Een iPhone-update annuleren

Inhoudsopgave:

Een iPhone-update annuleren
Een iPhone-update annuleren
Anonim

Wat te weten

  • Een lopende iOS-update stoppen: Schakel Vliegtuigmodus in om het downloaden te stoppen (Control Center > Vliegtuigmodus)
  • Verwijder het updatebestand: Ga naar Settings > General > iPhone Storage > update bestand > Verwijder update > Verwijder update.
  • Stop automatische updates: Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update >Automatische updates > verplaats beide schuifregelaars naar uit/wit.

Je kunt de installatie van iOS-updates stoppen, zelfs nadat het installatieproces is gestart. Hoewel er geen knop is om dit gemakkelijk te maken, kun je het doen als je de juiste trucs kent. Dit artikel laat zien hoe u een lopende iOS-update kunt stoppen.

Kun je een iPhone-update tussendoor stoppen?

Er zijn twee delen van het iOS-updateproces waar je de update kunt stoppen: tijdens het downloaden en tijdens de installatie. Dat komt omdat de over-the-air iOS-updates in twee stappen plaatsvinden: de iPhone downloadt eerst het iOS-updatebestand naar uw iPhone voordat het wordt geïnstalleerd.

Er is geen knop om een lopende download te stoppen, dus je moet je iPhone tijdelijk loskoppelen van internet. Volg deze stappen om het downloaden van het updatebestand zelf te stoppen, zelfs als de download gedeeltelijk is voltooid:

  1. Open Control Center (door vanaf de rechterbovenhoek naar beneden te vegen op de iPhone X en nieuwer, of door omhoog te vegen vanaf de onderkant van het scherm op eerdere modellen).
  2. Tik op het Vliegtuigmodus pictogram in de linkerbovenhoek zodat het oplicht.
  3. Sluit Control Center door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen of op een leeg gedeelte van het scherm te tikken.

  4. Bevestig dat het downloaden van de iOS-update is gestopt door naar Settings > General > Software Update te gaan. Als de knop Download brandt, is de download gestopt.

    Image
    Image

Je zult waarschijnlijk je instellingen voor het automatisch downloaden en installeren van iOS-updates willen wijzigen voordat je de vliegtuigmodus verlaat. Bekijk het laatste deel van dit artikel voor instructies.

Hoe stop ik de lopende iOS-update?

Als het iOS-updatebestand gedeeltelijk of volledig naar uw iPhone is gedownload, kunt u nog steeds voorkomen dat het op uw telefoon wordt geïnstalleerd en uw versie van iOS wijzigt. U kunt dit zelfs doen als de update is gestart maar nog niet is voltooid.

Als je iOS-update bezig is en je deze wilt stoppen, kun je het volgende doen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Algemeen.

    Image
    Image
  3. Tik op iPhone-opslag.
  4. Zoek het iOS-updatebestand en tik erop.

    Image
    Image
  5. Tik op Verwijder update.
  6. Tik in de bevestigingspop-up opnieuw op Delete Update.

Als je de vliegtuigmodus nog niet hebt uitgeschakeld, doe dat dan hier zodat je weer kunt internetten op je telefoon.

Hoe automatische downloads en installaties van iOS-updates te beheren

Je kunt je iPhone zo instellen dat iOS-updates worden gedownload en automatisch worden geïnstalleerd. Deze functie maakt het gemakkelijk om je telefoon up-to-date te houden, maar misschien heb je liever meer controle over wanneer die downloads en installaties plaatsvinden. Volg deze stappen om uw iOS-update-instellingen te kiezen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Software-update.

    Image
    Image
  4. Tik op Automatische updates.
  5. Op dit scherm zijn uw opties:

    • Download iOS Updates: Dit bepa alt of updates worden gedownload maar niet geïnstalleerd (dat is de volgende instelling). Verplaats de schuifregelaar naar off/white om automatische downloads te voorkomen. Het zal de tweede optie verbergen. U kunt deze schuifregelaar echter op aan/groen laten staan om bestanden te downloaden, maar toch de installatie regelen met de volgende optie.
    • Install iOS Updates: Dit bepa alt of updates die al zijn gedownload automatisch of handmatig worden geïnstalleerd. Om de updates handmatig te installeren, verplaatst u deze schuifregelaar naar off/white.
    Image
    Image

FAQ

    Hoe update ik mijn iPhone?

    Om het iOS van uw iPhone draadloos bij te werken, start u de app Instellingen en tikt u op Algemeen > Software-update Uw telefoon zal controleren op eventuele beschikbare iOS-updates. Als er een beschikbaar is, tikt u op Downloaden en installeren en vervolgens op Nu installeren

    Waarom wordt mijn iPhone niet bijgewerkt?

    Als je iPhone iOS niet wil updaten, kan het zijn dat er geen iOS-update beschikbaar is die je kunt installeren. Als je een beschikbare update ziet die niet kan worden geïnstalleerd, of als de installatie vastloopt, heb je mogelijk niet genoeg opslagruimte voor de update. Probeer uw computer te gebruiken om uw iPhone bij te werken. Het kan ook een probleem zijn met je internetverbinding dat je update belemmert.

    Hoe update ik apps op een iPhone?

    Om iPhone-apps up-to-date te houden, opent u de App Store-app, tikt u op uw profielfoto en bekijkt u alle beschikbare app-updates. Tik op Update om een update te installeren, of tik op Update All om alle beschikbare updates te installeren. Om uw apps automatisch te laten updaten, gaat u naar Instellingen > App Store en schakelt u Automatische downloads in.

Aanbevolen: