Hoe sociale media audio zien als het volgende grote ding

Inhoudsopgave:

Hoe sociale media audio zien als het volgende grote ding
Hoe sociale media audio zien als het volgende grote ding
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Twitter Spaces belooft een audio-only toevoeging aan het platform te zijn met een "dinerfeest-achtig" gevoel.
  • Experts zeggen dat op audio gerichte functies de gemiddelde gebruiker een intiemere manier bieden om contact te maken, en dat bedrijven een betere manier zijn om contact te maken met en hun volgers op te bouwen.
  • Sommige nadelen van audio kunnen inhoudsmoderatie zijn en de beperkte beschikbaarheid ervan in bepaalde situaties.
Image
Image

Twitter heeft officieel aangekondigd dat het een nieuwe audiofunctie gaat testen, Spaces genaamd, waarmee Twitter-gebruikers met elkaar kunnen praten met hun echte stem in plaats van met 280 tekens of minder.

Hoewel niet de eerste audiofunctie die Twitter heeft aangekondigd - het platform introduceerde eerder dit jaar audio-tweets van 140 seconden - belooft Spaces meerdere mensen in gesprek te brengen met elkaar. Experts zeggen dat ze verwachten dat meer sociale platforms op de audiotrend zullen inhaken, aangezien het gesproken woord veel voordelen heeft ten opzichte van het geschreven woord.

"Audio is een uniek communicatiemiddel omdat het misschien wel de beste manier is om snel intimiteit met een publiek te ontwikkelen", schreef Kane Carpenter, marketingdirecteur bij DaggerFinn Media, in een e-mail aan Lifewire. "Er is iets aan audio dat intiemer is dan video en boeiender dan het geschreven woord, waardoor het een nuttig medium wordt."

Wat is Spaces?

Twitter Spaces wordt alleen uitgerold naar een select aantal Twitter-gebruikers (voorlopig), maar het platform heeft enig inzicht gegeven in hoe het zal werken.

Spaces kunnen maximaal 10 deelnemers hebben, maar er is geen limiet aan het aantal luisteraars. De persoon die een Space opent, heeft controle over wie kan spreken en kan ook anderen verwijderen, rapporteren en blokkeren. Twitter ziet de functie als een virtueel 'etentje'.

"Zie het zo: het is een Zoom-vergadering zonder de ongemakkelijke video, en ik voorspel dat het als een lopend vuurtje zal aanslaan", Emily Hale, social media-analist bij Merchant Maverick. schreef aan Lifewire in een e-mail.

Buiten de vergelijking van het "dinerfeest" kan de functie worden gebruikt als een nieuwe manier om te podcasten of te praten over specifieke onderwerpen, debuutmuziek, marktproducten en meer. Het Spaces-idee van Twitter is echter niets nieuws: er zijn al veel op audio gerichte platforms. Het meest opvallende is Clubhouse, een virtuele chatroom-app met alleen audio die afgelopen lente debuteerde.

Image
Image

Daniel Robbins, de CEO van IBH Media, zei dat hij meer tijd aan Clubhouse doorbrengt dan enig ander social media platform.

"Veel mensen op het platform zullen uren praten, en ik heb nog nooit zoiets gezien", schreef hij in een e-mail aan Lifewire. "Het bouwt een andere verbinding op, voelt aan als een live interactieve podcast en creëert relaties die aanvoelen als echte vrienden. Bovendien is het verbazingwekkend hoe behulpzaam mensen zijn bij het geven van advies over zaken en het leven."

Is audio de toekomst?

Hoewel sociale media zijn gebouwd op visuele platforms die afhankelijk zijn van foto's, GIF's, video's en meer, zeggen experts te verwachten dat meer sociale-mediaplatforms functies voor alleen audio introduceren, vanwege de vele voordelen die audio met zich meebrengt.

"Als we sociale media zien als een hulpmiddel, vooral voor bedrijven, om betrokkenheid te stimuleren en volgers op te bouwen, is audio heel logisch als de tactiek bij uitstek", schreef Carpenter. "Als gevolg daarvan denk ik dat meer sociale-mediaplatforms functies voor alleen audio zullen introduceren."

Hale vertelde Lifewire dat ze alleen audio-functies een uitstekend hulpmiddel ziet voor besloten Facebook-groepen. Carpenter voegde eraan toe dat voor mensen die geïntimideerd zijn door hun gezicht te laten zien en live te gaan, audio een geweldig alternatief kan zijn om toch een intieme verbinding tot stand te brengen op een gebruiksvriendelijk niveau. Met de toenemende populariteit van podcasts en audioboeken, heeft audio nu een moment, omdat je het passief kunt consumeren terwijl je andere taken uitvoert.

Image
Image

Sommige experts zeggen echter, net als alle dingen, dat er bepaalde nadelen zijn aan alleen audio op sociale platforms, vooral als het gaat om argumenten op sociale media.

"Gebruikers kunnen in re altime een productief gesprek of een verhitte discussie voeren, en alleen de tijd zal leren hoe dit uitpakt in de Twitter-cultuur, die al is alsof je tegelijkertijd in duizend verschillende verhitte discussies stapt, " Hale schreef.

Het ongefilterde en soms argumentatieve karakter van het gebruik van onze stemmen om onszelf uit te drukken, kan ook een uitdaging vormen voor inhoudsmoderatie. Hoe zullen platforms audio-inhoud modereren terwijl dit in re altime gebeurt?

Een ander probleem dat platforms met audio zullen moeten overwinnen, is het gebrek aan veelzijdigheid in situaties waarin je niet per se naar iets duidelijk kunt luisteren, zoals in een drukke trein tijdens de spits.

We verlaten de platforms om deze knikken uit te werken, maar tot die tijd zullen we luisteren.

Aanbevolen: