PSVR 2: Nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten

Inhoudsopgave:

PSVR 2: Nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten
PSVR 2: Nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten
Anonim

Nu de PS5 in distributie is, is Sony begonnen met het vrijgeven van informatie over hun VR-headset van de volgende generatie. We hoeven niet eens te vertrouwen op patenten die aan Sony zijn toegekend om te weten dat ze hard werken aan een update van de huidige PlayStation VR; het bedrijf zelf heeft er al veel over onthuld.

Image
Image

Wanneer wordt de PSVR 2 uitgebracht?

Het officiële woord van Sony is dat we de PS5 VR begin 2023 zullen zien.

Dit is nu een paar jaar aan het bouwen:

  • In 2019 vertelde de senior vice-president van R&D van het bedrijf, Dominic Mallinson, aan CNET: "Het is goed om wat ademruimte tussen die dingen te hebben" in een duidelijk signaal dat consumenten gewoon achterover moeten leunen en genieten van hun PlayStation als- is voor nu.
  • Eind 2021 tweette hardware-analist en VR-ontwerper Brad Lynch dat de PSVR 2 binnenkort de massaproductiefase ingaat.
  • In mei 2022 zei analist en leaker Ming-Chi Kuo dat een volledige lancering mogelijk is in het eerste kwartaal van 2023.

Releasedatum schatting

Sony bevestigt dat we begin 2023 het VR-systeem zullen zien. We zullen de details weten als die tijd nadert.

Prijsgeruchten

Sony doet niets goedkoop, dus we verwachten dat de nieuwe PSVR begint bij $ 399. De originele PSVR was geprijsd op $ 499, maar is nu stevig verankerd in een prijskaartje van $ 349, dus het is logisch dat een gloednieuwe, verbeterde versie de consument net iets meer terug zou brengen dan het huidige product.

De naaste concurrent, de Oculus Quest 2, kost $ 299 tot $ 399 en Sony zal ongetwijfeld gezien willen worden als de premium-optie. Toch helpt een hoog prijskaartje niet om VR te positioneren als iets voor de gemiddelde consument, wat Sony moet bereiken als het de massamarkt wil veroveren. Aangezien de PS5 (met schijf) $ 499 kost, moet het bedrijf lager zijn dan dat om consumenten te helpen het te zien als een accessoire dat het waard is om te kopen.

Bottom Line

Er is al een PlayStation VR2-pagina op PlayStation.com, maar er is geen pre-orderinformatie beschikbaar totdat Sony een officiële aankondiging doet. We werken deze pagina bij wanneer de pre-order link beschikbaar is.

PSVR 2 Functies

Sony heeft begin 2022 enkele details over de PlayStation VR2 onthuld. Het voegt een "echte next-gen-ervaring toe met high-fidelity-beelden, nieuwe sensorische functies en verbeterde tracking - samen met een vereenvoudigde installatie met één snoer."

We hebben meerdere patenten gevonden die aan Sony zijn toegekend voor het uitvoeren van een videogame die door een gebruiker wordt gespeeld via een op het hoofd gemonteerd display. In september 2020 werd bijvoorbeeld een Amerikaans octrooi verleend met betrekking tot 'bewegingsregistratiegegevens die de beweging aangeven van meerdere markten die op een oppervlak van een eerste onderwerp zijn geplaatst'.'

Image
Image

Een ander Amerikaans patent dat we in juni 2020 hebben gezien, laat duidelijk zien dat een headsetgebruiker op een cloudgebaseerd gamingnetwerk speelt. De beschrijving is intrigerend: het lijkt erop te wijzen dat gameplay-sessies opnieuw worden gemaakt in de cloud, wat erop kan wijzen dat twee gebruikers op verschillende locaties samen een VR-game kunnen spelen.

Image
Image

Op basis van deze en andere geruchten die we horen, denken we dat je het volgende zult zien in een next-gen VR-headset van het bedrijf.

  • Foveated rendering om de beeldkwaliteit van het perifere zicht te verminderen en de vereisten voor rendering te verminderen
  • Verbeterde resolutie (2000×2040 per oog), pixelkwaliteit en verversingsfrequenties (90/120Hz)
  • Avatars
  • Een enkele, afneembare USB-C-kabel die de headset verbindt met de PlayStation
  • Een lichtgewicht headset overall
  • Cloud gaming-opties voor interactief spelen op afgelegen locaties
  • Livestreaming met de PS5-camera
  • Geïntegreerde camera's die in de headset zijn ingebouwd, volgen jou en je controller zonder dat je een externe camera nodig hebt
  • Verbeterd realisme door het volgen van oogbewegingen, zodat je in een specifieke richting kunt kijken om een extra input voor het spelpersonage te creëren
  • Headsetfeedback die de sensaties van in-game acties versterkt
  • Ingebouwde microfoon
  • Filmmodus om de PSVR2 te laten weergeven wat er op de PS5 draait via een 1920×1080 HDR virtueel scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz
  • Bekijk je omgeving terwijl je de headset draagt via de doorkijkfunctie
  • Op gebaren gebaseerde schaduwbanning (via een patent ingediend in 2017)

Techradar beweert bewijs van de toekomst van VR te hebben gevonden in de nieuwe PS5-game Astro's Playroom en een Twitter-gebruiker genaamd Lumen begon een gefladder over andere mogelijke PS5-referenties naar VR. Ask PlayStation UK moedigt gebruikers op Twitter echter sterk aan om de huidige accessoires met de PS5 te gebruiken, zodat eventuele 'aanwijzingen' gewoon rode haring kunnen zijn.

PSVR 2-specificaties en hardware

Dit zijn de officiële specificaties van Sony:

PlayStation VR2-specificaties
Weergavemethode: OLED
Paneelresolutie: 2000x2040 per oog
Panel verversingssnelheid: 90Hz, 120Hz
Lensscheiding: Verstelbaar
Gezichtsveld: Ongeveer 110 graden
Sensoren: Bewegingssensor: Zes-assig bewegingsdetectiesysteem (drie-assige gyroscoop, drie-assige versnellingsmeter) / Bevestigingssensor: IR-nabijheidssensor
Camera's: 4 camera's voor headset- en controller-trackingIR-camera voor eye-tracking per oog
Feedback: Trilling op headset
Communicatie met PS5: USB-C
Audio: Ingang: Ingebouwde microfoon / Uitgang: Stereo hoofdtelefoonaansluiting

Hoewel er geen officiële afbeeldingen zijn vrijgegeven, plaatste Bit Planet Games een vermeende afbeelding van de headset en controllers op Twitter. Het werd kort daarna verwijderd, maar niet voordat het ergens anders werd gekopieerd - bekijk dit Reddit-bericht voor de foto.

PSVR 2-controllers

Sony onthulde de PS5 VR-controller in maart 2021. Het bolvormige ontwerp ziet er ergonomisch uit en zal, volgens Sony, ontwikkelaars meer vrijheid geven om unieke gameplay-ervaringen te creëren. De controllers hebben opwindende nieuwe functies zoals adaptieve triggers, haptische feedback en vingeraanrakingsdetectie voor een soepelere en realistischere gameplay.

Image
Image
PlayStation VR2 Sense Controller-specificaties
Knoppen: [Rechts] PS-knop, Opties-knop, Actieknoppen (Cirkel / Cross), R1-knop, R2-knop, Rechter stick / R3-knop / [Links] PS-knop, Create-knop, Actieknoppen (Driehoek / Vierkant), L1-knop, L2-knop, Linker joystick / L3-knop
Sensing/Tracking: Bewegingssensor: Zes-assig bewegingsdetectiesysteem (drie-assige gyroscoop + drie-assige versnellingsmeter) / Capacitieve sensor: Vingeraanraakdetectie IR-LED: Positie volgen
Feedback: Triggereffect (op R2/L2-knop), haptische feedback (door enkele actuator per eenheid)
Poort: USB-C
Communicatie: Bluetooth 5.1
Batterij: Ingebouwde oplaadbare lithium-ionbatterij

Bevestigde PSVR 2-games

Sony heeft de volgende games onthuld voor de PlayStation VR 2:

  • Horizon VR: Call of the Mountain
  • No Man's Sky
  • Resident Evil 4 (niet de volledige game)
  • Resident Evil Village
  • The Walking Dead: Saints & Sinners, Hoofdstuk 2: Retribution

Je kunt meer gamingnieuws krijgen van Lifewire over allerlei onderwerpen; hier zijn meer verhalen en geruchten over Sony's plannen voor de PSVR 2.

Aanbevolen: