Google TV werkt het besturingssysteem bij voor snellere, krachtigere streaming: wat u moet weten

Google TV werkt het besturingssysteem bij voor snellere, krachtigere streaming: wat u moet weten
Google TV werkt het besturingssysteem bij voor snellere, krachtigere streaming: wat u moet weten
Anonim

Google heeft zijn speciale tv-app in de twee jaar sinds de lancering consequent bijgewerkt, maar deze updates voegen meestal meer functies toe of vergroten de apparaatintegratie.

Nu richt het bedrijf zich eindelijk op de algehele prestaties, aangezien de zoekmachinegigant zojuist een Google TV-update heeft uitgebracht die een aantal stabiliteits-, prestatie- en UI-fixes bevat. Dit is goed nieuws voor degenen die afhankelijk zijn van de service voor streaming, aangezien lag en traag laden van apps, naast andere problemen, de belangrijkste klachten zijn.

Image
Image

De update bevat verschillende "onder de motorkap" verbeteringen. Om hier niet te diep in de technologie te duiken, maar de geheugenvereisten voor bepaalde UI-elementen zijn drastisch verminderd, het cachebeheer is herzien en de CPU is geoptimaliseerd voor Google TV-apparaten.

Het resultaat? Een soepelere algehele ervaring met minder vertraging en sneller laden van apps en tabbladen, zoals het tabblad Voor jou. Apparaten starten nu ook sneller op en gaan zonder haperingen of vertraging naar het startscherm. En Google zegt dat het streamen van inhoud "stabieler" en "iets sneller" moet zijn.

Deze oplossingen gelden zelfs voor profielen voor kinderen. Het zou nu minder tijd moeten kosten om over te schakelen naar het profiel van een kind en door de inhoud te bladeren, naast het verminderen van de latentie bij het starten van een app.

Deze versie bevat ook een nieuw Free Up Storage-menu waarmee u onnodige apps en inhoud kunt verwijderen, wat de prestaties zou moeten helpen optimaliseren. Google TV geeft immers toegang tot meer dan 10.000 apps.

De nieuwste update van Google TV is al begonnen met uitrollen, maar het kan zijn dat je even moet wachten voordat deze je specifieke apparaat bereikt.

Aanbevolen: