Hoe dubbele nummers te verwijderen met een gratis tool

Inhoudsopgave:

Hoe dubbele nummers te verwijderen met een gratis tool
Hoe dubbele nummers te verwijderen met een gratis tool
Anonim

Wat te weten

  • Installeer de gratis versie van Duplicate Cleaner. Kies Zoekcriteria en schakel over naar Audiomodus via het Zoekcriteria menu.
  • Choose Scan Location, ga naar je songbibliotheek, selecteer het Arrow icoon en kies Start Scan.
  • Kies de dubbele items die u wilt verwijderen en selecteer vervolgens Bestandsverwijdering > Bestanden verwijderen. Optioneel: naar de prullenbak sturen of lege mappen verwijderen.

Terwijl je je muziekbibliotheek opbouwt, is het gebruikelijk dat er van tijd tot tijd meerdere exemplaren van hetzelfde nummer verschijnen. We laten u zien hoe u rommel kunt verminderen en ruimte op de harde schijf kunt vrijmaken met behulp van een softwaretool voor het zoeken naar dubbele bestanden voor Windows.

Duplicate Cleaner gebruiken voor audiobestanden

Naast het gebruik van deze speciale software voor het stroomlijnen van je muziekbibliotheek, kun je meerdere kopieën van foto's, video's en andere soorten bestanden verwijderen. In deze tutorial gaan we de gratis versie van Duplicate Cleaner (Windows) gebruiken, die een speciale modus heeft alleen voor audiobestanden.

Duplicate Cleaner heeft een gratis proefperiode van 15 dagen, waarna je moet betalen om het te blijven gebruiken.

Als je een ander besturingssysteem gebruikt, zoals macOS of Linux, probeer dan Duplicate Files Searcher.

Volg deze stappen om het programma te gebruiken en de dubbele bestanden te wissen.

  1. Klik op Zoekcriteria.

    Image
    Image
  2. Schakel Duplicate Cleaner naar de audiomodus. Deze opstelling doorzoekt specifiek de metadata in audiobestanden om te proberen dubbele nummers of muziekstukken te vinden. Om naar deze modus over te schakelen, selecteert u het tabblad Audiomodus via het hoofdmenuscherm Zoekcriteria.

    Gebruik de uitsluitingszoekfunctie om specifieke audioformaten uit te filteren. Typ bijvoorbeeld .flac om alle bestanden in deze indeling eruit te filteren.

    Image
    Image
  3. Voordat u naar duplicaten gaat scannen, moet u het programma vertellen waar het moet zoeken. Selecteer Scanlocatie in het menu bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  4. Gebruik de mappenlijst in het linkerdeelvenster om te navigeren naar waar uw songbibliotheek is opgeslagen. Markeer een map (of het volledige schijfvolume) die u wilt toevoegen en selecteer vervolgens het Arrow-pictogram (witte pijl naar rechts). U kunt indien nodig ook op mappen dubbelklikken om submappen te selecteren.

    Als je muziek op meer dan één locatie hebt opgeslagen, voeg dan op dezelfde manier meer mappen toe.

    Image
    Image
  5. Selecteer Start Scan om te beginnen met zoeken naar duplicaten.

    Image
    Image
  6. Wanneer het proces is voltooid, verschijnt er een statistiekscherm met een gedetailleerd rapport over de duplicaten die het programma heeft opgeleverd. Selecteer Sluiten om door te gaan.

    Image
    Image
  7. Klik op het vak links van de dubbele items die u wilt verwijderen.

    Image
    Image
  8. Als de dubbele lijst groot is, selecteert u Selectie-assistent. Beweeg uw muisaanwijzer over het Mark submenu en kies een optie. Voorbeelden zijn bestandsgrootte, gewijzigde datum/tijd, automatische tags en meer.

    Image
    Image
  9. Zodra u de duplicaten hebt gemarkeerd die u wilt verwijderen, selecteert u Bestandsverwijdering bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  10. Om de bestanden naar de prullenbak van Windows te sturen in plaats van ze direct te verwijderen, moet u ervoor zorgen dat de optie Verwijderen naar Prullenbak is ingeschakeld.

    Image
    Image
  11. Om ook mappen te verwijderen die niets in zich hebben, zorg ervoor dat de Remove Empty Folders optie is aangevinkt.

    Image
    Image
  12. Als u tevreden bent met de manier waarop de duplicaten worden verwijderd, selecteert u Bestanden verwijderen.

    Image
    Image

Aanbevolen: