Mac in een toetsenbord: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten

Inhoudsopgave:

Mac in een toetsenbord: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten
Mac in een toetsenbord: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten
Anonim

Een toetsenbord met daarin verborgen macOS? Dat verklaart een recent ontdekt patent van Apple. Het patent houdt in dat Apple een Mac mini wil samenvoegen met Magic Keyboard. Het toetsenbord bevat alle componenten van de computer die u vervolgens op een beeldscherm aansluit om een volledig computersysteem te maken.

Image
Image

Wanneer wordt de Mac in een toetsenbord uitgebracht?

De enige informatie die we tot nu toe hebben die erop wijst dat dit iets echts wordt, is een patent dat door Patently Apple is ontdekt over een volledige Mac in een toetsenbord. Met de titel Computer in een invoerapparaat, werd het eind 2020 ingediend en vervolgens begin 2022 gepubliceerd door het US Patent & Trademark Office.

Releasedatum schatting

We zijn erg vroeg in de geruchtenfase. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat we dit apparaat op zijn vroegst in 2023 zullen zien, maar het zal waarschijnlijk zijn tijdens een Apple-evenement op een nog later tijdstip dat we meer zullen weten.

Mac in een toetsenbordprijs Geruchten

Het is te vroeg om echte prijsvoorspellingen te doen. Hoewel het net zo goedkoop kan zijn als de Raspberry Pi 400 die hetzelfde concept nabootst, zal het waarschijnlijk dichter bij de prijs van een traditionele desktop zoals de Mac mini liggen.

Super draagbare apparaten zijn handiger, maar vaak ook minder krachtig, dan hun grotere tegenhangers. Opslag en stroom zullen zeker een rol spelen in hoe Apple het prijst, en aangezien we kijken naar iets dat zo klein is als een toetsenbord, is het onduidelijk hoeveel prestaties er echt in kunnen worden verpakt.

En hoewel het geen alles-in-één computer is omdat er geen beeldscherm is, worden het toetsenbord en mogelijk de muis bij de rest van de computer geleverd. Dit betekent dat deze artikelen ook in de hele unit worden geprijsd.

Bottom Line

Apple opent meestal pre-orders kort nadat een apparaat is aangekondigd. We zullen de link hier neerzetten om dit te pre-orderen als en wanneer het aankomt.

Kenmerken, specificaties en hardware

Waar dit apparaat zou kunnen slagen, is als je meer dan één werkruimte wilt, bijvoorbeeld thuis en op het werk of in twee kamers in je huis, maar je wilt geen volle computers. Voorzie beide ruimtes van een monitor en u kunt de toetsenbord-computercombinatie dan eenvoudig verplaatsen waar u maar wilt zonder alle andere onderdelen die normaal gesproken samen een computer vormen opnieuw aan te sluiten.

Een Mac mini is al vrij klein, maar hij is niet zo draagbaar als een toetsenbord en wordt niet geleverd met een toetsenbord of muis. Deze uitvinding is anders omdat het toetsenbord erbij moet, dat is tenslotte het geval. Volgens Apple zou aanraakinvoer kunnen worden ingebouwd om een trackpad-hulpprogramma te bieden, en er kunnen ook andere veelvoorkomende randapparatuur op worden aangesloten, zoals een microfoon.

Apple geeft een overzicht van hoe het zou kunnen werken:

Een computerapparaat kan een behuizing bevatten die een intern volume en een extern oppervlak definieert… De enkelvoudige invoer-/uitvoerpoort kan worden geconfigureerd om gegevens en stroom te ontvangen en geconfigureerd om gegevens van de verwerkingseenheid uit te voeren. De computerinrichting kan een luchtbewegend apparaat omvatten om lucht langs een luchtstroombaan te bewegen. De behuizing kan een thermisch geleidende basis bevatten.

Het patent geeft toe dat het apparaat warmte kan genereren en op zijn beurt de prestaties kan beïnvloeden. Dit is een goed idee voor iedereen die ooit een computer heeft gebruikt. Maar het is vooral belangrijk om hier aan te pakken, omdat het compacte ontwerp betekent dat je elk essentieel stuk hardware in hetzelfde gebied schuift als een toetsenbord, wat ongetwijfeld oververhitting zal veroorzaken als het niet goed wordt behandeld.

De oplossing voor warmteregulering is om het over een groter oppervlak te verspreiden. Natuurlijk zegt Apple dat ventilatieopeningen kunnen worden gebruikt om koelere omgevingslucht van buiten het apparaat aan te zuigen en de warmere lucht af te voeren.

Op deze manier kunnen de ventilatieopeningen een natuurlijk of passief luchtcirculatiesysteem vergemakkelijken om de warmte binnen de behuizing van het computerapparaat te reguleren. De ventilatieopeningen kunnen bestaan uit openingen of doorgaande gaten gevormd of anderszins gedefinieerd door de omhulling. De ventilatieopeningen kunnen bijvoorbeeld langwerpige parallelle sleuven, kanalen, perforaties, andere openingen of een combinatie daarvan bevatten.

Het patent vermeldt ook dat het apparaat opvouwbaar kan zijn en zelfs een mobiele antenne kan bevatten.

Hoe zit het met de opslagcapaciteit? Of perifere poorten? We weten nog niet die details, hoe groot of zwaar het hele apparaat zal zijn, of hoe krachtig Apple dit systeem kan maken. We zullen deze pagina bijwerken naarmate we meer weten en de specificaties binnenkomen.

Je kunt meer computernieuws krijgen van Lifewire. Hier zijn gerelateerde verhalen en actuele geruchten en nieuws over dit nieuwe apparaat:

Aanbevolen: