Misschien kun je binnenkort in de Metaverse komen zonder een headset

Inhoudsopgave:

Misschien kun je binnenkort in de Metaverse komen zonder een headset
Misschien kun je binnenkort in de Metaverse komen zonder een headset
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuw apparaat genaamd PORTL M claimt je toegang te geven tot de metaverse zonder een virtual reality-headset.
  • De PORTL M kost $ 2.000 en fungeert als een tweerichtings-hologramcommunicatieapparaat.
  • Augmented reality-brillen en 2D-schermen op smartphones zijn andere manieren om de metaverse te bereiken.
Image
Image

Je hebt binnenkort misschien geen omvangrijke headset meer nodig om toegang te krijgen tot de metaverse.

Een nieuw apparaat genaamd de PORTL M biedt wat in wezen een tweerichtings hologramcommunicatieapparaat is in een doos. De makers van de PORTL zeggen dat het perfect is voor zaken als het verkennen van het netwerk van virtuele 3D-werelden gericht op sociale verbinding. Het is een van een groeiend aantal manieren die in ontwikkeling zijn om de metaverse te verkennen zonder een virtual reality-headset.

"De behoefte aan een headset is een enorme barrière voor adoptie", vertelde David Nussbaum, de uitvinder en CEO van PORTL Inc., aan Lifewire in een e-mailinterview. "Een groot deel van de bevolking zal het altijd onaangenaam vinden. Maar belangrijker is dat headsets, zoals ze nu meestal worden gemaakt, je afsluiten van je omgeving en de mensen om je heen."

Venster naar de Metaverse?

PORTL maakt al enkele jaren hologramcommunicatieapparaten, maar eerdere modellen waren omvangrijk en te duur voor de gemiddelde gebruiker. Nu, met de PORTL M, wil het bedrijf de toegang tot de metaverse een stuk eenvoudiger maken.

De $2.000 PORTL M staat op je bureau en werkt in liggende of staande modus. De M heeft een AI-compatibele camera op de bovenste rand, 16 GB systeemgeheugen en één TB interne opslag. Het kost $ 2.000 als het later dit jaar wordt verzonden.

"Om toegang te krijgen tot de metaverse terwijl je nog steeds fysiek betrokken bent bij de mensen met wie je bent, wordt het een gemeenschappelijke ervaring, een minder isolerende ervaring, en een met meer emotionele en boeiende impact," zei Nussbaum. "Denk aan een klaslokaal dat een lezing in de metaverse kan bekijken, maar ook met elkaar kan chatten en de aanwijzingen van de leraar en het enthousiasme van de klasgenoot kan oppikken terwijl ze leren."

De meeste huidige versies van de metaverse zijn gebaseerd op een model van een meeslepend internet dat virtual reality (VR) of augmented reality (AR) -platforms gebruikt, merkte professor journalistiek John Pavlik op, die onderzoek doet naar virtual reality aan de Rutgers University, in een e-mailinterview met Lifewire.

Sommige versies van de metaverse ondersteunen gebruikers die toegang hebben tot hun omgeving vanaf een smartphone of tablet, maar deze ervaringen zijn niet meeslepend, zei Pavlik, en zijn in plaats daarvan 2D.

"Het dragen van een headset beperkt in sommige opzichten de mobiliteit van gebruikers en kan daarom het potentieel van een metaverse ervaring beperken", voegde hij eraan toe."Het niet hoeven dragen van een headset kan ook helpen om de metaverse breder beschikbaar te maken en de digitale kloof minder een probleem te maken."

Schuif de bril weg

Ontwikkelaars en apparaatfabrikanten zoals PORTL werken aan nieuwe manieren om de metaverse weer te geven zonder omvangrijke uitrusting. Een mogelijkheid is om augmented reality (AR) te gebruiken, een interactieve ervaring van een echte wereld die wordt versterkt door computergegenereerde informatie. AR-apparaten zoals de Microsoft Hololens lijken meer op een bril dan op een bril.

Image
Image

Met de software Hoverlay kun je digitale inhoud in de metaverse maken en publiceren zonder headsets met behulp van mobiele apparaten. De meest natuurlijke manier om digitale inhoud aan mensen te presenteren, is door deze rechtstreeks in de fysieke omgeving te integreren, zei Nicolas Robbe, de CEO van Hoverlay, in een e-mailinterview met Lifewire. Veel mensen melden hoofdpijn, vermoeidheid van de ogen, duizeligheid en misselijkheid na het gebruik van headsets, zei hij.

"Dergelijke symptomen worden veroorzaakt door de VR-illusie, waardoor de ogen zich concentreren op objecten die in de verte verschijnen en die zich feitelijk op een scherm op slechts enkele centimeters afstand bevinden", voegde Robbe eraan toe. "Mobiele apparaten (smartphones, tablets) met constant verbeterende camera's vertegenwoordigen een gezondere en nuttigere toegang tot het ervaren van metaverses zonder headsets."

Holografische displays of projectoren, vergelijkbaar met de Star Trek Holodeck, zouden de toekomst van de metaverse kunnen vertegenwoordigen, vertelde Theo Priestley, de CEO van Metanomic, een metaverse platform voor ontwikkelaars, per e-mail aan Lifewire. Contactlenzen met geïntegreerde augmented reality is een andere mogelijkheid.

"De laatste mijl zou een directe herseninterface zijn, zoals NeuraLink [een apparaat dat communicatie tussen de hersenen en een computer mogelijk maakt dat wordt ontwikkeld door Elon Musk], maar dit is nog steeds erg in het rijk van de wetenschap fictie en zal voor een zeer lange tijd geen wetenschappelijk feit zijn, of helemaal niet, 'voegde Priestley eraan toe.

Aanbevolen: