Defraggler v2.22.995 Review (een gratis defrag-programma)

Inhoudsopgave:

Defraggler v2.22.995 Review (een gratis defrag-programma)
Defraggler v2.22.995 Review (een gratis defrag-programma)
Anonim

Defraggler is gratis defrag-software van Piriform, de makers van andere populaire freeware systeemtools zoals CCleaner (systeem-/registeropschoner), Recuva (gegevensherstel) en Speccy (systeeminformatie).

Over Defraggler

Defraggler is unieke defragmentatiesoftware omdat het gefragmenteerde bestanden selectief naar het einde van de schijf kan verplaatsen als u ze niet vaak opent, waardoor de toegang tot bestanden die u wel gebruikt, in wezen wordt versneld.

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt het defragmenteren van vrije ruimte.
  • Verplaats elk bestand of elke map selectief naar het einde van de schijf.
  • Optie om alleen bestanden of mappen te defragmenteren.
  • Kan het gebruiken als een draagbaar programma zonder installatie.

Wat we niet leuk vinden

Geen recente updates.

Deze recensie is van Defraggler-versie 2.22.995, uitgebracht op 22 mei 2018. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is die we moeten beoordelen.

Aanvullende informatie

  • Defraggler kan worden gebruikt in 32-bits en 64-bits versies van Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP
  • Windows Server 2008 en 2003 worden ook ondersteund
  • Tijdens het herstarten kan het bestanden defragmenteren die normaal door Windows zijn vergrendeld
  • Na analyse van een schijf geeft de software een overzicht van elk gefragmenteerd bestand dat het heeft gevonden. Van daaruit kunt u ze selectief defragmenteren, de map openen waar het bestand kan worden gevonden, of een van de gefragmenteerde bestanden naar het einde van de schijf verplaatsen
  • Defraggler heeft een aangepaste fragmentatie-instelling die het mogelijk maakt om systeemherstelpunten en het slaapstandbestand uit te sluiten van een defragmentatie
  • Geplande defragmentatie kan worden ingesteld om alleen te worden uitgevoerd als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan
  • Er kunnen meerdere schijven achter elkaar worden gedefragmenteerd, maar ze kunnen niet tegelijkertijd worden gedefragmenteerd
  • Sluit bestanden, mappen of bestandstypen uit van defragmentatie
  • Zoeken door gefragmenteerde bestanden
  • Kan snel defragmenteren en defragmenteren wanneer de computer in de inactieve modus gaat
  • Ondersteunt het controleren van een schijf op fouten
  • Optie om automatisch af te sluiten na defragmentatie
  • Prompt om de Prullenbak te legen voor een defragmentatie
  • Bestanden defragmenteren of ruimte vrijmaken volgens een schema
  • Integreert met Windows Shell voor gebruik in het contextmenu met de rechtermuisknop
  • Aangepaste regels voor snel defragmenteren kunnen worden geconfigureerd om een snellere defragmentatie uit te voeren waarbij bepaalde bestanden worden overgeslagen
  • Het toont ook informatie over de schijf, zoals temperatuur, uren dat het apparaat is ingeschakeld en het serienummer

Geavanceerde defragmentatieopties

Defraggler heeft een paar geavanceerde opties die we graag wat meer willen uitleggen, die gemakkelijk over het hoofd kunnen worden gezien als je er niet naar op zoek bent.

Boot Time Defrag

In plaats van alleen te defragmenteren terwijl Windows draait, zoals wat normaal wordt gedaan met een defragmentatieprogramma, kan het een defragmentatie uitvoeren terwijl een computer opnieuw opstart - genaamd Boot Time Defrag.

Wanneer Windows actief is, worden verschillende bestanden vergrendeld door het besturingssysteem, waardoor ze niet kunnen worden verplaatst. Dit is natuurlijk wat Defraggler doet: het verplaatst bestanden voor betere toegang wanneer je ze nodig hebt.

Om een defragmentatie te kunnen uitvoeren tijdens een herstart, kan het programma zelfs meer bestanden optimaliseren dan anders het geval zou zijn. Het Windows-paginabestand (pagefile.sys), Logboeken van Logboeken (AppEvent. Evt/SecEvent. Evt/SysEvent. Evt), het SAM-bestand en verschillende registercomponenten worden allemaal gedefragmenteerd tijdens een opstartdefragmentatie met Defraggler.

Als u een opstartdefragmentatie inschakelt, worden de bovenstaande bestanden automatisch gedefragmenteerd. Je hebt niet de mogelijkheid in Defraggler om te kiezen welke van deze belangrijke Windows-componenten worden gedefragmenteerd, iets wat andere defragmentatieprogramma's, zoals Smart Defrag bijvoorbeeld, kunnen doen.

De optie voor het defragmenteren van de opstarttijd in Defraggler is te vinden in het menu Instellingen en vervolgens in Boot Time Defrag. U kunt dit type defragmentatie slechts één keer uitvoeren (bij de volgende keer opnieuw opstarten) of elke keer dat uw computer opnieuw wordt opgestart.

Bestanden prioriteit geven

Harde schijven hebben niet over hun hele schijf dezelfde snelheden. Bestanden die aan het begin van een schijf staan, zijn over het algemeen sneller te openen dan die aan het einde. Een goede gewoonte zou zijn om ongebruikte of minder gebruikte bestanden naar het einde van de schijf te verplaatsen en algemeen gebruikte bestanden aan het begin te laten staan. Dit zou resulteren in hogere toegangssnelheden voor bestanden die u wel regelmatig moet openen.

Er zijn twee verschillende functies in Defraggler die deze functie gebruiken.

Eerst is de optie Grote bestanden naar het einde van de schijf verplaatsen tijdens defragmentatie van de hele schijf. Dit is waar het automatisch grote bestanden, die u waarschijnlijk niet regelmatig opent, naar het einde van de schijf verplaatst. U kunt dit vinden in Instellingen > Opties, onder het tabblad Defragmenteren.

Wanneer u deze optie inschakelt, kunt u de minimale bestandsgrootte specificeren die Defraggler als "grote bestanden" beschouwt. Alles boven deze bestandsgrootte wordt naar het einde van de schijf verplaatst.

Naast de beperking van de bestandsgrootte, kunt u ook de optie kiezen met de naam Alleen geselecteerde bestandstypen verplaatsen om ervoor te zorgen dat Defraggler alleen de bestandstypen verplaatst die u opgeeft. Een goede keuze hier zijn videobestanden en schijfkopiebestanden, die eigenlijk al vooraf zijn ingesteld in de opties voor u.

Defraggler laat je ook specifieke bestanden en mappen kiezen om altijd naar het einde van de schijf te gaan, ongeacht hun bestandstype.

De tweede functie die prioriteit geeft aan uw bestanden, wordt gevonden nadat u een analyse of defragmentatie hebt uitgevoerd. Na elk scantype vermeldt Defraggler op het tabblad Bestandslijst elk gevonden bestand dat fragmenten bevat. Deze lijst is erg uitgebreid, zodat je bestanden kunt sorteren op aantal fragmenten, grootte en laatste wijzigingsdatum.

Sorteer op wijzigingsdatum en markeer elk gefragmenteerd bestand dat in enkele maanden of zelfs jaren niet is gewijzigd. Klik met de rechtermuisknop op de gemarkeerde bestanden en kies de optie Verplaats gemarkeerd naar einde van schijf. Wanneer het verplaatsen is voltooid, worden alle oude bestanden die u niet hebt gebruikt, naar het einde van de harde schijf verplaatst en zo georganiseerd dat uw veelgebruikte bestanden aan het begin staan.

Geplande defragmentatievoorwaarden

Defraggler ondersteunt defragmenteren volgens een schema, zoals we hierboven vermeldden. Er zijn echter voorwaardelijke instellingen die u kunt toepassen om een defragmentatie alleen te laten uitvoeren als aan de voorwaarden is voldaan.

Als je een geplande defragmentatie instelt, is er onder het gedeelte Geavanceerd een optie met de naam Aanvullende voorwaarden toepassen. Vink deze optie aan en klik vervolgens op de knop Definieer… om de toegestane voorwaarden te bekijken.

De eerste is voor het starten van een defragmentatie alleen als de fragmentatie op of boven een bepaald niveau is. U kunt elk percentageniveau definiëren, zodat, bijvoorbeeld, wanneer een geplande scan wordt gestart, Defraggler eerst de computer analyseert om het fragmentatieniveau te vinden. Als het niveau van fragmentatie voldoet aan uw criteria voor deze instelling, wordt een defragmentatie gestart. Zo niet, dan gebeurt er niets. Dit is een geweldige functie, zodat u niet steeds opnieuw defragmenteert volgens een schema wanneer uw pc dit niet eens nodig heeft.

De tweede optie, onder Timeout, laat je beslissen hoe lang een defragmentatie moet duren. U kunt een willekeurig aantal uren en minuten instellen om ervoor te zorgen dat defragmentatie-runs onder die duur worden gehouden.

Ten derde, en onze favoriet van de vijf, is voor inactief defragmenteren. Selecteer deze optie en definieer een aantal minuten. Hierdoor kan een defragmentatie alleen worden uitgevoerd als uw computer inactief is. Een andere optie die u hier vindt, kan een scan stoppen als uw computer niet langer in de inactieve modus staat. Als u beide opties selecteert, zal Defraggler alleen een defragmentatie uitvoeren op uw computer als deze niet actief is, wat betekent dat het u nooit zal onderbreken terwijl u uw computer gebruikt.

De volgende voorwaarde is om ervoor te zorgen dat het programma niet wordt uitgevoerd als je op een laptop werkt maar niet bent aangesloten op een stroombron. Dus als uw computer alleen op de batterij werkt, kan Defraggler worden geconfigureerd om niet te werken, wat er zeker voor zorgt dat u niet al het batterijvermogen van uw laptop verbruikt tijdens een defragmentatie.

Ten slotte kunt u met de laatste voorwaarde, onder de sectie Systeem, een actief proces kiezen en de software alleen laten draaien als dat specifieke proces momenteel is gestart. Als het programma Kladblok bijvoorbeeld is geopend, kan Defraggler worden uitgevoerd, maar als het is gesloten, werkt het niet. U kunt zelfs meer dan één proces aan de lijst toevoegen.

De Windows Taakplanner-service moet actief zijn voordat Defraggler defragmentaties volgens een schema kan uitvoeren, inclusief inactieve scans.

Gedachten over Defraggler

Het is gewoon een fantastische defragmentatietool. U vindt bijna elke functie, plus meer, in Defraggler die u elders in vergelijkbare defragmentatieprogramma's aantreft.

We vinden het erg leuk dat het als een draagbaar programma wordt geleverd. We raden u echter aan om het volledige programma te installeren om van alle voordelen te profiteren, zoals de integratie van het contextmenu voor het snel defragmenteren van een bestand of map in Windows Verkenner.

Defraggler is gewoon heel eenvoudig te gebruiken. De lay-out is gemakkelijk te begrijpen en de instellingen zijn helemaal niet verwarrend. Als u echter vragen heeft, is de Defraggler-documentatiepagina van Piriform een geweldige plek om antwoorden te vinden over het gebruik ervan.

Eerlijk gezegd, alles wat Piriform maakt is absoluut geweldig en staat bovenaan elke lijst die er is, inclusief de onze. Het feit dat ze allemaal gratis te gebruiken zijn, is de kers op de taart.

Aanbevolen: