Plex-gegevensinbreuk kan uw e-mail of wachtwoorden hebben gelekt

Plex-gegevensinbreuk kan uw e-mail of wachtwoorden hebben gelekt
Plex-gegevensinbreuk kan uw e-mail of wachtwoorden hebben gelekt
Anonim

Digitale streamingdienst Plex heeft een recent datalek aan het licht gebracht, waarbij mogelijk de e-mailadressen, wachtwoorden en gebruikersnamen van leden zijn aangetast.

Verdachte activiteit werd gisteren (dinsdag 24 augustus) voor het eerst opgemerkt, volgens een e-mail van Plex die vanmorgen naar klanten is verzonden. Bij nadere inspectie heeft Plex kunnen verifiëren dat een onbekende derde partij toegang had tot bepaalde informatie in een van zijn databases.

Image
Image

Die gegevens omvatten gebruikersnamen, e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden. Hoewel Plex abonnees verzekert dat de mogelijk gecompromitteerde wachtwoorden "gehasht en beveiligd zijn in overeenstemming met best practices", blijft het toch voorzichtig. Het vertelt klanten ook dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over creditcard- of andere betalingsinformatie, aangezien die categorie gegevens niet op zijn servers wordt opgeslagen, dus het was in de eerste plaats niet in gevaar.

Image
Image

Plex-leden wordt gevraagd om hun accountwachtwoorden zo snel mogelijk opnieuw in te stellen en als extra voorzorgsmaatregel het vakje "Uitloggen aangesloten apparaten na wachtwoordwijziging" aan te vinken. En overweeg om tweefactorauthenticatie te gebruiken als dit nog niet is ingeschakeld. Het bedrijf adviseerde abonnees ook om nooit wachtwoorden of creditcardnummers via e-mail te geven aan iemand die beweert van Plex te zijn. Afgezien daarvan zegt de streamingdienst er alles aan te doen om zijn verdediging te versterken en de beveiliging te versterken om te voorkomen dat een soortgelijke inbreuk opnieuw plaatsvindt.

Hoewel eerder altijd beter is bij het reageren op een mogelijk datalek, moeten Plex-abonnees die hun wachtwoord opnieuw willen instellen, misschien terug rondlopen en het opnieuw proberen. Sommige Twitter-gebruikers melden problemen met resetten, wat verband lijkt te houden met de aanbevolen selectie "Uitloggen op verbonden apparaten".

Aanbevolen: