Kunt u FaceTime voor Windows en pc's krijgen?

Inhoudsopgave:

Kunt u FaceTime voor Windows en pc's krijgen?
Kunt u FaceTime voor Windows en pc's krijgen?
Anonim

Nee, Windows-gebruikers kunnen FaceTime niet gebruiken op Windows-machines. FaceTime is een videochatservice voor apparaten gemaakt door Apple- en Android-apparaten. Windows-gebruikers kunnen FaceTime niet gebruiken.

Er zijn echter veel geschikte alternatieven voor FaceTime voor Windows die het mogelijk maken om te videochatten met vrienden en familie vanaf je computer, telefoon of tablet.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle pc's en mobiele apparaten met het Windows-besturingssysteem.

Waarom krijg je FaceTime voor Windows niet?

Bij de introductie van FaceTime op de Worldwide Developers Conference van het bedrijf in 2010, vertelde Apple CEO Steve Jobs de aanwezigen: "We gaan van FaceTime een open industriestandaard maken", wat zou betekenen dat iedereen software kon maken die compatibel was met FaceTime. Dit beleid zou de deuren hebben geopend voor externe ontwikkelaars om FaceTime-apps voor Windows te maken.

Image
Image

Niet lang nadat het op de iPhone debuteerde, voegde Apple FaceTime-ondersteuning voor de Mac toe, zodat gebruikers videogesprekken kunnen voeren tussen iOS-apparaten en Macs. Sindsdien is er weinig discussie geweest over het maken van FaceTime tot een open standaard, wat betekent dat iemand die Windows gebruikt, op geen enkele manier een FaceTime-gesprek kan voeren met iemand die een iOS-apparaat of een Mac gebruikt.

Alternatieven voor FaceTime voor Windows en pc's

Hoewel Apple FaceTime niet werkt op Windows, zijn er programma's die vergelijkbare videochatfuncties bieden, en deze programma's werken op veel besturingssystemen. Zolang jij en de persoon die je wilt bellen beide over deze programma's beschikken, kun je videogesprekken met elkaar voeren, ongeacht het soort apparaat dat je gebruikt.

  • Zoom: Zoom is een geweldige app voor videochats die zowel door bedrijven als particulieren wordt gebruikt. Het werkt ook op Windows, macOS, Android en iOS via alle belangrijke webbrowsers.
  • Skype: Skype is een van de meest gebruikte videochat-apps en werkt op macOS, iOS, Windows, Android, Linux en andere platforms. De software is gratis te gebruiken en u kunt Skype-gesprekken opnemen zonder extra kosten. Het is ook mogelijk om tegen extra kosten rechtstreeks naar interlokale telefoonnummers te bellen.
  • WeChat: Met meer dan een miljard gebruikers is WeChat een videochat-app met internationale aantrekkingskracht. Hoewel het niet zo bekend is in de VS, is WeChat populair in China, dus je hebt deze app misschien nodig om met mensen daar te communiceren.
  • Google Hangouts: Google Hangouts is een chatplatform dat tekst- en videochatondersteuning biedt voor Android, Chome OS, iOS, macOS en Windows. Omdat het is geïntegreerd met het Google-ecosysteem, kunt u videogesprekken voeren vanuit de Gmail-interface.
  • Glide: Naast videobellen en sms'en, kun je Glide ook gebruiken om korte videoclips op te nemen en naar vrienden te sturen om ze later te bekijken. Het ondersteunt ook groepschats met maximaal 50 personen. Glide werkt op de meeste Android-, iOS- en Windows-apparaten.
  • imo: deze populaire app voor sms'en en videobellen werkt op Android, iOS en Windows. Gebruik imo als je communicatie wilt versleutelen voor meer veiligheid.
  • iMovicha: Net als FaceTime werkt iMovicha via mobiele datanetwerken, niet alleen via wifi. Het is beschikbaar voor iOS, Windows Phone, Android, macOS en Windows.
  • Viber: Viber beweert wereldwijd meer dan 500 miljoen gebruikers te hebben. Deze app is een ideale manier om internationaal contact te maken met mensen. Het heeft geen advertenties en ondersteunt tientallen talen.

Aanbevolen: