Gamen helpt mensen met gehoorproblemen zich betrokken te voelen

Inhoudsopgave:

Gamen helpt mensen met gehoorproblemen zich betrokken te voelen
Gamen helpt mensen met gehoorproblemen zich betrokken te voelen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De aankomende game Forza Horizon 5 zal gebarenta altolken op het scherm toevoegen die tijdens de tussenfilmpjes van de game in een beeld-in-beeld-weergave zullen verschijnen.
  • Er is een groeiende beweging om de toegankelijkheid voor games te verbeteren.
  • Veel games missen nog steeds dergelijke voorzieningen, zoals audiosignalen, zeggen experts.

Image
Image

Gamers die doof of slechthorend zijn, krijgen hightech hulp.

De ontwikkelaars van Forza Horizon 5 zullen gebarenta altolken op het scherm toevoegen die tijdens de tussenfilmpjes van de game in een beeld-in-beeld-weergave zullen verschijnen. Het maakt deel uit van een groeiende beweging om de toegankelijkheid voor games te verbeteren. Volgens een recent rapport heeft één op de acht mensen in de Verenigde Staten van 12 jaar of ouder gehoorverlies in beide oren.

"Dit vertegenwoordigt een enorme hoeveelheid potentiële gamingklanten die verloren gaan als games niet toegankelijk zijn voor dit segment van gebruikers", vertelde Mikal Babenko, een merkmanager bij game-ontwikkelaar Room8 Studio, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Games moeten de realiteit van de wereld weerspiegelen."

Toon niet vertellen

Forza Horizon 5's tolken zullen niet beschikbaar zijn wanneer de game op 9 november wordt gelanceerd, maar het bedrijf zegt dat deze binnenkort zal verschijnen.

"We luisteren constant naar de community om van Forza Horizon 5 een inclusieve ervaring te maken waar iedereen van kan genieten", schreef Mike Brown, creatief directeur van Playground Games in een blogpost.

Gebarentaal is niet de enige manier waarop gamebedrijven eraan werken om hun producten inclusiever te maken. Er zijn ook adaptieve controllers, verbeterde ondertitels en niet-visuele aanwijzingen (d.w.z. gerommel van de controller).

Microsoft biedt bijvoorbeeld de Xbox Adaptive Controller aan, die is ontworpen voor mensen met beperkte mobiliteit. De controller kan worden geconfigureerd om te voldoen aan de behoeften van gamers die op basis van hun handicap unieke problemen ondervinden. Het is ontworpen op basis van feedback van de toegankelijkheidsgemeenschap.

Een ander hulpmiddel is CART-vertaling (Communication Access Real-time Translation) dat helpt de kloof te overbruggen voor doelgroepen die op tekst vertrouwen om te genieten van game-inhoud. Game-ontwerpers en -uitgevers moeten ervoor zorgen dat op de etikettering van het pakket uitleg wordt gegeven over functies waarmee spelers met gehoorproblemen snel kunnen zien of een game voor hen toegankelijk is, zei Babenko.

Image
Image

Maar veel games missen nog steeds dergelijke voorzieningen, zoals audiosignalen, zei Babenko. "Voor games die voornamelijk om geluid draaien, kan dit moeilijk zijn voor een speler die niet kan horen", voegde hij eraan toe.

Julia Enthoven, CEO van Kapwing, een online video-editor, zei dat veel gebruikers van haar bedrijf ondertitels toevoegen aan video's voordat ze deze op sociale media delen. Twitch-gamers behoren tot de grootste doelgroep van het bedrijf.

"Geïntegreerde ondertitels maken gamevideoclips toegankelijker voor [mensen] die doof en slechthorend zijn", zei ze. "Kapwing ondersteunt directe import vanaf een Twitch-URL en maakt het gemakkelijk om inhoud te syndiceren naar YouTube, TikTok, Instagram en andere publicatiekanalen."

Fans bereiken

Gamepubliek krijgt ook hulp bij gehoorproblemen. Het Chinese bedrijf Bilibili lanceerde onlangs het eerste live-streaming gamekanaal voor slechthorende gebruikers. Het bedrijf werkte samen met iFlytek, een bedrijf dat bekend staat om zijn slimme spraak- en AI-technologie, om re altime AI-herkenningsondertitels te installeren in het barrièrevrije kanaal, waardoor dove en slechthorende gebruikers het re altime commentaar kunnen begrijpen.

Bilibili gebruikte ook professionele gebarenta altolken om te tolken tijdens aankondigingen van wedstrijdresultaten en interviews na de wedstrijd. Dit is de eerste keer dat gebarenta altolken een esports-game interpreteren als een livestream. Bilibili heeft ook met tolken samengewerkt om videolessen te geven over het demonstreren van speltermen in gebarentaal. Deze maand trok het barrièrevrije kanaal bijna zes miljoen kijkers tijdens het League of Legends Championship 2021.

Game-ontwikkelaar Naughty Dog zegt dat de recente titel, The Last of Us Part II, meer dan 60 toegankelijkheidsinstellingen bevat, met uitgebreide opties gericht op fijne motoriek en gehoor, evenals geheel nieuwe functies die gunstig zijn voor slechtzienden en blinde spelers.

gamers met gehoorproblemen kunnen zelfs terecht op de website Can I Play That voor naslaggidsen en toegankelijkheidsbeoordelingen. De site meldde onlangs dat er een live-action Halo Infinite trailer is gelanceerd met in de hoofdrol een acteur die Britse gebarentaal gebruikt.

"De acteur spreekt niet en de gebarentaal wordt vergezeld door een voice-over, die vergezeld gaat van ondertitels", aldus de website. "Er zijn echter opnamen waarbij de camera wegdraait van de acteur en de tekens niet worden getoond terwijl de stem doorgaat."

Aanbevolen: