Nep skin kan de metaverse echt laten voelen

Inhoudsopgave:

Nep skin kan de metaverse echt laten voelen
Nep skin kan de metaverse echt laten voelen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Kunstmatige huid kan een tastzin toevoegen aan virtual reality.
  • De huid is goedkoop te maken en kan voor alles worden gebruikt, van robothanden tot tactiele handschoenen.
  • Veel bedrijven proberen nieuwe manieren te ontwikkelen om virtuele werelden te voelen of te ruiken.
Image
Image

Virtual reality (VR) zou meer als het echte leven kunnen aanvoelen dankzij een nieuw soort kunstmatige huid.

De huid maakt gebruik van een rubberachtig plastic van minder dan 3 millimeter dik dat is bezaaid met magnetische deeltjes. De innovatie maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om de tastzin te kalibreren. Het maakt deel uit van een groeiend aantal innovaties die zijn ontworpen om virtuele omgevingen te verbeteren.

"VR is het eerste belichaamde digitale formaat, wat betekent dat het hele lichaam gelooft dat de meeslepende ervaring echt is", vertelde Amir Bozorgzadeh, de CEO van virtual reality-bedrijf Virtuleap, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Een van de belangrijkste kenmerken is dat er in een orde van grootte meer gegevens worden vastgelegd over de menselijke ervaring."

Superhuid?

De kunstmatige huid, ReSkin genaamd, is ontworpen door Meta (voorheen bekend als Facebook) en onderzoekers van de Carnegie Mellon University in Pennsylvania. De hoop is dat de huid diepte kan toevoegen aan de evoluerende ervaring van de metaverse, een soort digitale ruimte waarin je dingen kunt doen die je in de fysieke wereld niet kunt.

De wetenschappers beweren dat ReSkin goedkoop te produceren is, minder dan $ 6 per stuk kost bij 100 eenheden, en zelfs minder bij grotere hoeveelheden. Het kan voor alles worden gebruikt, van robothanden tot tactiele handschoenen.

ReSkin heeft magnetische deeltjes binnenin die een magnetisch veld produceren. Wanneer de huid een ander oppervlak raakt, verandert het magnetische veld. De sensor registreert de verandering in magnetische flux voordat de gegevens worden doorgestuurd naar AI-software, die de uitgeoefende kracht of aanraking interpreteert.

"Dit brengt ons een stap dichter bij realistische virtuele objecten en fysieke interacties in de metaverse", schreef Meta CEO Mark Zuckerberg op Facebook.

Virtueel gevoel

Meta is niet het enige bedrijf dat nieuwe manieren probeert te ontwikkelen om de virtuele wereld te voelen of te ruiken.

Sensorische input is nuttig voor gebruikers van VR omdat "het een meer versterkte cognitieve interactie geeft aan digitale ervaringen", vertelde Sammir Belkhyat, de CEO van VR-bedrijf Vnntr Cybernetics, aan Lifewire.

Een bedrijf dat geur in VR gebruikt, is OVR-technologie, dat geur opneemt in virtual reality en ervaringen met bewustzijn van klimaatverandering. Het gebruikt de aroma's van zandstranden, rook en vuur om je het gevoel te geven dat je op reis gaat.

Een andere startup in de VR-geurruimte is Vaqso, gevestigd in Japan. Het bedrijf maakt een cartridge-achtig apparaat dat is aangesloten op een VR-headset en kan schakelen tussen meerdere geuren, op basis van wat er in de ervaring gebeurt.

De in de VS gevestigde startup VRgluv gebruikt ook haptische technologie om de grootte, vorm en stijfheid van werkelijke objecten na te bootsen wanneer je ze voelt. Het biedt handschoenen die kunnen worden gecombineerd met een VR-bril.

Image
Image
Een voorbeeld van hoe een machine een bosbes kan "voelen" met en zonder kunstmatige huid.

Meta

"Begrippen als geur of geurcontrole kunnen worden gebruikt om een verhaal te vertellen. Vergelijkbaar met hoe etherische oliën worden gebruikt om ontspanning te verbeteren, of eau de cologne of parfum die worden gebruikt om een levensstijl of sensuele ontmoeting te laten zien," zei Belkhyat. "Uiteindelijk zullen er na verloop van tijd nieuwe soorten sensorische input zijn die vandaag niet beschikbaar zijn. Virtuele sensaties uit de toekomst kunnen bevredigender en complexer zijn."

Voor VR in de gezondheidszorg of training kan het hebben van goede zintuiglijke signalen het onderscheid maken tussen een opwindende ervaring en een ervaring die werkt. Fysiotherapeuten kunnen bijvoorbeeld AR/VR gebruiken om mensen te helpen neuromusculaire vaardigheden te leren/opnieuw te leren, vertelde tech-expert en IEEE-lid Carmen Fontana aan Lifewire. Dit komt omdat sensorische input de neurale associaties versterkt die tijdens geoefende taken worden gevormd. "In het ideale geval zullen deze neurale associaties die tijdens virtuele therapie zijn ontwikkeld, zich uiteindelijk vertalen naar fysieke vaardigheden in de echte wereld", voegde Fontana eraan toe.

Sensorische input zoals kunstmatige huid zou VR kunnen veranderen in een betere manier om te communiceren, vertelde opkomende technologie-expert en IEEE-lid Todd Richmond aan Lifewire.

"Omdat VR een relatief nieuw medium is, weten we nog niet hoe we effectief verhalen kunnen vertellen in VR", zei Richmond. "Je kunt niet zomaar content die voor een 2D-scherm is gemaakt in een 3D-wereld schuiven, bijvoorbeeld zoals het maken van hoorspelen en het voor de camera zetten ervan in de begintijd van de tv niet echt werkte."

Aanbevolen: