Dubbele monitoren instellen op een Surface Pro

Inhoudsopgave:

Dubbele monitoren instellen op een Surface Pro
Dubbele monitoren instellen op een Surface Pro
Anonim

Wat te weten

  • Je hebt een Surface Dock nodig om twee monitoren op de Surface Pro aan te sluiten.
  • Het Surface Dock ondersteunt de 3e en 4e generatie Surface Pro's; Surface Dock 2 ondersteunt de 5e generatie en nieuwer.
  • Oudere monitoren zullen werken, maar hiervoor zijn converters nodig.

In dit artikel leren we hoe je twee monitoren aansluit op de Surface Pro. Terwijl het aansluiten van één monitor net zo eenvoudig is als het aansluiten van een kabel op een poort, is het toevoegen van twee een ingewikkelder proces.

Dubbele monitoren instellen op de Surface Pro

  1. Zorg ervoor dat je alle beschikbare kabels hebt met de juiste connectoren en benodigde lengtes. Sluit alle kabels en converters aan voordat u ze op de monitor of het dock aansluit.
  2. Sluit je Surface Pro aan op het Dock terwijl de stroom is uitgeschakeld. Sluit je monitoren aan en sluit je kabels aan, en kijk dan op het Dock. Je zou twee poorten naast de koptelefoonaansluiting moeten zien; sluit één monitor aan op elke poort.

    Zo ziet het eruit op een Surface Dock 1:

    Image
    Image

    Zo ziet een Surface Dock 2 eruit:

    Image
    Image

    Misschien ziet u andere USB-C-poorten elders op het dock. Deze zijn voor opladen en gegevensverbinding, en hoewel u ze voor monitoren kunt gebruiken, is het raadzaam om in plaats daarvan de speciale poorten te gebruiken. U krijgt betere prestaties en heeft meer poorten om te gebruiken.

  3. Start je Surface Pro op. Het zou uw monitoren automatisch moeten detecteren en u zou ze moeten zien activeren. Afhankelijk van de monitoren en uw huidige configuratie, kunnen de monitoren alleen een zwart scherm weergeven. Mogelijk moet je je Surface helpen om meerdere monitoren te herkennen.

Dubbele monitoren detecteren en configureren op de Surface Pro

Hier leest u hoe u uw installatie met twee monitoren kunt detecteren en configureren.

  1. Open het Windows-menu of druk op de Windows-toets en selecteer Instellingen > Apparaat > Display. U zou een hulpmiddel moeten zien om meerdere schermen te rangschikken:

    Image
    Image

    Als dat niet het geval is, bladert u naar Meerdere schermen en klikt u op Detect.

    Image
    Image
  2. Scroll omlaag naar Meerdere schermen en zorg ervoor dat "Deze schermen uitbreiden" is geselecteerd. Als u op elke monitor hetzelfde beeld ziet, lost dit het probleem op.

  3. Scroll omhoog en rangschik de schermindeling zoals je die in het echt hebt door de schermen te slepen en neer te zetten. Druk op Identify om te bepalen welk scherm dat is. De tweede monitor bevindt zich links in het bovenstaande voorbeeld.

    Vergeet niet dat de computer de fysieke locatie van uw monitor niet kent. Dus als u bijvoorbeeld een monitor boven u had maar deze in deze instellingen 'onder' uw primaire scherm had geplaatst, zou u uw muis naar 'omlaag' moeten bewegen om dat scherm te gebruiken.

  4. Selecteer elk scherm en scrol omlaag om de resolutie, oriëntatie en vergroting van uw monitor te selecteren. Misschien wilt u een app die u wilt gebruiken naar die monitor slepen om ervoor te zorgen dat uw instellingen zijn waar u ze wilt hebben.

Compatibiliteitsproblemen controleren

Voor het aansluiten van twee monitoren is het Surface Dock of Surface Dock 2 vereist. De 3e en 4e generatie Surface Pro's kunnen alleen het eerste dock gebruiken; het tweede dock ondersteunt de 5e generatie en hoger (op het moment van schrijven). De Surface Pro 7. De Surface Pro's van de 3e en 4e generatie zullen de Mini Display Port (MDP)-technologie gebruiken. Surface Pro's van de 5e generatie of later gebruiken USB-C-poorten.

Controleer de monitoren die u wilt gebruiken om te zien welke poorten beschikbaar zijn. Oudere monitoren kunnen de Digital Visual Interface (DVI)-standaard of de High Definition Multimedia Interface (HDMI)-standaard gebruiken. Converters zijn online verkrijgbaar bij elektronicawinkels naar USB-C- of MDP-poorten.

FAQ

    Kan ik mijn Surface als tweede monitor voor mijn Windows-pc gebruiken?

    Ja, zolang beide apparaten Miracast ondersteunen. Ga op beide apparaten naar Instellingen > Systeem > Projecteren op deze pc Pas de instellingen aan uw voorkeuren aan. Klik op de Windows-pc op Windows-toets + P, kies Verbinding maken met een draadloos beeldscherm en kies je Surface. Kies in de pop-up op je Surface Altijd toestaan en selecteer vervolgens OK om te bevestigen. Uw hoofd-pc zal een code weergeven; voer dit in je Surface in en start de projectie. Nogmaals, terug op uw hoofd-pc, klik op Windows-toets + P en kies Verbinding maken met een draadloos beeldscherm Kies Projectiemodus wijzigen en selecteer Verlengen

    Hoe sluit ik een derde monitor aan op mijn Surface Pro?

    Met het Surface Dock kun je je scherm uitbreiden tot slechts twee monitoren. Als u een derde monitor met een adapter aansluit, kunt u deze alleen in serie schakelen, waardoor het scherm van de monitor wordt gerepliceerd waarop deze is aangesloten.

Aanbevolen: