Misschien vindt u het binnenkort gemakkelijker om met apps tussen Android-apparaten te jongleren

Inhoudsopgave:

Misschien vindt u het binnenkort gemakkelijker om met apps tussen Android-apparaten te jongleren
Misschien vindt u het binnenkort gemakkelijker om met apps tussen Android-apparaten te jongleren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google geeft een voorbeeld van een toolkit voor ontwikkelaars waarmee ze soepelere ervaringen met meerdere apparaten kunnen creëren.
  • Met apps die met deze toolkit zijn gebouwd, kunnen mensen naadloos overschakelen van het ene Android-apparaat naar het andere.
  • Google hoopt deze functie uiteindelijk ook uit te breiden naar niet-Android-apparaten.

Image
Image

Al je Android-apparaten draaien op dezelfde apps, maar het wisselen tussen de apparaten tijdens een taak vergt wat inspanning en is niet altijd mogelijk.

Om de knikken glad te strijken, heeft Google een nieuwe software development kit (SDK) voor ontwikkelaars gelanceerd die hen zal helpen apps te maken die verbinding maken en leuk spelen met andere instanties die op al je Android-apparaten draaien. Google is momenteel beschikbaar als preview voor ontwikkelaars en is van plan de toolkit uiteindelijk uit te breiden zodat mensen hun apps naadloos kunnen blijven gebruiken op niet-Android-telefoons, tablets, tv's, auto's en andere apparaten.

"Voor de gemiddelde Android-gebruiker kan dit betekenen dat meer apps gebruiksvriendelijke ervaringen met meerdere apparaten zullen ondersteunen", vertelde Roy Solberg, Android Tech Lead bij FotMob, via e-mail aan Lifewire. "In de praktijk kunnen apps [mensen] met iets aan de telefoon laten werken, bijvoorbeeld een etensbestelling bereiden en deze vervolgens ophalen en de bestelling voortzetten op uw laptop en vervolgens indienen. Een ander voorbeeld zou zijn om in te loggen op uw streamingaccount op je telefoon en laat hem dan op magische wijze inloggen op je tv zonder dat je de inloggegevens hoeft in te voeren of een QR-code hoeft te scannen."

Google doet een appel

Solberg vertelt ons dat hoewel ontwikkelaars in theorie al vergelijkbare ervaringen met meerdere apparaten kunnen bouwen, dit in de praktijk zelden het geval is.

"De reden daarvoor is dat de overhead voor het maken van dergelijke functies normaal gesproken te groot is", legt Solberg uit. "Nu Google deze focus heeft en het gemakkelijker maakt om functies voor meerdere apparaten te creëren, hoop ik dat we een aantal echt geweldige gebruikerservaringen gaan zien."

Gaurav Chandra, CTO van het LGBTQ+ sociale netwerk As You Are, is van mening dat de toolkit de poging van Google is om de ervaring na te bootsen die beschikbaar is voor Apple-gebruikers via Handoff.

Chandra stelt dat vanwege de nauwe integratie van Apple's hardware en software, mensen met iOS-apparaten een veel betere ervaring met meerdere apparaten ervaren dan wat beschikbaar is in het gefragmenteerde Android-ecosysteem, omdat meerdere apparaatfabrikanten hun eigen getweakte versies hebben van Android.

"Als gevolg van dit probleem zijn Android-app-ontwikkelaars niet in staat geweest om dezelfde ervaring te bieden als Apple-ontwikkelaars," vertelde Chandra Lifewire via e-mail. "Met deze nieuwe SDK wil Google dat Android gaat concurreren met Apple Handoff."

Ervaringen met meerdere apparaten

Een van de grootste voordelen van de nieuwe toolkit, zoals Chandra het ziet, is de mogelijkheid om apparaten rechtstreeks met elkaar te laten communiceren, waardoor een veel soepelere gebruikerservaring wordt geboden zonder via internet te hoeven gaan.

Jarle Antonsen, teamleider en senior ontwikkelaar bij Vivaldi die aan mobiele apps werkt, kijkt er ook naar uit om aan de toolkit te sleutelen, maar benadrukt echter dat het nog vroeg is, aangezien de SDK momenteel alleen beschikbaar is als ontwikkelaar voorbeeld.

"Het lijkt erop dat dit iets is dat we kunnen gebruiken om onze Sync-functionaliteit te verbeteren, zodat gebruikers gegevens efficiënter kunnen delen tussen onze mobiele, auto- en desktopbrowsers zonder door de cloud te gaan", vertelde Antonsen aan Lifewire over e-mail.

Chandra kijkt uit naar de dagen dat hij zijn OnePlus-smartphone kan gebruiken om een videogesprek te starten en dit vervolgens naadloos kan voortzetten op zijn Samsung-tablet zonder afhankelijk te zijn van een rommelig proces.

Image
Image

Bovendien is de ervaring met meerdere apparaten niet beperkt tot uw eigen apparaten. Solberg wijst erop dat ontwikkelaars met deze toolkit ervaringen kunnen creëren waar mensen gemakkelijker kunnen samenwerken en communiceren met bijvoorbeeld hun vrienden en familie.

Een van de gebruikssituaties die Google beschrijft in de documentatie voor de SDK is de mogelijkheid voor meerdere gebruikers op verschillende apparaten om items uit een menu te kiezen bij het maken van een groepsbestelling voor eten in plaats van de telefoon door de kamer te laten lopen.

De toolkit werkt momenteel alleen met Android-telefoons en -tablets, hoewel Google in zijn blogpost heeft benadrukt dat het deze uiteindelijk wil uitbreiden om andere Android-apparaten en niet-Android-besturingssystemen te ondersteunen.

"Ik hoop dat ontwikkelaars [ook] zullen denken aan [deze toolkit op] een aantal creatieve manieren te gebruiken om sociale multiplayer-games te maken, waarbij gebruikers met anderen binnen hetzelfde geografische gebied kunnen spelen," zei Solberg.

Aanbevolen: