functie. Het is een eenvoudige manier om dingen bij te houden waarvan je weet dat ze altijd gefragmenteerd zijn en directe toegang hebben om ze te defragmenteren.

We zijn blij dat er een lijst met uitsluitingen is in de instellingen. Als je data hebt waarvan je het niet erg vindt dat ze fragmenten bevatten, dan zal het toevoegen van die data ze uitsluiten van zowel een analyse als een defragmentatie. In de instellingen kun je er ook voor kiezen om bestanden over te slaan die groter zijn dan een bepaalde bestandsgrootte, wat prettig is als je veel grote bestanden hebt die normaal gesproken een langere defragmentatietijd zouden hebben als ze waren opgenomen.

Niet alle defragmentatieprogramma's ondersteunen opstarttijdscans, dus het feit dat deze dat wel doet, draagt alleen maar bij aan zijn ontzagwekkendheid.

Iets waar we in geen enkel programma fan van zijn, is wanneer het installatieprogramma je probeert over te halen om extra software te installeren. Smart Defrag kan tijdens de installatie proberen een ander programma te installeren, maar u kunt dit eenvoudig verwijderen.

Aanbevolen: