Wil je je onverklaarbaar oud voelen? Nummeridentificatie Shazam wordt 20

Wil je je onverklaarbaar oud voelen? Nummeridentificatie Shazam wordt 20
Wil je je onverklaarbaar oud voelen? Nummeridentificatie Shazam wordt 20
Anonim

In 2002 was Anakin Skywalker in bioscopen aan het klagen over zand, Britney en Justin waren nog steeds een ding, en een nummeridentificatieservice genaamd Shazam kwam ter wereld.

Wacht even, is Shazam 20 jaar oud? Hoe is dit zelfs mogelijk? Apple heeft de verjaardag officieel bevestigd en viert de mijlpaal met een samengestelde afspeellijst die is gericht op de meest geshazamde nummers in de geschiedenis van de service.

Image
Image

Als je nog steeds vastzit aan het idee dat Shazam 20 wordt terwijl de iPhone en gerelateerde moderne smartphones nog maar 15 zijn, is dit hoe het eruit schudt. Shazam begon als een sms-service in het VK, hoewel de functionaliteit vrijwel ongewijzigd was. "Shazamming" in 2002 hield in dat je een sms-bericht stuurde en vervolgens je telefoon omhoog hield totdat je een antwoord kreeg met de artiest en het nummer.

De service bleef relevant tot de opkomst van moderne smartphones, en Shazam was een van de eerste opvallende apps in Apple's pas gelanceerde App Store in 2008. Uiteindelijk slokte Apple de service op en verpakte hem in Siri, dat is waar het tegenwoordig het meeste van wordt gebruikt.

Image
Image

Apple zegt dat Shazam onlangs 70 miljard zoekopdrachten aller tijden heeft doorstaan, wat een hele prestatie is. Het heeft ook enkele statistieken vrijgegeven, waaronder de allereerste geshazamde artiest (T-Rex) en het meest geshazamde nummer aller tijden, Tone and I's "Dance Monkey."

De samengestelde, op Shazam gerichte afspeellijst is alleen beschikbaar op Apple Music en bestaat uit 20 nummers van artiesten als Adele, Gnarls Barkley, Gotye en meer.

Voor de komende 20 jaar suggereert Apple dat dit nog maar het begin is voor de service, en zegt dat het "gefocust blijft op de toekomst van het ontdekken van muziek."

Aanbevolen: