Hoe maak je een screenshot op PS5

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een screenshot op PS5
Hoe maak je een screenshot op PS5
Anonim

Wat te weten

  • Houd de Create-knop op je controller ingedrukt. Een pictogram in de rechterbovenhoek van uw scherm bevestigt de schermafbeelding.
  • Druk op de PlayStation-knop om toegang te krijgen tot Control Center > Nieuwe screenshot om te bekijken, te bewerken, delen en verwijderen.
  • Betreed de Media Gallery om schermafbeeldingen naar een USB-station te kopiëren.

Dit artikel behandelt instructies voor het maken van schermafbeeldingen op de PS5, inclusief informatie over het maken van de schermafbeelding, waar schermafbeeldingen worden opgeslagen en hoe u uw schermafbeeldingen met anderen kunt delen. Het biedt ook snelle tips voor het vastleggen van video en het opslaan van gameplay.

Hoe maak je een PS5-screenshot

Video opnemen is tegenwoordig misschien gebruikelijker, maar het maken van screenshots op PS5 is net zo snel en eenvoudig als het vastleggen van gameplay of stream. Met slechts één klik op de knop kunt u binnen enkele seconden beginnen met het maken van schermafbeeldingen.

  1. Houd op het scherm dat je wilt vastleggen de Create-knop op je controller ingedrukt totdat je een melding ziet verschijnen in de rechterbovenhoek van het scherm die een screenshot aangeeft is gevangen genomen.
  2. Om toegang te krijgen tot je screenshots, druk je op de PlayStation-knop en navigeer je naar de verste kaart aan de rechterkant, die de naam New screenshot krijgt.. Open deze kaart met X.

    Image
    Image
  3. In de kaart kun je screenshots delen op gekoppelde sociale media of met vrienden op PlayStation Network door Share te selecteren met X. Je kunt ook wat lichte fotobewerkingen doen met Edit en je screenshots verwijderen met Delete.

    Image
    Image
  4. Om al je opgenomen media te bekijken, selecteer Ga naar Media Gallery met X Hier heb je toegang tot al je screenshots. Na het openen van een screenshot met X, zal het selecteren van het ellipsis (…) icoon met X u de optie geven om kopieer een screenshot naar een USB-station.

    Image
    Image

Als je meerdere screenshots tegelijk wilt selecteren, Media Gallery, selecteer het Checkmark icoon aan de linkerkant van het scherm met X en kies vervolgens welke afbeeldingen je wilt. Vanaf hier kunt u schermafbeeldingen in bulk delen, verwijderen of overbrengen naar een USB-station.

Video vastleggen, gameplay opslaan: andere acties die de PS5 Create-knop kan doen

Links van het touchpad van de PS5-controller bevindt zich een kleine knop met drie verticale lijnen erboven. Dit is de knop Aanmaken. Als je deze knop ingedrukt houdt, wordt er een screenshot gemaakt, maar het kan ook verschillende andere handige acties uitvoeren.

  • Een enkele keer kort drukken op de knop Maken opent een menu onder aan uw scherm waar u toegang hebt tot opties om schermafbeeldingen te bekijken, schermafbeeldingen te maken, recente gameplay op te slaan en start nieuwe opnames en streams.
  • Een enkele keer lang indrukken van de knop Maken maakt een screenshot.
  • Dubbelklik op de knop Maken om je recente gameplay als video op te slaan. Hoe lang je recente gameplay-clips meegaan, kan worden aangepast via het menu 'Creëer' met één druk op de knop.

FAQ

    Kan ik een screenshot maken van mijn achtergrond op PS5?

    Nee. Er is geen manier om een achtergrondafbeelding voor je PS5-startscherm te kiezen. De achtergrond is dynamisch en verandert afhankelijk van welke game momenteel is gemarkeerd.

    Hoe krijg ik een screenshot van mijn PS5 naar mijn telefoon?

    Download de PlayStation-app op je telefoon en koppel deze aan je PS5-console. Ga in de app naar Bibliotheek > Captures > Enable Ga vervolgens naar Instellingen > Captures and Broadcasts > Captures > Auto-Upload om PS5-screenshots te verzenden naar je telefoon.

    Hoe zet ik automatische schermafbeeldingen op PS5 uit?

    Om te voorkomen dat je PS5 automatisch screenshots maakt wanneer je trofeeën verdient, ga je naar Instellingen > Captures and Broadcasts > Trophies en schakel Save Trophy Screenshots uit. Misschien wilt u ook Save Trophy Videos. uitschakelen

Aanbevolen: