Mixer.com: wat het is en wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Mixer.com: wat het is en wat u moet weten
Mixer.com: wat het is en wat u moet weten
Anonim

Wat te weten

  • Mixer werd stopgezet in juli 2020.
  • De streamingdienst van Mixer was vergelijkbaar met en concurreerde rechtstreeks met Twitch.

Dit artikel legt uit wat Mixer was, hoe het werkte en hoe het verschilde van Twitch.

Niet meer leverbaar

Mixer werd stopgezet in juli 2020.

Image
Image

Mixer was een gratis website en service voor het streamen van videogames, eigendom van Microsoft. Mixer heette oorspronkelijk Beam, maar werd omgedoopt tot Mixer omdat de naam Beam niet in alle regio's beschikbaar was.

Mixer concurreerde rechtstreeks met Amazon's populaire Twitch-streamingservice die zich ook richt op live-uitzendingen met betrekking tot videogames. Beide streamingdiensten hebben ook een klein percentage gebruikers dat ervoor kiest om video-inhoud te streamen met betrekking tot cosplay, eten, live podcast-opnames en informele gesprekken.

Wat doen de Mixer mobiele apps?

Er waren twee officiële Mixer-apps beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. Gebruikers van de Mixer-app hebben uitzendingen van andere streamers bekeken, commentaar gegeven op streams, co-hosting gestart vanaf hun eigen kanalen en meldingen ontvangen wanneer kanalen die ze volgden live gingen.

De iOS- en Android Mixer Create-app werd gebruikt voor het uitzenden van inhoud naar de Mixer-streamingservice vanaf een smartphone of tablet. Mixer Maak gebruikers live gestreamde videobeelden van de webcam van een apparaat of zend zelfs mobiele videogames uit op hetzelfde apparaat.

Hoe werkt Mixer op Xbox One-consoles?

Mensen gebruikten de officiële Mixer-app voor de Xbox One-consoles van Microsoft om Mixer-uitzendingen te bekijken, accounts te volgen en zich erop te abonneren. Het leek erg op de YouTube- of Amazon Video-app. De Xbox One Mixer-app maakte ook deelname aan de chatroom van een kanaal mogelijk.

De uitzendfunctionaliteit van Mixer was eigenlijk rechtstreeks geïntegreerd in het besturingssysteem van de Xbox One, zodat console-eigenaren vanaf het Xbox One-dashboard naar Mixer konden streamen zonder de app te gebruiken.

Was er een Windows 10 Mixer-app?

Er was geen officiële Mixer-app voor Windows 10-pc's. Net als de Xbox One was Mixer-uitzending rechtstreeks ingebouwd in het Windows 10-besturingssysteem, zodat gebruikers geen extra app hoefden te downloaden voor basis Mixer-streaming.

Voor het bekijken van Mixer-streams op een pc met Windows 10, werden gebruikers aangemoedigd om de Mixer-website voor gamestreaming, Mixer.com, te bezoeken in de Microsoft Edge-webbrowser.

Was Mixer op Sony's PlayStation 4-consoles?

Sony's PlayStation 4 (PS4)-familie van consoles had geen ingebouwde ondersteuning voor Mixer en evenmin een officiële Mixer-app. Gebruikers bekeken uitzendingen op PS4's door de Mixer-website te bezoeken via de webbrowser van de console; streamers van videogames konden hun PlayStation-gameplay echter naar Mixer uitzenden door een capture-kaart, een computer en een kopie van OBS Studio te gebruiken op dezelfde manier als streamen naar Twitch.

Mixer-integratie kwam niet naar Sony's PlayStation-consoles, aangezien Microsoft zowel Mixer als Xbox bezit, die directe marktrivalen zijn voor Sony.

Hoe was Mixer anders dan Twitch?

Mixer bood een zeer vergelijkbare streamingdienst aan voor Twitch die op bijna identieke wijze functioneerde. Op Mixer en Twitch zenden streamers uit vanaf een Xbox One-console of via OBS Studio op een pc of Mac en mochten ze naast de gameplay van videogames ook een verscheidenheid aan inhoud streamen. Er waren vier belangrijke verschillen tussen de twee.

  1. Mixer's Mixer Create mobiele app toegestaan voor het uitzenden van live video en mobiele videogames rechtstreeks vanaf een smartphone, terwijl de Twitch mobiele app beperkt is tot alleen video-uitzendingen.
  2. Twitch-uitzendingen zijn beschikbaar op zowel de PlayStation 4- als de Xbox One-familie van consoles. Ingebouwde Mixer-streaming was alleen beschikbaar op de Xbox One. Geen van beide is mogelijk op de Nintendo Switch.
  3. Mixer bood wel meer interactiviteit met streams via speciale geluidseffectknoppen die gebruikers konden indrukken tijdens het kijken. Het bood ook directe integratie met sommige videogames zoals Minecraft, waardoor streamkijkers invloed konden uitoefenen op wat er in de game gebeurde.
  4. Mixer ondersteunde co-streaming, een functie waarmee verschillende streamers tegelijkertijd gameplay vanaf hun eigen kanalen konden uitzenden terwijl ze elkaar in een gesplitste schermpresentatie op alle betrokken kanalen konden weergeven. Het was een beetje zoals de aftiteling van The Brady Bunch, maar dan met gamers.

Esports op Mixer

Naast het streamen van live-uitzendingen van evenementen in de videogamebranche, streamde Mixer het hele jaar door ook verschillende esports-evenementen en had hij exclusieve uitzendrechten voor de Paladins Console Series esports-toernooien.

Mixer produceerde ook verschillende esports-gerelateerde shows die konden worden bekeken op de streamingdienst en zendt vaak speciale game-evenementen uit vanuit geselecteerde Microsoft Stores.

Aanbevolen: