Een webcam installeren en aansluiten op uw pc

Inhoudsopgave:

Een webcam installeren en aansluiten op uw pc
Een webcam installeren en aansluiten op uw pc
Anonim

Wat u moet weten

  • Download en installeer de webcamsoftware of gebruik de meegeleverde schijf.
  • U kunt ook gewoon plug-and-play gebruiken. Windows 10 zal uw webcam automatisch instellen.

Dit artikel legt uit hoe je je USB-webcam aansluit en instelt op Windows 10. Het geeft je twee basisopties om aan de slag te gaan. De informatie in dit artikel is over het algemeen van toepassing op webcams die worden gebruikt met een pc waarop Windows 10 is geïnstalleerd.

Bottom Line

Voordat u uw webcam kunt gebruiken, moet u de stuurprogramma's op uw computer installeren. Afhankelijk van de webcam, werd deze geleverd met een schijf met de stuurprogramma's of met instructies om de stuurprogramma's online te vinden. Als uw computer geen schijfstation heeft, gaat u naar het gedeelte "Geen schijf" van deze handleiding.

Gebruik de meegeleverde schijf

Tenzij anders aangegeven, plaatst u de schijf die bij de webcam is geleverd voordat u deze aansluit. Windows herkent dat u software probeert te installeren en start een wizard om u door het proces te leiden.

Als de wizard niet automatisch start, ga dan naar de Windows-taakbalk en selecteer File Explorer (op Windows 10) of My Computer(op oudere versies van Windows). Of typ in het vak Zoeken Deze pc Klik vervolgens op de schijf (meestal E:) om de bestanden op de schijf te installeren.

Image
Image

Geen schijf? Geen probleem! Plug en Play

Als de webcamera niet met een softwareschijf is geleverd, sluit deze dan aan en kijk wat er gebeurt. Meestal herkent Windows het als nieuwe hardware en kan het gebruiken. Als Windows de webcam niet kan gebruiken, wordt u begeleid bij het zoeken naar stuurprogramma's (online of op uw computer).

Naarmate schijfstations minder gebruikelijk worden, bieden webcamfabrikanten steeds vaker de nieuwste stuurprogramma's online.

Windows Update gebruiken om handmatig naar stuurprogramma's te zoeken:

  1. Ga naar het vak Zoeken en zoek naar Apparaatbeheer.

    Image
    Image
  2. Apparaatbeheer toont een volledige lijst met apparaten op de computer. Ga naar Cameras of Imaging Devices, klik met de rechtermuisknop op de webcam en selecteer Stuurprogramma bijwerken. Loop door de wizard om te zien of Windows de stuurprogramma's kan vinden.

    Image
    Image
  3. Als er niets gebeurt wanneer u de webcam aansluit en Windows de stuurprogramma's niet kan vinden, lees dan de instructiehandleiding of bezoek de website van de fabrikant van de webcam om stuurprogramma's voor de webcam te vinden.

Vind de USB-verbinding (of andere) van uw webcam

De meeste webcams maken verbinding met een USB-kabel of iets dergelijks. Zoek een USB-poort op de computer. Het bevindt zich meestal aan de voor- of achterkant van de computer en ziet eruit als een kleine rechthoek met een USB-pictogram.

Image
Image

Als u de webcam aansluit, opent Windows automatisch de geïnstalleerde software. Of ga naar het Start menu om de webcamsoftware te openen.

Bottom Line

Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om effectieve webcamvideo's of foto's te maken, maar een paar kneepjes van het vak zijn wel van toepassing. Plaats de webcam op een vlakke ondergrond zodat foto's en video's niet scheef of scheef lijken. Gebruik een stapel boeken of een statief om de webcam uit te lijnen om video op te nemen van iets anders dan wat zich direct voor het scherm bevindt.

Klip je webcam op je monitor

Afhankelijk van de stijl en het model van de webcam, kan deze al dan niet een verstelbare clip hebben om hem aan de monitor te bevestigen. Het is handig om uw webcam op de monitor te klikken wanneer u een webcast opneemt, een videodagboek maakt of chat met vrienden of familie. Als de monitor dun is, kan het enige creativiteit vergen om hem te beveiligen.

De ingebouwde clipfunctie plaatst desktopwebcams een stap hoger dan standaard laptopwebcams, aangezien ze meestal op dezelfde plek in het midden bovenaan de monitor vastzitten.

Eenmaal verbonden, blader naar uw webcamsoftware

Nadat je de webcam hebt aangesloten en naar wens hebt geplaatst, zet je hem aan en kijk je wat hij kan.

Image
Image

Om de software te gebruiken die bij de webcam is geleverd, gaat u naar het Start menu en bladert u naar het webcamprogramma, hier weergegeven als Logitech Webcam Software. De jouwe wordt gekoppeld aan het merk en model van je webcam.

Als je de software die bij je webcam is geleverd niet leuk vindt, wordt Windows 10 geleverd met een Camera app die goed werkt met de meeste merken webcams.

FAQ

    Hoe gebruik ik een telefoon als webcam?

    Om je smartphone als webcam te gebruiken, download je de Reincubate Camo-app voor iOS of download je de Reincubate Camo Android-app. Je downloadt ook de desktopversie van de app op je Mac of pc. Start de app op beide apparaten en volg de aanwijzingen.

    Hoe test ik een webcam?

    Om een webcam te testen, gaat u naar de website Test Webcam Online en selecteert u Check My Webcam > Toestaan U kunt ook op uw Mac ga naar Finder > Applications > Photo Booth om uw camerafeed te openen. Of typ in Windows Camera in het zoekvak om het te openen en de feed weer te geven.

    Hoe gebruik ik een GoPro als webcam?

    Om een GoPro als webcam te gebruiken, download en installeer je GoPro's webcam-hulpprogramma en start je je computer opnieuw op. Start de GoPro-app en sluit je GoPro aan op je computer met de USB-C-kabel. Je ziet de GoPro als camera-optie in je streaming- of video-app.

Aanbevolen: