Microsoft Surface Trio: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten

Inhoudsopgave:

Microsoft Surface Trio: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten
Microsoft Surface Trio: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten
Anonim

Een Microsoft-patent dat eind 2021 is gepost, beschrijft wat lijkt op een Surface Duo-lookalike met een extra scherm. Er is op dit moment heel weinig bekend over dit product, maar geruchten noemen het de Surface Trio of Tri-Fold Surface. Het is intrigerend welke naam we ook gebruiken, dus laten we eens kijken naar wat het patent beschrijft om een beter beeld te krijgen van wat dit zou kunnen zijn.

Komt er een Microsoft Surface Trio?

We weten het niet zeker! De details die in dit stadium beschikbaar zijn, zijn afkomstig van een patent, en de geschiedenis leert ons dat veel bedrijven patenten aanvragen die technologie en producten beschrijven die we uiteindelijk nooit in de winkelrekken zien.

Patently Apple nam kennis van het patent kort nadat het in december 2021 op de website van het US Patent & Trademark Office was geplaatst (het werd ingediend in juni 2020). We weten dat het van Microsoft is omdat de aanvrager die in dat document wordt vermeld Microsoft Technology Licensing is, een dochteronderneming van Microsoft die de patenten van het bedrijf beheert.

Helaas bieden documenten zoals deze geen informatie over een releasedatum of het team dat aan het project werkt, dus het is zo vroeg onduidelijk of het product überhaupt bestaat of wanneer het zou kunnen worden uitgebracht.

Releasedatum schatting

We denken dat de Tri-Fold Surface, als hij echt is, laat in het jaar zal aankomen, mogelijk tijdens een Surface-evenement, maar we weten niet zeker of het dit jaar of in 2023 of zelfs later zal zijn. Ter referentie: de eerste Surface Duo werd officieel uitgebracht in september 2020 en zijn opvolger was beschikbaar in oktober 2021. Met de weinige informatie die we op dit moment hebben, zou de Surface Duo 3 als eerste vóór deze telefoon kunnen verschijnen … weet nog veel.

Geruchten over drievoudige oppervlakteprijs

Een opstelling met drie schermen zal ongetwijfeld de prijs verhogen ten opzichte van een apparaat met twee schermen. Hoeveel hangt er nog in de lucht.

De Surface Duo 2 kost $ 999, en dat zou een goede waarde zijn voor een drievoudige telefoon als deze werkt zoals geadverteerd. Die prijs kwam echter 6 maanden na de lancering - de Duo 2 begon met een behoorlijk steile $ 1.499.

We denken dat hetzelfde prijskaartje van $ 1.499 voor dit apparaat zal worden gebruikt, zo niet een iets hoger.

Bottom Line

We geven hier een link wanneer pre-orders voor de Surface Trio worden geopend. De Duo 2 bevond zich bijna een maand in de pre-orderfase voordat hij werd uitgebracht, dus we konden hetzelfde zien met deze opvouwbare telefoon.

Microsoft Surface Trio-functies en specificaties

Het is nog erg vroeg, dus we weten nog niets over de functies van dit apparaat. Het zal hoogstwaarschijnlijk het Android-besturingssysteem draaien zoals de Surface Duo, maar afgezien daarvan beschrijft het patent getiteld "Multi-Panel Display Device" slechts een handheld-apparaat met drie schermen gescheiden door scharnieren.

Kortom, zoals de onderstaande afbeelding illustreert, zou dit scherm met drie schermen erg op de Surface Duo kunnen lijken, maar uiteindelijk met een altijd beschikbaar scherm aan de buitenkant wanneer de rest is opgevouwen. Uitgeklapt heb je natuurlijk ook 50 procent meer scherm dan de Duo biedt.

Het patent omvat geen schermformaten of totale afmetingen van het apparaat, maar we kunnen nog steeds raden. Als we de specificaties van de Duo 2 als referentie gebruiken, en we nemen aan dat de afzonderlijke schermen en randen in de Surface Trio even groot blijven als in de Duo's (wat niet is bevestigd; we speculeren alleen), dan is de totale weergave gebied wanneer uitgevouwen kan meer dan 11 inch zijn.

Image
Image
Microsoft-patent 20210397281.

uspto.gov

1402, 1404 en 1408 zijn de drie schermen die in het patent worden beschreven. De eerste twee vouwen op elkaar over scharnier 1406 en 1408 vouwen op de achterkant van 1404 over scharnier 1410. Dit betekent dat er drie manieren zijn waarop u de telefoon kunt gebruiken:

  • Enkelschermmodus: klap beide scharnieren in zodat je het eerste of tweede scherm niet ziet, maar toch volledige controle over het apparaat hebt met het derde scherm zoals jij zou een traditionele smartphone.
  • Dual-screen mode: Open het zoals je de Surface Duo zou doen, door 1408 (het extra scherm) achter het tweede scherm gevouwen te houden, zodat alleen het eerste en tweede scherm zijn zichtbaar.
  • Tabletmodus: breid alle drie de schermen uit om meer tabletmodus te krijgen, waarbij u optimaal profiteert van het nieuwe ontwerp.

Op dit moment, zonder dat er lekken uit Microsoft komen, gaan we ervan uit dat de hardware enigszins lijkt op de Duo 2: een USB-C-poort, 5G-ondersteuning, een vingerafdruklezer in de aan / uit-knop, een camera-instelling met drie lenzen, tot 512 GB of 1 TB opslagruimte en 8-12 GB RAM. De grootste verandering zal waarschijnlijk een grotere batterij zijn om het extra scherm te ondersteunen.

Zonder de telefoon in onze handen, is het niet helemaal duidelijk hoe goed een apparaat met drie schermen zou werken. Hoe omvangrijk zou het in je zak zijn? Sluiten de scharnieren naadloos of zijn er rare gaten die de illusie van één groot scherm doorbreken? Hoe plat kan het echt op een tafel zitten als er maar twee schermen open zijn?

Ondanks de mening van sommigen dat opvouwbare telefoons een dwaas idee zijn, is de realiteit dat dit niet de eerste poging van Microsoft is, en andere grote telefoonbedrijven zijn ook geïnteresseerd - geruchten over Google Pixel Fold en opvouwbare iPhone bewijzen dit.

Je kunt meer smartphonenieuws krijgen van Lifewire, maar hier zijn andere gerelateerde verhalen en enkele geruchten die we specifiek over de Tri-Fold Surface hebben gevonden:

Aanbevolen: