Hoe Amazon Alexa je kan helpen om betere gesprekken te voeren

Inhoudsopgave:

Hoe Amazon Alexa je kan helpen om betere gesprekken te voeren
Hoe Amazon Alexa je kan helpen om betere gesprekken te voeren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Amazon Alexa heeft een nieuwe functie die je tips geeft over small talk en waarmee je kunt oefenen hoe je een goed gesprek kunt voeren.
  • De functie kan mensen een boost geven aan hun zelfvertrouwen bij komende sociale bijeenkomsten na een jaar zonder hen.
  • Experts zeggen dat we nog steeds moeten afstappen van onze afhankelijkheid van technologie en weer moeten wennen aan persoonlijke interacties.
Image
Image

Als het je niet meer lukt om met vreemden over het weer te praten, kan je smart home-apparaat je wat vertrouwen in het gesprek geven, maar vergeet niet te oefenen op echte mensen.

Amazon Alexa-compatibele smart home-apparaten bieden nu eenvoudige tips en trucs voor het voeren van een praatje, aangezien Amazon zei dat we waarschijnlijk allemaal niet meer kunnen oefenen vanwege de gedwongen sociale afstand van het afgelopen jaar. Experts zeggen dat de nieuwe functie ervoor kan zorgen dat sommige introverte mensen zich meer op hun gemak voelen bij het aangaan van een gesprek.

"Voor iemand die geen vertrouwen heeft, kan dit hen een vleugje zelfvertrouwen geven, omdat hen vaardigheden wordt verteld die ze daar kunnen gebruiken, en ik denk dat dat een goede zaak is", Debra Fine, een gespreksexpert en auteur van The Fine Art of Small Talk, vertelde Lifewire in een telefonisch interview.

Kleine gesprek met Alexa

Je smart home-apparaten kunnen je het weer vertellen, boodschappen voor je doen, vergaderingen plannen en meer, maar nu kun je er ook je smalltalk-vaardigheden mee oefenen. Amazon zei dat Alexa-apparaten tips kunnen geven zoals het stellen van vervolgvragen, het gebruik van je omgeving en het gebruik van een techniek die bekend staat als "spiegelen" om andere sprekers aan te moedigen meer te praten door simpelweg te zeggen: "Alexa, help me een praatje te maken."

De techgigant heeft deze functie toegevoegd nadat een Harris Poll-enquête onder meer dan 2.000 volwassenen werd uitgevoerd namens Amazon-apparaten. Uit het onderzoek bleek dat meer dan de helft zei dat het idee van een praatje met vreemden hen nerveus maakt, vooral na de pandemie.

Ik denk dat je je zelfvertrouwen stap voor stap terugkrijgt door jezelf gewoon naar feesten, feesten en familiebijeenkomsten te laten gaan en serieus tijd te investeren in het praten met mensen.

Fine zei dat aangezien de meesten van ons het afgelopen jaar meer technologie hebben gebruikt om te communiceren, deze Alexa-vaardigheid een goede opstap zou kunnen zijn om de wereld van persoonlijke communicatie opnieuw te betreden.

"Veel mensen zeggen dat ze nu sociale angst hebben om weer met mensen om te gaan, of het nu bij de waterkoeler is en of bij sociale evenementen, bruiloften, enz., en dat is waar dit Alexa-ding allemaal om draait: om mensen die competentie te geven voor als ze naar een feest moeten of als er iets voor hun werk is", aldus Fine.

Fine voegde eraan toe dat een goed gesprek geen rocket science hoeft te zijn - als een smart home-apparaat het kan, kun jij het ook.

Menselijke interactie boven technologie

Zelfs als je het handig vindt om met je smart home-apparaten te praten, zei Fine dat een-op-een menselijke interactie altijd beter zal zijn dan technologie, en waarschuwde hij dat je voorzichtig moet zijn met het vertrouwen op smart home-apparaten om echte menselijke vaardigheden te vervangen.

"Ik denk niet dat [technologie gebruiken] authentiek is," zei ze. "Ik denk dat de echte sleutel tot het zijn van een goede gesprekspartner die [Amazon] niet naar buiten heeft gebracht, is dat het aan ons is om rekening te houden met het comfort van andere mensen."

Fine legde uit dat het aan elke persoon in een gesprek is om de ander op zijn gemak te stellen, naast geïnteresseerd te zijn in wat ze te zeggen hebben.

Image
Image

"We waren lui voor de pandemie, en nu zijn we luier dan ooit omdat we [een vraag] niet eens hoeven te beantwoorden", zei ze."De enige keer dat ik een vraag moet beantwoorden, is wanneer je mijn naam gebruikt, maar je hoeft mijn naam niet eens meer te onthouden met dingen als Zoom."

Ze zei dat Alexa's gesprekstips nuttig zijn, maar ze heeft er een paar om in je achterzak te bewaren tijdens je volgende bijeenkomst, waaronder een goede luisteraar zijn door verbale signalen te geven en het 'gespreksspel' te spelen.

"Wees altijd voorbereid om te antwoorden 'Hoe gaat het met je?' of 'Wat is er nieuw bij jou?' met een antwoord van één zin, en de andere persoon kan dat antwoord uitspelen of verder gaan."

Over het algemeen, hoewel de nieuwste vaardigheid van Alexa een leuke functie is, ontbreekt er nog steeds één ding: menselijke interactie. Fine zei dat je alles wat je van Alexa of je andere slimme apparaten leert, moet nemen en toepassen op situaties in het echte leven.

"Ik denk dat je je zelfvertrouwen stap voor stap terugkrijgt door jezelf gewoon naar feesten, feesten en familiebijeenkomsten te laten gaan en serieus tijd te investeren in het praten met mensen," zei ze.

Aanbevolen: