Nieuwe technologie laat je VR voelen

Inhoudsopgave:

Nieuwe technologie laat je VR voelen
Nieuwe technologie laat je VR voelen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met een nieuw apparaat kun je virtual reality voelen door chemicaliën op je huid te spuiten.
  • Een groeiend aantal zogenaamde 'haptische' gadgets is ontworpen om virtual reality te verbeteren.
  • Meta (voorheen Facebook) heeft onlangs aangekondigd dat het werkt aan de ontwikkeling van haptische handschoenen voor VR.
Image
Image

Virtual reality (VR) kan binnenkort een stuk realistischer worden.

Onderzoekers hebben een nieuwe manier ontwikkeld om je te laten voelen wat er in een virtuele wereld gebeurt als je een VR-bril opzet. Een apparaat brengt chemicaliën op uw huid aan om reacties uit te lokken. Het maakt deel uit van een groeiende golf van zogenaamde 'haptische' gadgets die zijn ontworpen om virtual reality te verbeteren.

"Mensen gebruiken doorgaans al hun zintuigen om de wereld om hen heen te begrijpen", vertelde Todd Richmond, een VR-expert en IEEE-lid, aan Lifewire in een e-mailinterview. "In virtuele omgevingen domineren visuals meestal een ervaring, maar mensen merken dingen op die ontbreken. Door haptiek naar VR te brengen, kan de onderdompeling worden verdiept."

Geraakt worden

Haptische apparaten zijn bedoeld om je echte sensaties te laten voelen in virtual reality. Haptische apparaten die al op de markt zijn, variëren van handschoenen tot bodysuits die kunnen worden aangesloten op VR-headsets.

Wetenschappers van het Human Computer Integration Lab aan de Universiteit van Chicago hebben een manier ontwikkeld om ch. In een recent artikel beschreven de onderzoekers wearables die overal op het lichaam gedragen kunnen worden.

De wearables gebruiken siliconenpleisters en micropompen om vijf verschillende chemicaliën aan het oppervlak van de huid te leveren die vijf unieke fysieke sensaties produceren op het contactpunt."Bij het absorberen van deze stimulerende middelen, die veilige en kleine doses belangrijke actieve ingrediënten bevatten, worden receptoren in de huid van de gebruiker chemisch geactiveerd, waardoor duidelijke haptische sensaties ontstaan", schreven de onderzoekers op hun webpagina.

Menthol wekt het gevoel dat de huid wordt gekoeld, wat zou kunnen simuleren dat je op een koude dag buiten bent, terwijl capsaïcine, de chemische stof die voedsel pittig maakt, een gevoel van warmte geeft.

"Haptiek brengt ons een stap dichter bij volledige onderdompeling en 'er zijn'", zei Richmond. "Hoewel de uitdaging van griezelige valleien ontmoedigend zal blijven, komt het betrekken van meer van de menselijke zintuigen in de virtuele wereld dichter bij het repliceren, maar niet het vervangen van de analoge wereld."

Haptiek brengt ons een stap dichter bij volledige onderdompeling en 'er zijn'.

Voel de Metaverse

Hoewel haptiek het realisme kan vergroten, is de technologie moeilijk te integreren in de huidige generatie headsets, vertelde Amir Bozorgzadeh, de CEO van het VR-bedrijf Virtuleap aan Lifewire.

"Het repliceren van de tastzin is een zeer uitgebreide prestatie, dus ik zie het niet als een functie die snel beschikbaar zal zijn," voegde hij eraan toe.

Ondanks de uitdagingen racen bedrijven om haptische apparaten in de handen van gebruikers te krijgen.

Meta (voorheen Facebook) heeft onlangs aangekondigd dat het haptische handschoenen ontwikkelt om virtual reality te verbeteren.

"Het doel is om op een dag de handschoenen te combineren met je VR-headset voor een meeslepende ervaring, zoals spelen in een concert of pokerspel in de metaverse, en uiteindelijk zouden ze werken met je AR-bril", aldus het bedrijf. in de aankondiging.

Meta's handschoen kan werken als een VR-controller en maakt gebruik van 15 geribbelde en opblaasbare plastic pads die bekend staan als actuatoren, volgens The Verge. De pads passen op de handpalm van de gebruiker, onder hun vingers en hun vingertoppen. De achterkant bevat witte markeringen waarmee camera's kunnen volgen hoe de vingers door de ruimte bewegen, en het maakt gebruik van interne sensoren om vast te leggen hoe de vingers van de drager buigen.

Image
Image

Veel industrieën werken aan de integratie van VR met haptiek. Het leger is bijvoorbeeld een gretige klant voor haptiek als trainingshulpmiddel om virtual reality-gevechten en medische zorg realistischer te maken.

Engineering and Computer Simulations, een in Orlando, Florida gevestigd bedrijf, heeft onlangs de opening aangekondigd van een nieuw laboratorium om nieuwe sensorische technologie voor het leger te testen. De haptische integratie zou gevechtsmedici in staat kunnen stellen hun kwaliteit van training te verbeteren om mogelijk meer levens te redden, aldus het bedrijf in het persbericht.

In de toekomst kunnen geavanceerde haptics gebruikers het gevoel geven dat ze daadwerkelijk naar een andere plaats worden getransporteerd terwijl ze virtual reality gebruiken, zei Richmond.

"Telepresence en aanhoudende virtuele omgevingen zullen onze definities van 'realiteit' veranderen en zullen ook onze concepten van beleid, normen en samenleving op de proef stellen", voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: