Gestapelde en verticale monitoren worden het volgende grote ding

Inhoudsopgave:

Gestapelde en verticale monitoren worden het volgende grote ding
Gestapelde en verticale monitoren worden het volgende grote ding
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Geminos Stacked van Mobile Pixels is een gestapeld paar schermen die zijn verbonden door een scharnier.
  • Verticale of vierkante schermen maken sommige taken veel gemakkelijker.
  • Probeer het scherm dat je al hebt te draaien voor een nieuw perspectief.

Image
Image

Monitoren waren vierkant, toen werden ze breed, toen begonnen ze te buigen en nu worden ze groter.

De nieuwe trend in computerschermen lijkt gestapelde, dubbelhoge monitoren, schermen die meestal meer vierkant zijn of een milde portretoriëntatie hebben. Het idee is dat je apps en vensters boven en onder elkaar kunt bekijken, in plaats van naast elkaar zoals je zou doen op een breedbeeldmonitor. Maar waar zijn ze goed voor? En is het de moeite waard om over te stappen? Hangt ervan af wat je doet.

"We volgen deze ontwikkeling met belangstelling, en over het algemeen zien we een kleine markt voor displays met dubbele hoogte, maar deze is nogal specifiek en [dekt] nichebehoeften. Hetzelfde effect kan worden bereikt met andere monitoren die 90 graden draaien van horizontaal naar verticaal, "vertelde Stefan Engel, VP & GM van visuals business bij Lenovo, via e-mail aan Lifewire.

Meer ruimte

Het idee achter elk soort groot scherm of opstelling met meerdere monitoren is dat meer ruimte het gemakkelijker maakt om dingen gedaan te krijgen. In plaats van te goochelen met vensters op een 13-inch laptopscherm, kun je je uitstrekken en alles tegelijk zien.

"Voor professionele fotografen zoals ikzelf is een dubbel scherm essentieel voor de postproductie. Het is een efficiënte en snelle manier om complexe retouches uit te voeren als één monitor een close-up van een fotobewerking laat zien en de andere met de bewerkingstools., "vertelde professionele fotograaf Mark Condon via e-mail aan Lifewire.

"Of de schermen aangrenzend of gestapeld zijn, is niet relevant, tenzij ruimtebeperkingen de ene positie boven de andere bevoordelen," vervolgde Condon. "Je ogen (en in mindere mate je hoofd) heen en weer bewegen versus op en neer zorgt voor een vergelijkbare ervaring, als je eenmaal gewend bent aan de beweging tijdens computergebruik."

Omdat ze nooit hoeven te verhuizen, hoef je ze nooit te zoeken. Het is net als de toetsen op je toetsenbord. Je hoeft niet na te denken over waar ze zijn.

"Ze verhogen de productiviteit voor werknemers die tegelijkertijd naar meerdere documenten, webpagina's en informatieschermen moeten verwijzen", vertelde Carl Mazzanti, van IT-consultancy eMazzanti Technologies, aan Lifewire via e-mail. "eMazzanti Technologies gebruikt al minstens 15 jaar gestapelde en zij-aan-zij monitoren met groot scherm. Meerdere monitoren met groot scherm op de bureaus van onze technici hebben de productiviteit met maar liefst 20 procent verbeterd."

Gestapeld

Mobile Pixels' Geminos Stacked bestaat uit twee monitoren in een opvouwbare clamshell-configuratie, met de een boven op de ander. Hierdoor kun je de twee schermen zo kantelen om reflecties het beste uit te sluiten en het comfortabel te maken.

"Schermen zoals de Geminos Stacked zijn een aantrekkelijke manier om dubbel zoveel schermruimte te bieden [met] minder ruimte omdat de schermen onder een hoek zijn geplaatst. Of dit de efficiëntie of het werkgemak kan verbeteren, is discutabel, maar voor ruimteoverwegingen, het is een opwindend product ", zegt Condon, wiens Shotkits-website ongebruikelijke monitoropstellingen voor fotografen beoordeelt.

Image
Image

Een andere hoge monitor is de nieuwe Odyssey Ark 4K van Samsung, een 55-inch gebogen gamingscherm dat 90 graden kan worden gedraaid om verticaal te worden. Maar in tegenstelling tot andere verticale monitoren, heeft deze een curve waardoor hij een beetje boven je opdoemt. Samsung noemt dit 'cockpit-modus' en het kan handig zijn voor vluchtsimulatorspellen, maar ook voor gewone desktopcomputertaken.

Probeer dit thuis

Een nieuw scherm kopen om te controleren of je van dit soort instellingen houdt, is een riskante, mogelijk dure optie. Maar je kunt het misschien doen zonder iets te kopen. Veel monitoren kunnen verticaal worden gedraaid, mogelijk inclusief degene die u al bezit en gebruikt. Vervolgens hoeft u alleen uw computer te vertellen wat u hebt gedaan, zodat deze de afbeelding op het scherm kan draaien.

Of de schermen aangrenzend of gestapeld zijn, is niet relevant, tenzij ruimtebeperkingen de ene positie boven de andere bevoordelen

Sommige monitoren, zoals Apple's Studio Display, kunnen zelfs een draaiing van 90 graden detecteren en automatisch de instellingen wijzigen, net als een iPad.

Het nadeel van het gebruik van een dergelijk breed scherm is echter dat het een erg groot scherm wordt als het wordt gedraaid. Het leuke van speciaal gemaakte vierkante en verticale monitoren, zoals de LG DualUp, is dat de boven- en onderkant niet uit het zicht steken.

Misschien vind je het leuk. Ik typ dit artikel met mijn monitor rechtop gedraaid, en het voelt heel raar, maar misschien als we het allemaal een kans geven, vinden we het misschien leuk.

Aanbevolen: