Een Chromebook opnieuw opstarten

Inhoudsopgave:

Een Chromebook opnieuw opstarten
Een Chromebook opnieuw opstarten
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudig opnieuw opstarten: Druk op de Power-knop totdat het scherm wordt uitgeschakeld. Druk vervolgens nogmaals op.
  • Herstart om te updaten: Snelle instellingen > Herstart om te updaten. Chromebook wordt uitgeschakeld en vervolgens opnieuw opgestart.
  • Harde herstart: Chromebook afsluiten. Druk op Refresh en Power > release wanneer Chromebook start.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Chromebook opnieuw kunt opstarten om software-updates toe te passen of problemen zoals een vastgelopen Chromebook op te lossen. Hier leest u hoe u veilig opnieuw opstart en een harde reset uitvoert als uw Chromebook niet goed werkt.

Een Chromebook opnieuw opstarten

Als je Chromebook kleine problemen ondervindt, zoals moeite om verbinding te maken met wifi, kan deze methode je misschien helpen deze op te lossen.

  1. Zoek de Power-toets op het toetsenbord, hoogstwaarschijnlijk in de rechterbovenhoek.

    Sommige apparaten, zoals die met een tabletmodus, hebben de sleutel mogelijk op een andere locatie.

  2. Houd de Power-toets ongeveer twee seconden ingedrukt totdat het scherm donker wordt.

    Als een Power Off optie verschijnt, selecteer die dan.

  3. Druk nogmaals op de Power-toets om de Chromebook op te starten.

Herstart om een Chromebook bij te werken

Als uw Chromebook een update naar de software heeft gedownload, start u het apparaat opnieuw op om de update toe te passen. Gebruik de volgende stappen om ervoor te zorgen dat de update succesvol is geïnstalleerd:

  1. Klik op het meldingenpaneel om het menu met snelle instellingen in de rechterbenedenhoek van het scherm weer te geven.

    Image
    Image
  2. Als er een update beschikbaar en gedownload is, zie je een knop met de tekst Herstart naar update. Selecteer deze knop.
  3. Wacht tot de Chromebook is afgesloten en weer is opgestart.

Een Chromebook hard resetten

Als je serieuzere problemen hebt met de hardware, kan een harde reset het probleem oplossen.

Als u een harde reset uitvoert op uw Chromebook, worden mogelijk bestanden verwijderd uit de Downloads-map van uw Chromebook. Deze bestanden kunnen niet worden hersteld, dus zorg ervoor dat u de bestanden downloadt of een back-up maakt van de bestanden die u wilt behouden.

  1. Houd de Power-toets ingedrukt totdat de Chromebook wordt afgesloten.
  2. Zoek de Refresh-toets. Het ziet eruit als een cirkelvormige pijl en zou in de bovenste rij van het toetsenbord van het apparaat moeten verschijnen, naast de pijltoetsen terug en vooruit.

  3. Houd tegelijkertijd de Refresh-toets en de Power-knop ingedrukt. Wanneer de Chromebook start, laat u de Refresh-toets los.

    Voor Chromebook-tablets: houd de knoppen Volume omhoog en Power tegelijkertijd 10 seconden ingedrukt en laat vervolgens beide knoppen los.

Aanbevolen: